Нерухомість (нерухоме майно)

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
Буває що дозволяють. Але вони кажуть покажи мені оцінку , показуєш оцінку 1 млн грн. Ось нотаріус і пропонує вписати вартість оціночну, а не 1 грн
згоден, але все залежить від нотаріуса та його компетенції, якщо нотаріус, якийсь новачок в цій справі, то він може затребувати, щоб клієн станцюва аби прикрити свій зад, а ті, хто компетентні і знає, що він цим не порушує жодні вимоги, то спокійно оформить такий договір, бо чому йому перейматися, т.я. людина податки сплачує з оціночної вартості, за яку несе відповідальність вже оцінювач, а не нотаріус і змусити людину продати за певну ціну ніхто не має право, тому на свій власний розсуд, людина може хоч за копійку продати. Наприклад нотаріуси без проблем оформлюють договора дарування (чи догляду) між людьми, які не є родичами, а це теж саме, що продати за 1 копійку нерухомість з оціночною вартістю 1млн
Так податки ж платяться з договору купівлі продажу а не з оцінки. Ось в чому справа була. Чи щось змінилось?
оцінка на 1 млн.
продаж за 100 грн.
податок з 1 млн платити чи зі 100 грн?@cds, ок. Моделюємо.
продаж був за 1 млн грн в 2013 році. Потім позов в межах позовної давності, рішення припустимо отримали в 2015, або пізніше. Ось і попадалося через курсову різницю. Чим про що йшла мова ?

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
податок з 1 млн платити чи зі 100 грн?@cds, ок. Моделюємо.
з 1 млн. Податок платять з ціни ДКП, але не нижче за оціночну вартість (ОВ), тобто ДКП за 1грн, а ОВ 1млн, то податок платиш з 1млн. Якщо ціна в ДКП 100грн, а ОВ - 10гн, то податок платиш зі 100грн
Post automatically merged:

Чи щось змінилось?
ПК змінився

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
Податок платять з ціни ДКП, але не нижче за оціночну вартість (ОВ),
Ось і виходить що якщо принести оціночну вартість від поротого оцінщика на 10 тис грн, і зробити купівлю продаж за ті ж самі 10 тис грн, то нотаріус таке в не хоче, бо ясно що це якась муть
тобто ДКП за 1грн, а ОВ 1млн, то податок платиш з 1млн.
А хто це відслідковує? Раніше ж з договору купівлі продажу платили податок. Тут договір на 1 грн. Хто контролює податки саме з оціночної вартості в 1 млн грн?

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
Наступного тижня друзі квартиру оформлювати будуть, спитаю додатково що там і як. цікаві зміни

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Ось і виходить що якщо принести оціночну вартість від поротого оцінщика на 10 тис грн, і зробити купівлю продаж за ті ж самі 10 тис грн, то нотаріус таке в не хоче, бо ясно що це якась муть...
йому фіолетово, т. я. він не має права контролювати оцінювача. За ціну відповідальність несе той, хто її визначає - оцінювач

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Наступного тижня друзі квартиру оформлювати будуть, спитаю додатково що там і як. цікаві зміни
Я тобі більше скажу - оцінка від оцінювача необовязкова, можна самому безкоштовну довідку отримати з цвною і з нею до нотаріуса, але як я вище писав, то деякі нотаріусу сцуть проводити цноли за цією довідкою, бо або не знають про неї взагалі або чули про неї краєм вуха, а в законодавстві все це прописано

студент

Тут може бути ваша реклама!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька, București
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Какой вы оптимист, суды , как правило, длятся годами и 1 год для судебного решения - это очень и очень быстро.
Мається на увазі, що через рік і один день подати в суд на розірвання договору вже не вийде))
А не про те, що суди в нас тягнуться роками.

