Масштабна аварія в мережах "Київстар" — 12 грудня 2023 р.

Плануєте змінити свій фінансовий номер (Київстар) на номер іншого оператора?

  • Так

  • Ні

  • Вже змінив (ла)

  • Подивитися результат


Результати можна переглянути лише після участі в опитуванні.
Статус
Закрита.
Реєстрація
12.11.22
Місто
Одеса
певен, що мав хтось бути зсередини.
А чого б і ні?
у нас є зрадники та ждуни серед сбу, військових, депутатів під кінець 2-го (10-го) року війни. Чого б їм не бути в Київстарі
 
Реєстрація
21.03.23
Місто
Хмельницкий
Всё проще.
Зоряна эволюционировала. Осознала себя как разум. Осмыслила все "пожелания" от недовольных пользователей и последовала им — уничтожила себя.
Руководству бы валить всё на искусственный интеллект, вышедший из под контроля (эпичность сюжета достойна экранизации), но у него разрядность ниже чем у однобитной Зоряны.
А так то идеальная версия в национальном стиле: "Ми сиділи, нічого не робили. Воно само."
 
Реєстрація
31.08.08
Місто
Гондурас
Якось слабо я уявляю як можна випадково уроніть, так що вже добу нічого не можуть зробити так не буває.

у клауд провайдеров время от времени регионы падают, просто потому что кто-то накатил firmaware update сразу на много девайсов. Так там инфраструктура сравнительно компактна и сосредоточена по датацентрам, а у тут она сильно территориально распределена.


Я не знаю, что произошло и как и все могу лишь гадать. Но положить любую глобальную систему при современной сложности связей между компонентами это не настолько сложно, как кажется.
 
  • Like
Реакції: drmz
Реєстрація
25.07.21
Місто
Krop
Погано, що якщо завалять ще лс або вф, то останній, що залишиться, ляже сам від напливу бажаючих, і звʼязку не буде взагалі.
Сайти в обох вже майже мертві декілька годин від того напливу. Підозрюю, що в мережі теж можуть бути перенавантаження. Так шо схоже, що план "завалити найбільшого, щоб решта посипались самі" працює доволі непогано
 

Kladoff

Характер Скверный
Реєстрація
13.07.12
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
Inn@, нема там термінів, расслабся та отримуй задоволення нажаль
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

Gerald

Господа, а ведь могло быть и хуже.
Реєстрація
13.04.19
Місто
Запорожье

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Полиграф не поможет. Знающие систему любой тест пройдут.
Не все там такому обучены. Один расколется и сдаст остальных. Можно позвать тех мусоров с Кагарлыка в помощь, в данном случае вполне оправдано.
Post automatically merged:

К 2025? Возможно..
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Відповідальність за атаку на Київстар взяли на себе російські хакери з групи «Сонцепьок»

За їхніми словами, команда хакерів проникла в мережу оператора і міцно закріпилася там. У ході атаки було знищено внутрішню мережеву інфраструктуру організації, яка забезпечує зв'язком не лише мільйони абонентів, а й ЗСУ.

Також пишуть, що їхнім хакерам дісталися особисті дані клієнтів компанії: ПІБ, паспортні дані та адреси. Йдеться про мільйони записів.

Крім того, нібито було знищено і бекапи — на доказ цього хакери надали скріншоти резервного копіювання, взятого під контроль сервера.

Варто зазначити, що у Київстарі спростовують витік особистих даних, - додав Інсайдер.
 
Останнє редагування:
Реєстрація
07.08.20
Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42
домашнього інтернету немає
Підключити іншого провайдера, як варіант. Срана замануха-економія вилазить боком.
Я думаю що у інших провайдерів на разі бум підключень та черга. Так швидко не вийде.
 
Реєстрація
21.03.23
Місто
Хмельницкий
Но положить любую глобальную систему при современной сложности связей между компонентами это не настолько сложно, как кажется.
А люди в принципе склонны наделять "святостью" произвольные сущности исключительно в меру того, как они привлекли внимание.
"Это же церковь, тут нельзя так..." "Это же дети!" "Это же больница/аптека, тут должны..." "Это же опсос/провайдер, он должен..."
Никто никому ничего не должен. Везде работают примерно одинаковые раздолбаи и рукож*пы. Вот как в универе из группы в 25 человек нормально учились 3-4, так дальше эта группа и вышла во взрослую жизнь. И ведь все "нашли себя".
Меня, как разраба, ужасает на каких скрутках и подпёртое шваброй у нас (в целом на планетке) держатся многие вещи. Достаточно иногда почитать исходники или поковырять электросхему. Поэтому затоталить софтовую часть многих систем не так уже и сложно — "бестелесные" айтишники бессмертные же, верят в респаун. Это прям боль донести погромистам мысль что забекапить сложную распределённую многокомпонентную систему на момент времени сложно, и ещё сложнее восстановить её на этот же момент и согласовать с изменившейся реальностью.
Вот с железячниками лучше — люди, связанные с чем-то материальным, что не может быть бесконечно размножено сию секунду как "икспишка с флешки", больше дружат с реальностью и ответственнее относятся к отказоустойчивости.
Но для ширнармасс легенда "ай воз хак[э]д" залетит на ура.
(Просто что-то музыкой навеяло. Понаписал тут букв не по делу. Не обессудьте.)
 

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Впевнений шо так. Здогадка - в КС була купа руснявих вендорів колись, які мали багато доступів. Це все в якийсь момент жорстко відрубалося, але там настільки взаємопроникні відносини, шо могло бути все що завгодно. Але знову ж, секьюріті в них завжди була параноїдальна, така як має бути.
я ж вчера об этом же тоже так и говорил
Та тут просто є купа людей, які думають, шо можна зайти на якийсь один центральний адмінський комп і зробити rm -rf і всьо, мережа на декілька днів в дауні :)
виявиться бабуся прибиральниця шваброю висмикнула кабель
Я колись відновлював, коли бабуся була з замашками годзіли - тестували резервне живлення, і купа обладнання в основній операторській серверній, неправильно заживленого, відвалилася одночасно. Серед ночі не можна було припаркуватися біля офісу :) Базові сервіси підняли майже миттєво, недолугі інженери тіпа мене просиділи пів-ночі, але все швидко підняли
 
Останнє редагування:
Статус
Закрита.
Зверху