Масштабна аварія в мережах "Київстар" — 12 грудня 2023 р.

Плануєте змінити свій фінансовий номер (Київстар) на номер іншого оператора?

  • Так

  • Ні

  • Вже змінив (ла)

  • Подивитися результат


Результати можна переглянути лише після участі в опитуванні.
Статус
Закрита.
Реєстрація
22.11.09
Місто
Львів
Телефон
Samsung S24+
Реєстрація
15.06.20
Місто
Херсон
Кам’янське, Дніпропетровська обл:

ДІ - працює, звʼязок працює вхідні з інших операторів, моб.інет - нема , USSD запит - не працює, додаток МК - не працює
 
Реєстрація
19.08.16
Місто
Днепр
Телефон
Xiaomi Mi 10T
Цікаво, ті, в кого запрацювало: що з залишком коштів на рахунках, тарифних планах, пакетних хвилинах і т.д. Відновили це все?
пока никакой новой информации, на сейчас коды не работают, мой кс не пускает
 

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Реєстрація
11.09.14
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T
Рені - мережа КС з'явилася не в усіх; в кого з'явилася - вихідні послуги не працюють
 
  • Like
Реакції: Stiv
Реєстрація
13.04.13
Місто
Кировоград
Priser, у мене з десятка сімкарт КС, запрацювала лише одна. Рахунок не перевіряється. Але там було по нулям. Зате подзвонити можна і на КС і на інших операторів без проблем. По іншим сімкартам ситуація різна. Десь взагалі не можна подзвонити, десь йде виклик але при вдповіді збій. А десь говорять, що не достатньо коштів.
 

LiquidStrm

>/dev/null
Реєстрація
06.09.19
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Можливо є якийсь кеш бази білінга, де є останній статус по номеру (нуль/ненуль, роумінг, етц) тому якісь номери можуть дзвонити, а якісь - ні, але реєструються в мережі усі номери, які були "живі" ще тиждень тому. Стара сімка, що "протухла" рік тому - не активується в мережі.
 

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
бо якщо там щось пропало,
Точно щось зникло, не треба так хвилюватися і перевірки з МКСами запрацюють в останню чергу, підозрюю.
Але це все копійки, неважливо, аби кор-сервіси підняли.
 
Реєстрація
04.08.18
Місто
Uzhhorod
не треба так хвилюватися
та я і не хвилююся, просто роздуми на тему... десь натрапив на коменти в ФБ на сторінці Київстару
я максимум 150 грн можу втратити і макбук не виграю ;)
 
Реєстрація
17.06.22
Місто
Lviv
Дивно, що на початку місяця на ПУМБ випиляли поповнення КС взагалі. Підтримка теж відморозилася.
 

Перемедон

Тиха украинская ночь,но..
Реєстрація
12.06.17
Місто
Південь України.
Телефон
iP 13, Px 6, Sg S23
Відповідальність за кібератаку на українського оператора мобільного зв’язку «Київстар» взяли на себе російське хакерське угруповання, пов’язане з Головним управлінням Генштабу РФ (ГРУ), і російське хакерське угруповання. Проросійська хакерська група Killnet 12 грудня заявила, що здійснила атаку на невказаних українських операторів мобільного зв’язку та банки, але не надала жодних деталей чи доказів їхньої причетності[34]. 13 грудня російське хакерське угруповання «Солнцепек» заявило, що «бере на себе повну відповідальність за кібератаку на Київстар» і опублікувало скріншоти, на яких нібито показано бази даних і системи Київстар[35]. Солнцепек стверджував, що здійснив кібератаку, оскільки «Київстар» надає зв’язок українським військовим, державним установам і правоохоронним органам[36]. «Солнцепек» стверджував, що він знищив 10 000 комп’ютерів і понад 4 000 серверів, включаючи всі хмарні системи зберігання та резервного копіювання, але «Київстар» спростував ці заяви[37]. Солнцепек натякнув, що отримав доступ до систем «Київстар» через співробітників компанії, а гендиректор «Київстар» Олександр Комаров 13 грудня заявив, що хакери зламали кібербезпеку «Київстар» через зламаний обліковий запис одного зі співробітників компанії[38]. Голова підкомітету Верховної Ради з питань кібербезпеки 13 грудня заявив, що кібератаки проти України відбуваються постійно, а Держспецзв’язок і приватні компанії регулярно працюють над захистом українських цифрових систем[39]. Повідомляється, що Солнцепек відомий тим, що взяв на себе відповідальність за атаки, здійснені іншими групами, і нібито використовувався як прикриття для військової частини ГРУ 74455 «Пісочний черв’як».[40] 13 грудня Київстар заявив, що Київстар відновив голосовий зв’язок в Україні та продовжує роботу над відновити інші служби.[41]
by ISW
"раз и навсегда" засунути кляпа знавцям про "економії" на системах безпеки.
 
