Так, я очередной раз запутался и не понял, кто у Шахматиста больше плохой - всё-таки Супрун с её как бы указаниями вакцинировать в вокзалах и туалетах (на самом деле можно разворачивать временные пункты вакцинации с врачами/медсёстрами), или теперь уже Степанов, который предлагает вакцинировать в аптеках с провизорами?
Задай питання Степанову на Снідаку з 1+1. Питання від простих людей. Є доволі цікаві.
Але загалом вони показують проблеми які виникли після реформи і які нас очікують попереду.
Ксюша Данильченко В Торецке Донецкой области нет профильных детских специалистов,вернее их перевели в другие города области в ходе этой проклятой мед реформы. Детский травматолог- в Красном Лимане, хирург-в Краматорске,нормальных окулистов вообще практически нет по области, та же проблема с детским урологом. В Краматорске принимает хирург (мастер на все руки так сказать),он же консультирует по линии урологии ,но только платно. Многие люди просто не могут возить детей по всей области, зачастую нужно ехать не раз. Как можно доехать с малышом автобусами,это крайне сложно, нанимать машину очень дорого. Взрослые врачи на местах оказывают лишь экстренную помощь. Лично я ещё не увидела не одного плюса в этих переменах. Такое впечатление,что все делается,чтоб усложнять людям жизнь. Это издевательство. Как Вы можете прокомментировать ситуацию
Мария Колодницкая Що робити, якщо терапевт у сільській амбулаторії відмовляється прийняти пацієнта (72 роки) з ознаками ГРВІ? 1.5 роки назад була перенесена пневмонія. Лікар мотивує відмову тим, а раптом у Вас Ковід, а сюди приходять вагітні і діти, це може бути небезпечно. Якщо стане гірше, то дам направлення - поїдете в район, зробите тест і рентген.
Тамара Лисенко Добрий день, як можна потрапити до сімейного лікаря, якщо він то на лікарняному то не можливо записатися. Для чого ми заключали тоді декларації.
Оксана Філімончук хворіла ковідом ставив ОРЗ нічого не хотів чути. Сама себе посадила на карантин, сама як могла лікувалася. Через 3 тижні стала задихатися поставили пневмонію. Зробила на 4 тиждень сама за свій кошт 2 аналізи ІФА один показав, що антитіла, інший, що на даний момент не хворію. Як могла так і вилазила з ситуації без лікаря, а у нього ОРЗ я йому заважала працювати.
Валентин Швиденко До бабусі яка живе у селі за 7 км від амбулаторії , ДВА РОКИ не можемо викликати сімейного лікаря, він просто не хоче приїздити, каже : ну й що що їй 90 років , у неї що ніг не має ( дослівно). В амбулаторії є джип якій виділили саме для цього. Черкаская обл. Корсунь-Шевченковский район , с.
Тараща. Амбулаторія знаходиться у с. Селище. Лікар Вальков. Пацієнтка Швиденко Х. П. (90 років.)
Alla Oryshchenko
Пане міністре Степанов! Ви міністр охорони здоров'я всієї країни. Будь ласка поглибте увагу щодо людей, які живуть у селах. Мабуть, це у Вашій компетенції змінити " реформи" безсовісної Супрун,що закриваються, скорочуються, об'єднуються медичні заклади і працівники медики в селах .З яких таких економічних чи медичних причин? Щоб за 67 км везти тяжких хворих, породіль, передінсультних, з тиском на межі життя.Результат - скорочення населення!!!Яким чином ви поставитесь до цієї проблеми, чи буде вона вирішуватися? Чому у селі Понорниця Чернігівської обл. Велике приміщення у 5 поверхів розфомоване на ліво і на право, коли туди звозили хворих з багатьох сіл навколо, де була гарна хірургія, стоматологія, терапія, ренген, лікарі робили складні операції!!??дуже прошу передати це запитання ведучим пану Степанову.
Як на мене. то Степанов намагався почути людей, щоб не було великих потрясінь. Реформи від Супрун-Скалецької продовжує. Але як воно виходить. то вже інше питання.