Нерухомість (нерухоме майно)

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Maxxx, Кеш, баксами, з приїздом мінял до нотаріуса, все як завжди. Тіп з агенції казав, що єдиний випадок, який памʼятає за останній час коли гривнями і на рахунок - це коли власником хати була юридична особа. Каже там і цінник був нижче ринка, бо ніхто так не хотів купляти :)

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Кеш, баксами, з приїздом мінял до нотаріуса, все як завжди.
А ось тепер підкажіть мені, яким боком тут податкова? Податок за купівлю сплачений (за умовно повну вартість), але руху грошей по рахункам не було, фінмон не спрацює.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Мені про фінмон ще ось що цікаво - всі присутні, які за це паряться, мають високий повністю нелегальний доход? Панове прокурори чи шо?
Я машину собі якось купляв в кредит безготівково, мене всім салоном вмовляли принести кеш, бо ніхто навіть досвіду не мав з нормальним процесом і чим цей фінмон такий страшний.

Останнє редагування:

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
високий повністю нелегальний доход?
Більше 50К - вже є шанси, що треба буде пояснити, де взяв. Це не високий дохід, але якщо людина працює взагалі неоформленою ніде, або на мінімалку, а інше готівкою "в конверті", то зробити це буде важкувато.. Та й неприємно.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Це не високий дохід, але якщо людина працює взагалі неоформленою ніде, або на мінімалку, а інше готівкою "в конверті", то зробити це буде важкувато.
Так я ж про це й питаю, тут шо багато прокурорів? В мене майже нема знайомих з конвертами, всі в різних професіях хоча б на ФОПах з більш-менш легальним доходом. Довести, що ти мав змогу відкласти на щось велике за декілька років не має бути проблемою

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
В результаті в договорі було приблизно 500$ за квадрат при реальній ціні десь 1100$
тобто у випадку якихось проблем і анулювання договору через суд, приміром, продавець буде зобовʼязаний повернути лише половину від фактично отриманої за квартиру суми?

protoss

Ен таро Адун!
Місто
Іршава / Ужгород
Телефон
Samsung S21FE (050/067)
Мені про фінмон ще ось що цікаво - всі присутні, які за це паряться, мають високий повністю нелегальний доход?
В Європі трохи не так відносяться до доходів: десятки тисяч євро готівкою викликають підозру.

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
В результаті в договорі було приблизно 500$ за квадрат при реальній ціні десь 1100$
тобто у випадку якихось проблем і анулювання договору через суд, приміром, продавець буде зобовʼязаний повернути лише половину від фактично отриманої за квартиру суми?
ну а як же.
рпніше взазалі писали 1/10 від вартості.
але для власного "спокою" продавець писав розписку що отримав всі гроші в повному обсязі.
але розписка шла в розріз з договором купівлі-продажу

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
RifleR, на цей випадок вони писали якусь трохи мутну розписку про залишок грошей. Наскільки це дієво якщо дійде до анулювання угоди судом - хз

Місто
Киев
Продав квартиру недавно по іпотеці є оселя, половину дали кешом доларами, половину по іпотеці гривнями на рахунок приватбанку. Ліміт 100к обійшов, розкинув по банкам і батькам і відкрили всі конверт депозити, наступний день 1 число і знову конверт депозити.
Далі, купив в новобудові квартиру то там тільки гривнями на банк рахунок, без готівки зовсім і без доларів. То в банку при оплаті квартири запросили походження коштів і тільки так, то там якраз допомог договір продажу старої квартири. Дуже дивно як купляти в такого забудовника, якщо немаєш походження коштів.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
В мене майже нема знайомих з конвертами
Будівельники, що в приватних квартирах роблять ремонти і будують, чергуючі в гаражних кооперативах і складах, комірники на складах в промзонах. В торгуючих організаціях співробітники теж багато в конвертах отримують, але там в основному вже бояться платити чисту мінімалку, якусь частину все ж офіційно.

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
Всегда есть риски при покупке на вторичке, да и на первичке он существует.
А как нивелировать курсовую разницу.
Как пример - покупка в 2013 году, решение суда в 2015.
В данном случае, указав реальную стоимость в договоре, обратно получил бы в 3 раза меньше.

студент

Тут може бути ваша реклама!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька, București
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
В данном случае, указав реальную стоимость в договоре, обратно получил бы в 3 раза меньше.
Строк позовної давності договору купівлі- продажу становить один рік. Далі все …

fudor

Особливий статус
Місто
Коломия
Телефон
Poco x3pro
Війна вже частково відбиває бажання купувати власне житло.
Але коли почитаєш ваші дописи, то виглядає так, що безробітному з 10-річним стажем краще взагалі не рипатись ))

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
Строк позовної давності договору купівлі- продажу становить один рік. Далі все …
Какой вы оптимист, суды , как правило, длятся годами и 1 год для судебного решения - это очень и очень быстро.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Є просто нотаріуси
нотарі забагато чого собі дозволяють, що не входить до їх компетенції - вони можуть ще змусити клієнта танцювати, щоб затвердити угоду купівлі-продажу

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
Какой вы оптимист, суды , как правило, длятся годами и 1 год для судебного решения - это очень и очень быстро.
Йшлося про строк позовної давності, а не про строк розгляду справи. Це різні речі.

Є просто нотаріуси
нотарі забагато чого собі дозволяють, що не входить до їх компетенції - вони можуть ще змусити клієнта танцювати, щоб затвердити угоду купівлі-продажу
Буває що дозволяють. Але вони кажуть покажи мені оцінку , показуєш оцінку 1 млн грн. Ось нотаріус і пропонує вписати вартість оціночну, а не 1 грн

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Буває що дозволяють. Але вони кажуть покажи мені оцінку , показуєш оцінку 1 млн грн. Ось нотаріус і пропонує вписати вартість оціночну, а не 1 грн
згоден, але все залежить від нотаріуса та його компетенції, якщо нотаріус, якийсь новачок в цій справі, то він може затребувати, щоб клієн станцюва аби прикрити свій зад, а ті, хто компетентні і знає, що він цим не порушує жодні вимоги, то спокійно оформить такий договір, бо чому йому перейматися, т.я. людина податки сплачує з оціночної вартості, за яку несе відповідальність вже оцінювач, а не нотаріус і змусити людину продати за певну ціну ніхто не має право, тому на свій власний розсуд, людина може хоч за копійку продати. Наприклад нотаріуси без проблем оформлюють договора дарування (чи догляду) між людьми, які не є родичами, а це теж саме, що продати за 1 копійку нерухомість з оціночною вартістю 1млн

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
Зверху