На России...

Статус
Закрита.

SerP

@serhii13serp (tlg)
Місто
Одесса-мама
Телефон
Xiaomi Redmi 3
Re: Прикольные фотки

В данном случае не посольство США, а goga имеет ввиду, именно к нему и обращался, чтобы не коверкал почем зря речь в угоду непонятным трендам.
Аааа... ну так ты же контекст уточняй! Если это goga писал, то он может иметь в виду что ему захочется, ибо он не обременён никакими официозами. Так что, если эта фраза принадлежит goga, то всё правильно.
А если эта фраза принадлежит официальным структурам (например, заявление Посольства США), то - неправильно.

Жень, ты чего вообще? Не различаешь язык дипломатов и разговорный?

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro

SerP

@serhii13serp (tlg)
Місто
Одесса-мама
Телефон
Xiaomi Redmi 3

В разговорнорном можно так же ложить и покласть, от этого диссонанс не пропадет.:)
ты что-то путаешь...
Разговорный - тоже литературный, и в нем недопустимы "ложить" и "покласть". А то, о чем ты хотел сказать, это - просторечие...

Місто
Киев
Телефон
Alcatel D920, Huawei U8110

И в полном предложении "Посольство США на России исправило ошибки фейкового письма, которым пользовались рашаСМИ" тоже все верно?

http://gazeta.ua/articles/chistota-...h-susidiv-slovospoluchennyam-na-rosiyi/662413

В інтерв'ю російські чиновники вперто називають українців "братнім народом" і твердять, що бажають Україні миру та щастя. Мовляв, і словосполученням "на Україні" вони користуються виключно з великої любові, - пише Depo.ua.

Інформаційний сайт пояснює, що вирішив теж висловити повагу сусідам і, щоб ця повага була росіянам зрозумілішою, зробити це російським способом.

"Українські сенсації на Росії" - назва циклу передач на каналі "1+1" про життя на Росії в далині від великих міст

Впродовж тижня журналісти depo.ua писатимуть "на Росії" замість "у Росії" - можливо, так росіянам будуть зрозуміліші всі звернені до них меседжі українців, а згодом нове правило увійде до вітчизняних правописів.

Тим паче, що "на Росії" має під собою серйозне підґрунтя. Оскільки Росія всіляко підкреслює власну унікальність та несхожість на європейців та США, її можна назвати заповідною зоною унікальності. А в правильності "на зоні" ніхто не сумнівається. Тож за аналогією "на Росії" теж буде вірно.

Закликаємо усі ЗМІ підтримати нашу акцію.

Нагадаємо, півтора року тому російський письменник Віктор Пєлєвін уже звертав увагу на те, що словосполученням "на Росії" з виховною метою послуговується радіостанція "Europa Plus Київ".

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro

Закликаємо усі ЗМІ підтримати нашу акцію.
Что-то мне подсказывает, что выражение "на Украине"(которое на мой взгляд сложилось просто исторически) используется не только в России. Вбейте в гугл транслейте "в Украине", потом "в Росии" и переведите на польский, причем сразу выберите нужные языки, чтобы перевод интерактивно шел. Не в раше же словари для гугла готовят.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G

Что-то мне подсказывает, что выражение "на Украине"(которое на мой взгляд сложилось просто исторически) используется не только в России. Вбейте в гугл транслейте "в Украине", потом "в Росии" и переведите на польский, причем сразу выберите нужные языки, чтобы перевод интерактивно шел. Не в раше же словари для гугла готовят.
Це склалося історично тому, що Україна була окупована, розділена між сусідами, не мала своєї держави. Тому росіяни й говорили "на", бо малась на увазі територія Російської імперії. Точно так само говорили\говорять і про інші території рос держави: на Кавказі, на Кубані, на Поволжі, тощо. А зараз вони принципово не визнають Україну державою і говорять "на" як про територію. На всі інші держави вони кажуть "в". Зато, останні кілька місяців у них - "в Донбассе", і жодного разу не на Донбасі. Донбас для них - держава, а Україна - ні. "В" Донбасі - теж історично у них склалось?
А про поляків, приклад не доречний, бо це специфічна мова, вони на багато країн кажуть як "в", так і "на". І там навіть часто вживаються не назви держав, а назви народів: на нємци, на чехи, на літви.

Останнє редагування:

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro

Це склалося історично тому
А еще и потому, что только в 1993 году правительство Украины потребовало признать нормативными для русского языка вариант "в Украину". У кого оно требовало - я не знаю. Вот кто-нибудь знает требования правительства Беларуси или Казахстана? Ну хоть одно с 1991 года. В официальных документах, писанных на Росии :), я думаю употребляется именно "в", а в разговорной речи используют как придется.
Что касается польского, то он не особенней русского, разве что поляки сейчас считаются нашими друзьями. В этом плане да, он особенный.:)

Irop

Головоломщик
Місто
Житомир
Телефон
Xiaomi Mi 9 Lite
да піхуй. "на росії" слід вживати , щоб хоч так компенсувати свою злість на злодіїв, якщо не вдається по іншому

zaycev

Заблокирован
Місто
Запорожье

А зараз вони принципово не визнають Україну державою і говорять "на" як про територію.

ну неправда. Часто просто старая привычка, которую мы начали искоренять в 90хх, а они не начали. Есть наши эмигранты за 50 лет, в штатах, и когда я одного поправил "в", он мне сказал, что ему непринципиально, и что ничего обидного не имеет, а просто так привык с союза еще. Сейчас многие пишут "вна Украине", типа не вашим не нашим, либералы в том числе, то есть это у них стал некий мем. В 21м веке, когда космические корабли бороздят.... , надо не копья ломать, а говорить всем правильно.
EvgenyTar, считай это корявым обидным мемом по типу око за око, чем он и есть на самом деле.

• Like
Реакції: B&B

Dfg

Місто
Івано-Франківськ&Львів
Телефон
Mate 10 Pro
Враховуючи те, що держави "росія" не існує, а є Російська федерація, то росія - це географічна назва території, де живе мікс фіно-угорсько-бурятсько-кавказького населення. Тому використання приставки "на" є повністю виправданим

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro

EvgenyTar, считай это корявым обидным мемом по типу око за око, чем он и есть на самом деле.
Я и вел к тому, что это умышленное коверканье, а местные лингвисты обосновуют, что все верно.

Добавлено через 1 минуту
Скажите пожалуйста
пожалуйста

Останнє редагування:
Місто
Чернігів
Телефон
Mi6, Mi10TPro5G, FlyTS113
Це неправильно. Правильно "НА Московії". Або "В Заліссі".

Staslviv

Заблокирован
Місто
Львов
Телефон
супербюджетная жабка
На РФ или В РФ это вопрос НЕ грамматический и даже не филологический , а исключительно лежит в плоскости "Крымнаш" то бишь зависит от политических взглядов каждого конкретного человека . Для меня на РФ (потому что Россия писать дольше, да и РФ лучше отображает суть ) , для кого-то в РФ, это зависит от "Крым чей"

Статус
Закрита.
Зверху