Освіта в Україні та за кордоном

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
це існування традиційно чоловічих професій на які не допускають жінок.
Це які саме??
Наприклад, машиніст потяга метрополітену.

Ось тред від пані, яку з іншими дівчатами запросили в метрополітен (м. Київ) з питань працевлаштування і начальник їм прочитав лекцію, що брати жінок на роботу вони не планують.

на співбесіду в метро з 20 запрошених дівчат прийшло 3😔
чоловіків сьогодні не запрошували, тож ми втрьох прослухали інформацію і відправились в поїздку синьою гілкою в кабіні машиніста

екскурсія і поїздка були цікавими, але на цьому плюси закінчилися, на жаль.
«от в совєтському союзі добре було, тепер погано» – девіз сьогоднішнього дня.
хоча совєтський союз там скрізь, починаючи з голів людей.

по завершенню екскурсії ми в кабінеті начальника прослухали лекцію, про те чому він не планує брати жінок на роботу і про те, що чоловіків мобілізують, нема кому працювать.
так, це якось вміщається в одній голові і нічого не щьолкає.

всі мої згадування фізики були марні, ніхто нічого не питав, ніяких схем не читали, тіки сказали, що треба її знати.
питали чи є діти, чоловік.

я б пішла на навчання і працювати, але майже впевнена, що цього не буде, поки.
не з цим начальником.
можливо на іншій гілці дівчатам вдасться.

мають зателефонувати з відділу кадрів, сказати відповідь.
та начальник чітко сказав, що віддасть перевагу чоловікам, якщо вони прийдуть.
нашо тоді було звати на цю зустріч?бо так зверху сказали🙃

загалом було цікаво, але і неприємно.

чи впевнена я, що мені б все вдалося вивчити, здати екзамени і отримати роботу? ні.
але і не всі чоловіки це роблять.
з 30 тільки ~8 доходять до кінця, зі слів начальника.
але я і не маю змоги дізнатися, чи мені то до снаги.

начальником я називає людину, під безпосереднім керівництвом якої працюють машиністи. він набирає людей до себе в команду.
це не директор метро, тощо

Ось відео з метрополітену Харкова.
02.08.2024. У харківському метро вперше за всю історію підземки почала працювати жінка на посаді машиністки електропоїзда — Анастасія Мазуркова. До 2024 року на цю посаду жінок не брали. Чому обрала таку професію і як працює нині, Анастасія Мазуркова розказала Суспільне Харків — дивіться.

Останнє редагування:

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Ти навів єдиний приклад, дуже вузькоспеціалізованої галузі, з компанією-монополістом. А тепер подивись, скільки жінок - водіїв тролейбусів і трамваїв, іх чогось допускають..

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Ти навів єдиний приклад, дуже вузькоспеціалізованої галузі, з компанією-монополістом. А тепер подивись, скільки жінок - водіїв тролейбусів і трамваїв, іх чогось допускають..
Водії різної техніки, в т.ч. аграрної, частина професій в секторі будівництва-оздоблення, кранівщики, частина професій в секторі гірничовидобувальної та гірничозбагачувальної промисловості, дальнобої. Зараз якраз ця проблема і стала більш явною, коли через брак робітників чоловіків виникли проблеми з наймом.
І десь може дійсно жінки не хочуть туди йти, а десь їх не спримали і просто не хотіли перенавчати-винаймати.

Читав (жалілася дівчина з, хай буде, айті-чатику на ~20людей) навіть про випадок, коли керівник не вірив, що дівчина написала код (!) з аргументацією, що дівчата на таке не здатні.

Post automatically merged:

водіїв тролейбусів і трамваїв
Згоден, теж помічав, що водії трамваїв переважно жінки.

Останнє редагування:

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Водії різної техніки, в т.ч. аграрної, частина професій в секторі будівництва-оздоблення, кранівщики, частина професій в секторі гірничовидобувальної та гірничозбагачувальної промисловості, дальнобої.
Ти перелічив професії, які жінки, в більшості, не можуть виконувати фізично, психологічно або внаслідок іншої різниці між статями, тобто, вони самі туди не йдуть. Щодо далекобію, підписаний на інсти пари гарних дівчат-далекобійниць, тобто, працюють, якщо можуть, є вміння та бажання. Не бачу, що у нас права жінок дуже утискаються, поодинокі винятки мудаків-керівників не враховуємо. Я вважаю, що у нас права чоловіків утискаються - не беруть нас на посаду бухгалтерів! Сарказм - тому що чоловіків-бухгалтерів рівно стільки, скільки жінок-комбайнерів. :LOL:

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
не беруть нас на посаду бухгалтерів
Так це ж не сексизм, бо чоловіків не хочуть брати на бухгатерів через те, що чоловіки цю роботу
не можуть виконувати фізично, психологічно або внаслідок іншої різниці між статями
Сарказм, якщо хто не зрозумів.

