Освіта в Україні та за кордоном

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
З 1 січня 2025 року уряд запроваджує щомісячну "вчительську доплату" до заробітної плати у розмірі 1000 гривень "на руки".
Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
"З 1 вересня 2025 року цю виплату збільшимо до 2000 грн "на руки" кожному вчителю", - додав він.
Шмигаль зазначив, що це рішення є частиною підтримки тим, "хто сьогодні навчає і виховує молодь, яка будуватиме майбутнє України".

Місто
Albuquerque
Телефон
S23
2019 рік: у Трускавці стартувала тижнева школа для депутатів "Слуги народу"
2024 рік: "Наукова думка" Україні вже не потрібна

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Про дисертацію і срач у хуїтері:

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Ще про хуїти, як один київський ректор їх позичив в іншого:
І ще про плагіат (якось пропустив момент як він став ректором КПІ замість Згуровського):

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
У приватному закладі вищої освіти Київській школі економіки (KSE) готують запит щодо придбання Національного університету "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА).

Про це повідомив президент KSE та колишній міністр економіки України Тимофій Милованов.

Представник закладу освіти пропонує змінити ситуацію, за якої в НаУКМА, попри історію, статус та традиції, наразі нібито застаріла інфраструктура. Також Милованов вважає, що в закладі освіти немає достатньо ресурсів, аби конкурувати з кращими університетами світу.

"Я пропоную це змінити. Ми піднімемо зарплати в рази, модернізуємо умови, залучимо інвестиції. Бренд і академічна частина залишаться недоторканними – так само, як це було з KSE.

Я вивів KSE з банкрутства на рівень провідного університету країни. І я знаю, як зробити те саме з Могилянкою"
, – написав Тимофій Милованов.

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
...Свого часу пережив поглинання одного приватного виша іншим - так що гадаю, академічним традиціям та їх носіям з "Могилянки" прийде кабздець. Хто купує - той й панує.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Купують, аби прибрати конкурента? Чи КШЕ навіть з купою грошей мало кого цікавить і будуть використовувати бренд Могилянки?

Останнє редагування:
Місто
Чернигов

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
на рівень провідного університету країни
Подивився у вікі, ніби все пристойно, але я про цю бурсу чую вдруге. Вперше було на цій сторінці вище про скандал з копіпастом ректором чужих твітів.
Навіть МАУП набагато більше відомий загалу.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Подивився у вікі, ніби все пристойно, але я про цю бурсу чую вдруге.
Ще був "благодійний фонд" КШЕ, в який Смілянський добровільно-примусово збирає кошти з відправників Укрпочки.

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
debugger, МАУП - відомий. Але по суті є агресивною мережею по штампуванню дипломів (за винятком київського центру). Тримав в руках їхні посібники, УМК, робочі програми, наукові видання - і не просто тримав, і не як студент. Знайомий з їхньою "кухнею". До речі, вони в різні роки поглинули (за допомогою МОНу) декілька не таких вже й поганих провінційних приватних вишів (в т.ч. й ті, які намагалися об'єднатися з іншим конкурентом МАУПа). Нічого особистого, тільки факти.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Загальної теми про науку не знайшов, додам сюди.

https://life.pravda.com.ua/society/...domashnih-umovah-do-nogo-zavitalo-fbr-306181/
Краще сюди. Хтось вірить, що вдома в квартирі в багатоповерхівці (в приватному будинку теж не вийде) можна підключити споживача потужністю 5-10 Мегават і отримати цю энергію прямо із розетки для запуску реактора? А потім якби термоядерний реактор запрацював вдома хоч би на пару секунд, то куди б він подів таку кількість енергії?

Як писалось у пресі:
Британські вчені з лабораторії JET встановили новий світовий рекорд з виробництва енергії з ядерного синтезу - процесу, за допомогою якого зірки отримують свою енергію.
За п'ять секунд експерименту було вироблено 69 мегаджоулів енергії (11 мегават потужності).

(C) Не читайте зранку совецьких газет всіляку маячню.

Останнє редагування:
Зверху