Освіта в Україні та за кордоном

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
debugger, та це ж халява! Традиційно після захисту к.н. публікував монографію по мотивам дісера, а докторант був просто зобов'язаний склЕпать монографію під захист дісера д.н. Друкуєш у своєму ВНЗ або у хитрому видавництві т.з. 300 екземплярів, розсилка - і усе тіп-топ!
Post automatically merged:

...ну, як отримати 2 обов'язкові рецензії - не rocket science. :cool:

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис

Гудзак

Місто
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Андрюх@dp.ua, в мене давно на слово "міжнародний" або 'international" в назві видання настобурчувались вуха. :cool: "Бог шельму метит".

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
в мене давно на слово "міжнародний" або 'international" в назві видання настобурчувались вуха. :cool: "Бог шельму метит".
Так само і з академіями. Наприклад, була «Мосгорсправка», а стала «Международная академия информатизации».

Місто
Odesa-Romania

Заголовок слегка кликбейтный, так как директор все таки имеет сертификат, просто не того уровня. А на тот уровень, который нужен, он что-то даже "порешать" не смог

Гудзак

Місто
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
stas_k, фигня вопрос. АС пушкин, когда был простым лицеистом - никак не дилехтором - тоже по-русски плёхо-плёхо шпрехал, больше по-французски... :cool: Это он потом, с Ариной Родионовной, наблатыкался - с кружкой браги для прочищения мОзгов...

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Цікаво, що в пресі повна тишина. А на УжНУ суттєво "наїхав" ТЦК, зокрема університет втратив статус "критичного" і, відповідно, сотні працівників втратили бронь (не викладачі, а юрвідділ, ІТ, бухгалтери...), наклали великі штрафи... Вимагали провести "чистку" студентів та аспірантів 25+. Університет частково пішов на зустріч і того ж дня відрахував всіх, хто вчасно не оплатив контракт. Список їх передав в ТЦК і знаю як мінімум 1 аспіранта, якого з дому мобілізували в той же день

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Таке враження, що зараз в освіті єдина проблема - це боротьба з "ухилянтами". При цьому методи застосовують "все спалити напалмом" і абсолютно не рахуються із супутньою шкодою.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Таке враження, що зараз в освіті єдина проблема - це боротьба з "ухилянтами". При цьому методи застосовують "все спалити напалмом" і абсолютно не рахуються із супутньою шкодою.
Я б сказав це єдина проблема не в освіті, а у країні протягом останніх півтора років, як почали інтенсивно крутити гайки. Дивно що ви це тільки зараз помітили.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Міністерство освіти і науки України скоротило ліцензійні обсяги для 195 вищих навчальних закладів закладів на освітній рівень бакалавра. Йдеться про максимальну кількість студентів, які можуть бути зараховані до університету на певний напрям підготовки.
У міністерстві наголошують, що коригування жодним чином "не вплине на доступність вищої освіти для вступників", оскільки кількість робочих місць викладачів залежить не від ліцензійного обсягу, а від фактичної кількості студентів.
Натомість це допоможе узгодити реальну та задекларовану спроможності закладів освіти.

Зверху