Вартість, то зрозуміло, а по факту який був розрахунок? Готівкою? Кидали всю оголошену суму в грн на рахунок?був дотичний до купівлі\продажу квартири.
Вартість, то зрозуміло, а по факту який був розрахунок? Готівкою? Кидали всю оголошену суму в грн на рахунок?був дотичний до купівлі\продажу квартири.
А ось тепер підкажіть мені, яким боком тут податкова? Податок за купівлю сплачений (за умовно повну вартість), але руху грошей по рахункам не було, фінмон не спрацює.Кеш, баксами, з приїздом мінял до нотаріуса, все як завжди.
Більше 50К - вже є шанси, що треба буде пояснити, де взяв. Це не високий дохід, але якщо людина працює взагалі неоформленою ніде, або на мінімалку, а інше готівкою "в конверті", то зробити це буде важкувато.. Та й неприємно.високий повністю нелегальний доход?
Так я ж про це й питаю, тут шо багато прокурорів? В мене майже нема знайомих з конвертами, всі в різних професіях хоча б на ФОПах з більш-менш легальним доходом. Довести, що ти мав змогу відкласти на щось велике за декілька років не має бути проблемоюЦе не високий дохід, але якщо людина працює взагалі неоформленою ніде, або на мінімалку, а інше готівкою "в конверті", то зробити це буде важкувато.
тобто у випадку якихось проблем і анулювання договору через суд, приміром, продавець буде зобовʼязаний повернути лише половину від фактично отриманої за квартиру суми?В результаті в договорі було приблизно 500$ за квадрат при реальній ціні десь 1100$
В Європі трохи не так відносяться до доходів: десятки тисяч євро готівкою викликають підозру.Мені про фінмон ще ось що цікаво - всі присутні, які за це паряться, мають високий повністю нелегальний доход?
ну а як же.тобто у випадку якихось проблем і анулювання договору через суд, приміром, продавець буде зобовʼязаний повернути лише половину від фактично отриманої за квартиру суми?В результаті в договорі було приблизно 500$ за квадрат при реальній ціні десь 1100$
Будівельники, що в приватних квартирах роблять ремонти і будують, чергуючі в гаражних кооперативах і складах, комірники на складах в промзонах. В торгуючих організаціях співробітники теж багато в конвертах отримують, але там в основному вже бояться платити чисту мінімалку, якусь частину все ж офіційно.В мене майже нема знайомих з конвертами
Всегда есть риски при покупке на вторичке, да и на первичке он существует.тобто у випадку якихось проблем і анулювання договору через суд, приміром, продавець буде зобовʼязаний повернути лише половину від фактично отриманої за квартиру суми?В результаті в договорі було приблизно 500$ за квадрат при реальній ціні десь 1100$
Строк позовної давності договору купівлі- продажу становить один рік. Далі все …Как пример - покупка в 2013 году, решение суда в 2015.
В данном случае, указав реальную стоимость в договоре, обратно получил бы в 3 раза меньше.
Какой вы оптимист, суды , как правило, длятся годами и 1 год для судебного решения - это очень и очень быстро.Строк позовної давності договору купівлі- продажу становить один рік. Далі все …Как пример - покупка в 2013 году, решение суда в 2015.
В данном случае, указав реальную стоимость в договоре, обратно получил бы в 3 раза меньше.
нотарі забагато чого собі дозволяють, що не входить до їх компетенції - вони можуть ще змусити клієнта танцювати, щоб затвердити угоду купівлі-продажуЄ просто нотаріуси
Йшлося про строк позовної давності, а не про строк розгляду справи. Це різні речі.Какой вы оптимист, суды , как правило, длятся годами и 1 год для судебного решения - это очень и очень быстро.Строк позовної давності договору купівлі- продажу становить один рік. Далі все …Как пример - покупка в 2013 году, решение суда в 2015.
Буває що дозволяють. Але вони кажуть покажи мені оцінку , показуєш оцінку 1 млн грн. Ось нотаріус і пропонує вписати вартість оціночну, а не 1 грннотарі забагато чого собі дозволяють, що не входить до їх компетенції - вони можуть ще змусити клієнта танцювати, щоб затвердити угоду купівлі-продажуЄ просто нотаріуси
згоден, але все залежить від нотаріуса та його компетенції, якщо нотаріус, якийсь новачок в цій справі, то він може затребувати, щоб клієн станцюва аби прикрити свій зад, а ті, хто компетентні і знає, що він цим не порушує жодні вимоги, то спокійно оформить такий договір, бо чому йому перейматися, т.я. людина податки сплачує з оціночної вартості, за яку несе відповідальність вже оцінювач, а не нотаріус і змусити людину продати за певну ціну ніхто не має право, тому на свій власний розсуд, людина може хоч за копійку продати. Наприклад нотаріуси без проблем оформлюють договора дарування (чи догляду) між людьми, які не є родичами, а це теж саме, що продати за 1 копійку нерухомість з оціночною вартістю 1млнБуває що дозволяють. Але вони кажуть покажи мені оцінку , показуєш оцінку 1 млн грн. Ось нотаріус і пропонує вписати вартість оціночну, а не 1 грн
Кто на ком стоял?Йшлося про строк позовної давності, а не про строк розгляду справи. Це різні речі.
Как пример - покупка в 2013 году, решение суда в 2015.