Реєстрація
06.04.13
Місто
Киев
Голосіївський район, навіть є дані: 5 мбіт на прийом, тільки починає тестити передачу, і відразу викидає з мережі.
 

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Реєстрація
14.02.08
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Зв'язок працює якось вибірково. З одним колегою можемо говорити, з іншим з'єднує і відразу обриває. Причому всі три телефони в одному кабінеті знаходяться
У мене в Дніпрі аналогічно в районі 12 кварталу. В одному кабінеті частина номерів на зв'язку, частина - ні.
 
Реєстрація
07.08.23
Місто
Киев
Але це все копійки, неважливо, аби кор-сервіси підняли.
Ну как сказать, копейки. Ладно, я как свинорыл, не держу ничего про запас на номерах. Но вот у родичей было более 500 грн на номере "все разом". Они будут, мягко говоря, огорчены, если деньги пропадут.

В районе Шулявки всё также, сеть светит, но вообще не греет. Что там в метро, хз.
 

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Они будут, мягко говоря, огорчены, если деньги пропадут.
Ну проживуть же, якщо треба буде, пару місяців, поки не розберуться і не повернуть чи компенсують?
Копійки, то в сенсі для Київстара - якось же буде компенсувати. І це в порівнянні з недоступністю кор-сервісів. В них зараз кожен день зменшується абонбаза
 
Реєстрація
21.03.23
Місто
Хмельницкий
Цікаво, ті, в кого запрацювало: що з залишком коштів на рахунках, тарифних планах, пакетних хвилинах і т.д. Відновили це все?
Ничего.
Смотри. Если очень примитивно и с поправкой на то, что нам тут на диване неизвестен масштаб случившегося.
Для того чтобы оживить сеть нужна база абонентов (чтобы связать ID твоей симки с биллингом и понять кто ты и что ты) и конфиги сети (назовём скопом так всё железо).
Какой свежести бекапы того и другого нам неизвестно. (Может это и не бекапы вовсе, а уцелевшая часть актуальных данных, но для простоты считаем что бекапы.) Между точкой актуальности бекапов и текущем временем чёрная дыра. Симки, оказавшие в этой дыре могут не регистрироваться, базовые станции не подниматься и творить произвольную дичь. Постепенно это пофиксят. Нужно время.
Но микс вот этих обстоятельств на местах может создавать ряд нештатных ситуаций. Их устранить быстрее чем объяснять что да почему. Объяснения достаточно одного: "Подождите. Извините, работаем."
У парней, занимающихся алгоритмами работы с абонентской базой, сейчас аврал. Им нужно на лету втыкать костыли, чтобы обходить свои же алгоритмы (состоящие примерно 50 на 50 из костылей же и синей изоленты) и разрешать работать с частично некорректными (устаревшими и неполными) данными. Там сейчас веселуха — нужно и максимально быстро раздать всем связь, и не допустить влёта в дикие минуса, разрешив нечаянно лишнее. Угадывать логику работы очередного костыля и как быстро его сменит новый костыль — ну такое. Всё это строится на лету из мха и желудей, сдобренное противоречивыми директивами менеджмента. Ничего непоправимого пока не случилось. За несколько дней утрясутся все "управленческие решения" и большинство получит свои привычные сервисы.
Можно, да, включать мамкиного лоера и заводить шарманку про "А вот в сышыа бы за такое были бы огромные иски...", но мы здесь, в одной лодке без вёсел, и можно оглянуться каждому на свою "кредитную историю" да вспомнить свои личные проколы и как они разруливались. Боюсь что эпичных историй "как я опоздал на 20 минут и переписал за это квартиру" наберётся не много. :)
 

logist_eg

Заблокирован
Реєстрація
22.11.22
Місто
Західна Україна
Як вірно хтось підмітив Київстар використовувався для 2 факторної авторизації наприклад на якихось Крипто біржах і там у людей зависли досить великі суми в крипті і вони не можуть нічого з ними зробити без Київстар
 
Статус
Закрита.
Зверху