protoss
Ен таро Адун!
Є в кого досвід покупки нерухомості в період війни. Як тепер передати $ продавцю без втрат на подвійній конвертації, якщо він з рахунку в банку не зможе їх зняти?
Чого ж не може, в обсязі еквіваленту 100К Грн на деньякщо він з рахунку в банку не зможе їх зняти?
Как было до войны, так и сейчас. Любая фин операция свыше 50к ты уже там, в этом самом "мониторинге". Расчет как обычно, и нотариуса это вообще не интересует от слова - совсем. Налоги оплачивает как продавец, так и покупатель. И нотариуса волнует только данный момент, а также оплата за его "услуги", больше не интересует ничего, что и логично. Он/она оплатили лицензию нотариальную на право проводить такие операции, они это и делают. А кто как там меняется метрами в обмен на фин бумаги, плевать.Dаmіеn, А потім такі угоди приймають при фінансовому моніторингу?
Так, якщо в ньому фігурує сума, яка => тої, яку вносити на рахунокVitalik, Я про моніторинг при внесені продавцем на рахунок валюти на понад 400 тис. грн., після угоди. Якщо я передам готівкою, то при запитаннях договору продажу достатньо?
Якщо продавець отримав готівку, то він потім буде вносити кошти САМ на СВІЙ рахунок. Щось я не чув, щоб когось турбував фінмоніторинг при цьомуVitalik, Я про моніторинг при внесені продавцем на рахунок валюти на понад 400 тис. грн., після угоди. Якщо я передам готівкою, то при запитаннях договору продажу достатньо?
Як це, запитають, а де ці гроші взяв?вносити кошти САМ на СВІЙ рахунок
Я ж кажу, не чув про реальні випадки такого, щоб фінмон турбував. Якщо сам собі гроші кладеш на рахунокЯк це, запитають, а де ці гроші взяв?вносити кошти САМ на СВІЙ рахунок
Да, но по факту чуть иное. protoss, ты можешь купить хатку за 1к у.е. (ну допустим, сумма 40к грн реальных), но по факту оценщика она стоит 100к грн. При оформлении сделки у нотариуса, ты как покупашка, так само как и продавашка, платите с этого налог официально через банк. Для финмона, у тебя затраты как покупашки 100к, у продавашки тоже 100к. Все, забываешь про субсидию и прочие привилегие, если таковые имелись на год. Ты уже в "финмоне". И да, если пускаешь все через банк, готовься ответить на вопрос который задал Maxxx, "ну накопил", такое. По "финмону", данная операция происходит на основе оценщика, от туда справка идет, без оной нотариус не сделает ничего. У тебя выбор:Так, якщо в ньому фігурує сума, яка => тої, яку вносити на рахунокVitalik, Я про моніторинг при внесені продавцем на рахунок валюти на понад 400 тис. грн., після угоди. Якщо я передам готівкою, то при запитаннях договору продажу достатньо?
Не надо ничего и никуда вносить, если сам не захочешь. Финмониторинг тебя потом нагнет. Причины выше.Якщо продавець отримав готівку, то він потім буде вносити кошти САМ на СВІЙ рахунок. Щось я не чув, щоб когось турбував фінмоніторинг при цьомуVitalik, Я про моніторинг при внесені продавцем на рахунок валюти на понад 400 тис. грн., після угоди. Якщо я передам готівкою, то при запитаннях договору продажу достатньо?
Продавцю потім не потрібне проблеми при витраті коштів в Європі. Там великі суми готівки дуже не люблятьЯкщо продавець, маючи готівкові долари, в умовах війни хоче внести їх на рахунок в банку, я в першу чергу спитав б в нього справку про дєздатність)).
Чому 50?И да, личная рекомендация, следи чтобы у тебя метраж не превышал 50 кв. м.. Иначе через год, тебе прилетит счет от налоговой.
Ну это моя рекомендация из опыта. Так то да, по закону все верно указано в цифрах. На практике, оно чуть по иному. И ради этих 10-ти квадратов, а точнее +-1 гоняй и доказывай.Чому 50?И да, личная рекомендация, следи чтобы у тебя метраж не превышал 50 кв. м.. Иначе через год, тебе прилетит счет от налоговой.
То ж податок на нерухомість лише для квартир, які більше 60 кв.м. і будинки більше 120 кв.м.
наче ПУМБ дуже цим страджає, Дюрібачі проце колись писав з особистого досвідуЯ ж кажу, не чув про реальні випадки такого, щоб фінмон турбував. Якщо сам собі гроші кладеш на рахунок
Не совсем так.Да, но по факту чуть иное. @protoss, ты можешь купить хатку за 1к у.е. (ну допустим, сумма 40к грн реальных), но по факту оценщика она стоит 100к грн. При оформлении сделки у нотариуса, ты как покупашка, так само как и продавашка, платите с этого налог официально через банк. Для финмона, у тебя затраты как покупашки 100к, у продавашки тоже 100к. Все, забываешь про субсидию и прочие привилегие, если таковые имелись на год.
звідки (на підставі чого) така інформація про субсидію?Да, но по факту чуть иное. @protoss, ты можешь купить хатку за 1к у.е. (ну допустим, сумма 40к грн реальных), но по факту оценщика она стоит 100к грн. При оформлении сделки у нотариуса, ты как покупашка, так само как и продавашка, платите с этого налог официально через банк. Для финмона, у тебя затраты как покупашки 100к, у продавашки тоже 100к. Все, забываешь про субсидию