Національний роумінг

Місто
Киев
Может кто в курсе, есть ли какие-то лимиты времени, в течение которых можно непрерывно находиться в сетях Vodafone или Lifecell? Если телефон постоянно будет подключен к сети, например, Vodafone, то не возникнут ли проблемы с обслуживанием номера?
Операторы рекомендуют по возможности возвращаться в родную сеть. Но если не возвращаться?..

Місто
Запоріжжя
Телефон
Samsung s24 ultra
Нигде про это не было объявлено. Может что-то негласное?

Місто
Чернигов
Помітив, що коли телефон в національному роумінгу, то не приходять смс-підтвердження від сервісів - незручно.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Як зазначив міністр, нацроумінг офіційно працюватиме до кінця війни. При цьому мобільний інтернет доступний тільки у форматі 3G.
«Але це можна змінити. Потрібна ваша думка. Чи потрібно залишити нацроумінг після війни та додати функцію LTE?», – написав Федоров

Місто
None
Телефон
Redmi 5 Redmi 8 mi 9 lite
Як зазначив міністр, нацроумінг офіційно працюватиме до кінця війни. При цьому мобільний інтернет доступний тільки у форматі 3G.
«Але це можна змінити. Потрібна ваша думка. Чи потрібно залишити нацроумінг після війни та додати функцію LTE?», – написав Федоров
Топим за 1 вариант :apl:

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Топим за 1 вариант :apl:
Навіщо? Щоб всі оператори сиділи лише в роумінгу і не будували свої мережі?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Навіть не так. В моєму селі ВФ працює лише в 2Ж. Раз і випадає в роумінг.
Їду у Львів, і він з роумінгу не вилазить. Через шо немає нормального інтернету.

Місто
Січ
Отключите автовыбор сети в телефоне и все. Нацроуминг ввели для экстренных ситуаций, когда у основного оператора сеть пропала. Для стимулирования развития собственной сети роуминг должен уступать по сервису или должен быть платным.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Отключите автовыбор сети в телефоне и все. Нацроуминг ввели для экстренных ситуаций, когда у основного оператора сеть пропала. Для стимулирования развития собственной сети роуминг должен уступать по сервису или должен быть платным.
Якщо я його вимикаю, телефон загубив мережу і потім питає: "мережа загублена, сканувати вручну?"
І все, ти без мережі, поки не перескануєш.

Місто
Січ
В моєму селі ВФ працює лише в 2Ж

телефон загубив мережу
Что-то не клеится:).
Я тоже с таким сталкиваюсь, к сожалению, оператору не выгодно кормить бесплатных роумеров плюшками на своей сети.

Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
Роумінг після війни потрібен. З тих же причин що і на війні.
Зробити в додатку Мій Лайфсел (Водафон, Київстар) тумблер ввімкнути/вимкнути національний роумінг. Можливо, після війни ця послуга буде платна. Хто не хоче платити за це або користуватися цим - не вмикає. А також, для уникнення зловживань - шейп 1 МБіт/с (для прикладу) в роумінгу. І всі задоволені, кожен обере на свій смак.

Місто
Січ
Зробити в додатку Мій Лайфсел (Водафон, Київстар) тумблер ввімкнути/вимкнути національний роумінг.
Этот тумблер называется автовыбор сети и уже есть в телефоне с коробки.

rtl

Заблокирован
Місто
Лиманское (одесская обл. )
Телефон
prestigio 5453 , benq-siemens e-71 , siemens mt50 , сяоми 4х
В моєму селі ВФ працює лише в 2Ж

телефон загубив мережу
Что-то не клеится:).
Я тоже с таким сталкиваюсь, к сожалению, оператору не выгодно кормить бесплатных роумеров плюшками на своей сети.
Так у него из роуминга не вылазит а не из своей сети. У меня звонилки уже месяца 3 в роуминге водафон,так как это единственная сеть которая работает всегда.

Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Я проти постійного нацроумінгу, ще й з включенням LTE. За нацроумінг буде Лайфселл лобіювати, думаю це вони кинули ідею продовжити. Продовжити після завершення воєнного стану на 6 місяців або рік і то в тих областях, де активні бойові дії були у цьому році.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Ну от сьогодні свіжий кейс. Є під Львовом на М-06 Липниківський ліс, де по дорозі в місто втрачаються всі оператори.
Перший пробивається Водафон. От Кєиївстар всівся в роумінг і сидів до вокзалу, поки я вручну мережу не пересканував.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
onakis, если выбран автоматический режим выбора сети, то телефон иногда будет проверять доступность домашней сети. Ну и не ясно касательно попыток зарегистрироваться в сети LTE.

Зверху