Кіберполіція України

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Кіберполіція припинила діяльність масштабного сервісу для реєстрації різних акаунтів у месенджерах, соцмережах та поштових сервісах
Ресурс використовувався для створення бот-ферм, розсилки спамових повідомлень та реєстрації електронних пошт, з яких здійснювалися анонімні повідомлення про замінування. Здійснено обшуки у шести регіонах України. Процесуальні заходи проведено у межах раніше розпочатого кримінального провадження щодо викриття осіб, які надсилають хибні повідомлення про замінування різних об’єктів в Україні.

Працівники кіберполіції спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України, за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України, викрили масштабний сервіс для масової розсилки електронних повідомлень.

Встановлено, що усі роботи сервісу проводилися виключно на замовлення зацікавлених клієнтів. За допомогою цього ресурсу можливо було купити активовані облікові записи у великій кількості до різноманітних поштових ресурсів, соціальних мереж, платіжних систем тощо. При цьому, продавалися і верифіковані облікові записи, вартість яких була значно більшою.

Такі послуги використовувалися зазвичай для здійснення анонімної масової розсилки повідомлень про нібито виграш автомобіля (грошей), сплати неіснуючого боргу тощо. Більше, сервіс надавав змогу своїм клієнтам здійснювати спам-розсилки та реєструвати акаунти на різноманітних ресурсах, що потребують для реєстрації номер телефону із подальшою верифікацією (соціальні мережі, електронна пошта тощо).

Для захисту своїх мереж та анонімізації зловмисники використовували VPN та TOR сервіси.

Поліцейські провели обшуки у шести містах України: Києві, Одесі, Львові, Миколаєві, Рівному та Херсоні. У цих містах знаходилися будинки, гаражні бокси, квартири та орендовані офіси, які зловмисники використовували для протиправної діяльності. За результатами обшуків вилучено обладнання, яке використовувалося для ведення такої діяльності. Техніку направлено на експертизу.

Досудове розслідування триває у межах раніше розпочатого кримінального провадження за ст.189 (Вимагання), ст.258 (Терористичний акт), ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. Проводяться заходи щодо притягнення до відповідальності осіб, що причетні до організації такої діяльності.
 

Вкладення

  • CyberpolicePost1.JPG
    CyberpolicePost1.JPG
    144.9 КБ · Перегляди: 65
  • CyberpolicePost4.JPG
    CyberpolicePost4.JPG
    172.1 КБ · Перегляди: 62
  • CyberpolicePost5.JPG
    CyberpolicePost5.JPG
    200.9 КБ · Перегляди: 56
  • CyberpolicePost6.JPG
    CyberpolicePost6.JPG
    150.5 КБ · Перегляди: 56
  • CyberpolicePost7.jpg
    CyberpolicePost7.jpg
    186.5 КБ · Перегляди: 57

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Билайн РФ или КЗ. Теле2, кстати, тоже может быть оттуда или оттуда.
 

EricX

Morpheus
Реєстрація
26.10.07
Місто
Івано-Франківськ
BigMan.,пару объяснений,
рассылали SMS: "Вы выиграли миллион", "вашу карточку заблокировали", возможно обзвоны и многое другое. Причём пулы номеров сдавали в оренду. Возможно маршрутизировали международный телефонный трафик. Ну и наверно создавали кучу аккаунтов в соцсетях и продавали их.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Если зашёл во Всемирную сеть Интернет и уже приготовился немного анонизировать себя, помни — киберполиция всё видит!
 
Реєстрація
02.08.14
Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Если зашёл во Всемирную сеть Интернет и уже приготовился немного анонизировать себя, помни — киберполиция всё видит!
Здається я навіть знаю прізвище депутата, який це просуває
 

dzidzio

Генерал Свинорильських Військ
Реєстрація
23.04.19
Місто
Волочиськ
Телефон
iPhone 14

Кіберполіція викрила адміністратора нелегальних онлайн-кінотеатрів: сума збитків понад 2,5 мільйони.

Правопорушення у сфері інтелектуальної власності викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам Івано-Франківщини спільно зі слідчим відділом поліції Івано-Франківська.
Встановлено, що 26-річний місцевий житель створив та адміністрував два нелегальних онлайн-кінотеатри. Чоловік надавав доступ до перегляду кінотворів, попри відсутність дозволів правовласників. Заробіток фігурант отримував від показу реклами на сайтах.
За попередніми підрахунками, в результаті протиправної діяльності було нанесено понад 2,5 мільйона гривень збитків чотирьом іноземним кінокомпаніям.
В оселі фігуранта працівники поліції провели санкціонований обшук та вилучили комп’ютерну техніку, яка використовувалася у протиправній діяльності. Вилучене направлено на проведення відповідних експертних досліджень.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке може загрожувати правопорушнику – до двох років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення підозри фігуранту. Слідчі дії тривають.

