Освіта в Україні та за кордоном

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
В нас може не таке чітке розділення,
100%.
Взагалі моє суб'єктивне враження про якість нашої освіти (переважно Закарпатської, трохи м. Київ): пік був в 2000-2010 рр. далі пішов повільний спад із 3 катастрофічними падіннями в 2016, 2020 і 2022 роках

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
про якість нашої освіти (переважно Закарпатської, трохи м. Київ)
Це про школярів? Я студентам (1-3 курс) трохи лекцій читав минулий рік, один раз КПІ, і пару разів збірна солянка з технічних ВНЗ, мені діти дуже сподобалися. Ясно що вибірка в мене була особлива - тільки охочі повчитися чомусь, за що не ставлять оцінки, але їх було багато (я в їх віці обирав поганяти в CS 1.6 а не оце все), вони задавали хороші питання і так далі.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
plebis, та про всіх, переважно про старші класи школи і студентів. Про "середняків" (якщо відкинути 20% найкращих і 20% найгірших)
Post automatically merged:

вибірка в мене була особлива - тільки охочі повчитися чомусь,
від нас такі на 2, максимум 3 курсі йдуть працювати і майже перестають вчитися (на рівні щоб не вигнали)

Останнє редагування:

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Тут немножко не то. Азаров, будучи д.т.н., работал в донецком филиале ВНИМИ (был возле а/в "Северный") в начале 80х гг. Я знаю как минимум 2х людей, что работали с ним. И даже письмо от одного из них мне, написано на обратной стороне первой страницы отчета с фамилией Азарова. :cool: Так что факт есть факт - к горному делу (точнее, автоматизации и компьютеризации маркшейдерии) Азаров был причастен.
P.S. И, ясен пень, советские публикации (до эпохи Хирша) у него есть. Вероятно, и авторские свидетельства - тут не уверен. Была там у них какая-то работа с еще соц.венграми по сейсморазведке для угольных шахт.
І врешті обрали:
І перш, ніж насміхатися над ворожою наукою, в нас він був академіком до літа 2022 і виключений з політичних, а не наукових причин:
Як і Глазьєв:

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Три виші потрапили до другої тисячі рейтингу курв CWUR:
Зокрема у рейтингу опинилися такі українські університети:
  • Інститут математики НАН України (1262 місце);
  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка (1535 місце);
  • Харківський фізико-технічний інститут (1543 місце).
Очолили список американські виші, вони посіли перші місця. Ось трійка лідерів:
  • на першому місці опинився Гарвардський університет;
  • на другому – Массачусетський технологічний інститут;
  • на третьому – Стенфордський університет.
Також одними із найкращих визнали найвідоміші університети Великої Британії – Кембриджський та Оксфордський. Вони посіли 4-те та 5-те місця відповідно.
Весь рейтинг тут:

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+

Автор:

"Обидва сценарії є непривабливими, але перший я б назвав «катастрофою», а другий — «казармою». Зауважу, що сценарій «казарма» є в принципі прийнятним для країни, яка воює, він — не найгірший. Так, дискомфортно. Так, стрес, перенапруження, всяке таке. Альтернатива — сценарій «катастрофа», коли наші діти, натхненні, культурні та розвинені, воюють у складі російської армії в Європі. "

Це про підходи у навчанні. Так, як вчили колись (в т.ч. і мене) - і так, як хочуть вчити зараз. Деякі. "Врєдітєлі", як на мене.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Я може погано орієнтуюся в тому, куди це рухається, але з того, що бачив - виглядає що автор придумав якусь парадигму і з нею сперечається. В моїх екзаменах було купа питань про конкретні дати битви під Берестечками, і це безумовний булщіт, який нічого не дає і який треба викорінювати. Автор же апелює проти того, щоб прибирати факти з історії і формули з математики, що безумовно є основами цих дисциплін і прибирати це можна тільки разом з самими дисциплінами.
Виглядає як якийсь незрозумілий накид на вентилятор.

exdvag

Ненавиджу росію а вона мене.
Місто
some time in any city EU.Permanently from Lutsk
Телефон
Iphone from China
В моїх екзаменах було купа питань про конкретні дати битви під Берестечками
Викладач історії? Працював сам в школі. Всі учні виросли гідними суспільства людьми яким маючи знання в голові як електорату не насипеш.

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Ну тобто на думку автора це:
Інший підхід — «давайте валити по всіх предметах базові технічні навички, потрібні майбутнім спеціалістам», — призведе до того, що більшості учнів на уроках буде нудно, незатишно, некомфортно. Це приблизно те, що я пережив у школі на уроках історії чи хімії. Невеликий відсоток майбутніх спеціалістів візьме (можливо) своє, а більшість протиратиме штани, дряпатиме матюки на партах і тихо ненавидітиме школу
прийнятний сценарій. Діди так навчались - і, дивіться, яку країну (СРСР) побудували, ага?

exdvag

Ненавиджу росію а вона мене.
Місто
some time in any city EU.Permanently from Lutsk
Телефон
Iphone from China
Діди так навчались - і, дивіться, яку країну (СРСР) побудували
Діди примусово ходили в школу і мали отримувати знання, і мали можливість від фанатично відданих предметників їх отримувати і багато потім "переметнулось" на Захід від комуністки з тим багажем знань, а їхні діти або внуки зробили наукові ступені не завдяки комусь, а тому простому вчителю.
Нічого діди не будували, ніякої державності. Максимум середня номенклатура. Не далі кар'єрний ріст. Що в макромасштабі партійна верхівка все тримала і нікого не підпускала, що по місцях, тільки парткомовські мажори сиділи по посадах. Діди тільки молотом і серпом по планах партії "вй@бували" на указ тоталітарного режиму або безплатно або в проголодь.

Зверху