Останнє редагування:

Space Cat

💙💛
Місто
Харків -> Полтава
Телефон
Redmi Note 11
Щодо далекобію, підписаний на інсти пари гарних дівчат-далекобійниць, тобто, працюють, якщо можуть, є вміння та бажання.
Якщо це отримає масове розповсюдження, то цілі ніші економіки можуть зникнути.
Наприклад, шльондри на трасі. Але народиться нова професія - шльондрюк.
Звісно, після масової появи автопілотованих вантажівок, зникнуть і вони.

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Якщо це отримає масове розповсюдження
Не отримає, бо здатні на це навіть далеко не всі чоловіки, не кажучи вже про жінок.
Звісно, після масової появи автопілотованих вантажівок, зникнуть і вони.
Віртуальні шльондри для автопілотів вантажівок, нє?))

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
права чоловіків утискаються - не беруть нас на посаду бухгалтерів! Сарказм - тому що чоловіків-бухгалтерів рівно стільки, скільки жінок-комбайнерів.
Можливо ти не крутився в цій сфері, але в мене не однин знайомий бухгалтер.
І в універі на факультеті бухобліку хлопців було не набагато менше за дівчат. Хто з них пішов працювати за спеціальністю - статистики немає.

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
ти не крутився в цій сфері
:LOL: я не крутився? Та я з ними постійно спілкуюсь. З жінками.;)
Post automatically merged:

Але народиться нова професія - шльондрюк.
Це дуже стара професія, колись їх дуже багато стояло вздовж трас - гаїшники називались, теж брали гроші..))

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Першотравенськ / Шахтарське (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
права чоловіків утискаються - не беруть нас на посаду бухгалтерів! Сарказм - тому що чоловіків-бухгалтерів рівно стільки, скільки жінок-комбайнерів.
Можливо ти не крутився в цій сфері, але в мене не однин знайомий бухгалтер.
І в універі на факультеті бухобліку хлопців було не набагато менше за дівчат. Хто з них пішов працювати за спеціальністю - статистики немає.
На 2х з моїх робіт головбухи були чоловіки, один десь моїх літ, другий - трошки старший (ВНЗ та шахта). Обидва дуже в темі і дуже тямущі. Освіту, звісно, отримували при Союзі. А, забув - на заводі (декілька тисяч працюючих) головбух в нас теж був чоловік. Як і замдиректора по кадрам, ОТіЗ і т.і. Ну і якщо вже казати про взагалі - "...счетовод пан Вотруба". :cool:

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
з такими величезними конторами не співпрацює.
Можливо, у СКМ Ахметки смотрящій головбух і чоловік, не буду сперечатись, а тепер візміть у % відношенні скільки в країні таких контор, і скільки ТОВок і ФОПок?
там суми зарплат значно менші, тому переважно й йдуть жінки.
Ой не кажи, зарплата бухгалтера-жінки в одній конторі явно не менша (а зазвичай і більша), ніж у техніка/водія/комірника - чоловіка.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Що ти хочеш довести?
Мої тезіси були:.
1. Чим більша компанія, тим більша зарплата в бухгалтера.
2. Відповідно із збільшенням розміру і оборотів компанії, більша ймовірність зустріти на посаді бухгалтера чоловіка.

Ні про кількість, ні про комірників нічого не було.

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
І що ніхто нікого тут не утискає/примушує - ринок.
І ніяк не дивує, що чоловіки з'являються в професії тільки коли йде мова про серйознішу організацію, більшу ЗП і важливішу посаду? Тобто в "жіночій" професії жінки, поки мало платять і проста робота. Як тільки головбух в великій організації, то вже й чоловіки є.

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Як тільки головбух в великій організації, то вже й чоловіки є.
Можливо, особливості організації і роботи, де потрібний склад розуму чоловіка.
поки мало платять і проста робота.
Чому тоді в малому/середньому бізнесі жінкам на посаді бухгалтера і тим більше, головного бухгалтера, не платять менше, ніж чоловікам в тій самій організації на "чоловічих" спеціальностях? Робота ж проста і ненапряжна, сидиш під кондеєм, каву ганяєш, а не коробки тягаєш, або гайки, або баранку крутиш (умовно)?

Зверху