 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
А теперь к 2,5 миллионов гривен ещё и 2,5 миллиарда баксов.
За результатами міжнародної спецоперації Офісом Генерального прокурора спільно з працівниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України у координації з Євроюстом та Європолом і представниками правоохоронних органів США та Німеччини викрито групу хакерів, яка здійснювала масові втручання в роботу серверів банківських установ європейських країн та США.

За даними слідства, група хакерів з України з 2014 року, використовуючи шкідливе програмне забезпечення - так званий вірус-шифрувальник («банківський троян»), призначений для викрадення персональних даних – паролів, логінів та платіжних даних, здійснювала масові втручання в роботу серверів приватних та державних банківських установ Великої Британії, Німеччини, Австрії, Швейцарії, Нідерландів, Литви та США. Такими протиправними діями було спричинено шкоду фінустановам на суму близько 2,5 мільярдів доларів США.
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
После разоблачения противоправной деятельности организованной преступной группы с целью сокрытия уголовных преступлений, нотариус удалила записи о регистрации прав собственности на вышеуказанные квартиры, то есть несанкционированно уничтожила информацию, которая обрабатывается и хранится в Государственном реестре прав на недвижимое имущество.

зы: оказывается все так просто - хочу вношу, хочу удаляю
 

Паук

Пивовар
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
зы: оказывается все так просто - хочу вношу, хочу удаляю
Саме так))
У нас меру когда дали под зад ногой, были внесены соответственные изменения в реестры. Так пока он кипишевал с судами-пересудами, какойто нотариус в каком-то райцентре, 2 раза его "восстанавливал в должности" в этих реестрах :) Там криминалку на этого нотариуса заводили, чем это тогда закончилось с нотариусом - не видел новостей.
 

txs

Реєстрація
18.07.11
Місто
Київ
Українець побудував у дворі дому 40-метрову вишку радіозв’язку та запустив підпільного провайдера мобільного інтернету.

У Первомайську миколаївські кіберполіцейські викрили місцевого мешканця на махінаціях із телекомунікаційними послугами населенню. 37-річний мешканець райцентру організував діяльність підпільного провайдеру з забезпечення жителів Первомайська інтернетом, за що незаконно отримував абонентську плату. ... Комутаційне обладнання для роботи незаконного широкосмугового зв’язку працювало у діапазоні частот, які на законних підставах виділені у користування місцевим провайдерам телекомунікацій, чим перешкоджало роботі їхнього обладнання.

Є хтось з Первомайську? Не знайшов який провайдер у Первомайську надає послуги законного широкосмугового зв’язку, там ніби має бути Київстар та Інтертелеком але я хз як той батя міг перешкоджати їх діяльності окрім як відбирати клієнтів конкурентними послугами. То тут це формулювання про перешкоди звучить як завжди - кібермусора як і інші мусора пи**дять.
Звісно я не в курсі подробиць та він можливо формально ніби як порушив закон, тому не маю підстав захищати того підпільного кіберКіндрата, хоча мені його трішки шкода маю сумніви що він відбив хоча б ту свою 40-метрову вишку.

Повний матеріал тут:

 

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
можливо формально ніби як порушив закон
Формально точно порушив, не платив за частоти, та, скорше за все, не мав права займатись провайдерськими послугами. Не поділився просто з ким треба, а гроші заробляв, ось його і "чпокнули"..
 

aurowl

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
09.06.12
Місто
міста Торецьк
кібермусора як і інші мусора пи**дять.
Та
Звісно я не в курсі подробиць
Звучит знакомо: "не читал, но осуждаю".

Не поділився просто з ким треба
А з ким треба було?
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
В свое время AndyRadist вроде писал, что даже расшарить свой Wi-Fi роутер на соседей и брать с них денюжку - уже условка грозит (за занятие провайдерской деятельностью без лицензии).
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Українець побудував у дворі дому 40-метрову вишку радіозв’язку та запустив підпільного провайдера мобільного інтернету.
Что-то вспомнились первые сообщения этой темы:
Но вижу, что у него большое желание сделать что-то масштабное в мире телекомуникаций! Я у него спросил и он мне признался...

Вобщем. Уже давно он хотел сделать свою мобильную сотовую сеть. Но никому об этом не говорил, так как ему казалось, что идея бредовая. Но я сам так подумал... А что? Шанс всегда есть! Андрей очень смышленый. Экономика у него была всегда на „отлично”. Очень креативен. Казалось бы, у него все есть для этого дела. Но его останавливает то, что он НЕ знает с чего начать и боится, что это будет очень трудно, хотя я его знаю. Если ему интересно - ему трудности не помеха...
Друг автора темы таки смог реализовать мечту?
 

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Реєстрація
13.03.09
Місто
Гуляйполе
txs, там скорей всего был wimax репитер, чтоб ретранслировать datagroup. Ближе к осени 2020 начал заходить киевстрал, вот и решили наказать рейнджера. С НКРС наверное было помазано, пошли более примитивным путём.
 
  • Like
Реакції: txs
Зверху