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
Ось і виходить що якщо принести оціночну вартість від поротого оцінщика на 10 тис грн, і зробити купівлю продаж за ті ж самі 10 тис грн, то нотаріус таке в не хоче, бо ясно що це якась муть...
йому фіолетово, т. я. він не має права контролювати оцінювача. За ціну відповідальність несе той, хто її визначає - оцінювач
Але раніше нотаріус відмовлял в оформленні угоди якщо йому щось не подобалось. Наприклад оцінка. Це відсебятина, але вони так робили.

Цим змінам вже мабуть років 5
Та ну, роки два тому нічого такого не було. Чи то в нас в області свої закони 😂
Я тобі більше скажу - оцінка від оцінювача необовязкова, можна самому безкоштовну довідку отримати з цвною і з нею до нотаріуса, але як я вище писав, то деякі нотаріусу сцуть проводити цноли за цією довідкою, бо або не знають про неї взагалі або чули про неї краєм вуха, а в законодавстві все це прописано
Два роки назад була обовʼязкова в моїй області. До війни це було. За останній час сказати не можу, не стикався толком з цим. Але про довідку від себе щодо оцінки більш ніж два роки тому наші нотаріуси точно не чули

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Два роки назад була обовʼязкова в моїй області. До війни це було. За останній час сказати не можу, не стикався толком з цим. Але про довідку від себе щодо оцінки більш ніж два роки тому наші нотаріуси точно не чули

На сайті фдму та в ПК читай

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса

На сайті фдму та в ПК читай
Я тільки маю практичний досвід і кажу що в нас як було. Нормативку не читав бо я не нотаріус і не оцінщик. У нас в нотаріуси таке не читали 😂🥶

Місто
Днепр - Полтава
Є в кого досвід покупки нерухомості в період війни. Як тепер передати $ продавцю без втрат на подвійній конвертації, якщо він з рахунку в банку не зможе їх зняти?
Присоединяюсь к вопросу форумчанина. Нотариус говорит, что ей достаточно устного подтверждения продавцов, что те получили запрашиваемую сумму. Сделка будет проводиться по полной стоимости квартиры. Если ли смысл париться с по сути липовой квитанцией проводки денег через банк или можно и без нее.

Set

Місто
Хмельницкий
Є в кого досвід покупки нерухомості в період війни. Як тепер передати $ продавцю без втрат на подвійній конвертації, якщо він з рахунку в банку не зможе їх зняти?
Присоединяюсь к вопросу форумчанина. Нотариус говорит, что ей достаточно устного подтверждения продавцов, что те получили запрашиваемую сумму. Сделка будет проводиться по полной стоимости квартиры. Если ли смысл париться с по сути липовой квитанцией проводки денег через банк или можно и без нее.

уже выше писали - отвественности за "непроведение" через банк нет

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
Если ли смысл париться с по сути липовой квитанцией проводки денег через банк или можно и без нее.
Нотариусы никогда не требовали этой квитанции, им она ненужна, как и вам.
Это придумали псевдориэлторы, что бы побольше заработать на покупателе.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Если ли смысл париться с по сути липовой квитанцией проводки денег через банк или можно и без нее.
...
Это придумали псевдориэлторы, что бы побольше заработать на покупателе.
наче був НПА, що купівля вище 50кгрн - лише безготівково

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
Вначале было ограничение в 150 тыс., но нотариусам было все равно как происходил расчет между покупателем и продавцом, это не их функция.
Как только ввели это ограничение некоторые особо боязливые нотариусы пытались что то там спрашивать, но очень скоро и они положили на это болт.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

....это не их функция.
Как только ввели это ограничение некоторые особо боязливые нотариусы пытались что то там спрашивать....
це як завжди. Але все ж таки це наче була їх ф-ція, бо вони є податковими агентами...

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
бо вони є податковими агентами...
Вот за это они отвечают, а за безналичные расчеты нет, это не входит в функции налогового агента и в их функционал по закону.
Эти ограничении только на бумаге, как и тысячи других постановлений, указов и даже законов.
Нотариусы зарабатывают неплохие деньги, им не присущ "синдром вахтера", что законом предусмотрено, то и выполняют.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Зверху