Паспорт громадянина України у формі книжечки (зразка 1994 р.)

barabas

Гуцул
Місто
Надвірна коло Станіславова
Телефон
Старий надійний МЕ45 з мультисімом
Причина: шапка теми
Останнє редагування модератором:
Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
Maxxx, а краще ще зробити прийомні часи - дві години два дні на тиждень. Там би з 3 ранку записувались у списки, як колись на біозаграни.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
Но только чтобы потом тоже бесплатно по сроку меняли. Типа, кто на акцию попал - пока не умрет или id не потеряет, будет бесплатно обновлять. Потеряешь- новая регистрация на общих основаниях. Такой себе договор с населением, на каких условиях тебя государство "посчитало", такие условия у тебя до конца жизни.

Это как у меня первая машина была - первая регистрация на территории Украины до 1991-го (или 1990-го, не помню) года, значит, транспортный налог -50%. Неважно, какой ты по счету владелец, машинка "со скидкой" :). Ну, а в 2012-м такие скидки "улетучились", налог в цену топлива ввели.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

Alexnewport

Заблокирован
Місто
Киев
Считаю что паспорт - книжка должен выходить из обращения вследствие износа, а выдача id только на безвозмездной основе, все прочее есть волюнтаризм.

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
заміна книжки на айді - безкоштовно - багато б побігли міняти, і я також.
від заміни тебе стримує лише початковий платіж 450грн (напочатку було +-200грн) ? :unsure:
Это как основной фактор. Плюс неудобства в виде отдельных справок с регистрацией, необходимость платной замены каждые 10 лет и практически отсутствия преимуществ id по сравнению с набором паспорт-книжка + биозагран.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
а выдача id только на безвозмездной основе,
можливо перша видача і може бути платною (за матеріали), але знайти безкоштовний варіант для подальшого внесення актуальних змін в ай-ді, а не тупо міняти пластик кожень місяць на новий
Post automatically merged:

Плюс неудобства в виде отдельных справок с регистрацией
наче вже в Дії можливо отримувати таку довідку

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
необходимость платной замены каждые 10 лет
а також сам факт оффлайн заміни кожні 10 років - це головне, що мене зупиняє від переходу на ай-ді

Это как основной фактор.
якщо б була умова заплатити лише один раз при отриманні, а надалі безкоштовне внесення змін у ай-ді, то я все-таки замінив би свій пашпорт на ай-ді

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
Телефон
POCO M5

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
если наши законотворцы примут волюнтаристское решение о принудительной замене всех паспортов на id
не приймуть

по відгукам, там генерує іноді такі, що люди отримують довідки 10 річної давнини
якщо це так, то сподіваюсь, що відкатають цю послугу з часом і буде вона працювати, як слід

Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
Я не дивуюсь, бо раптом оце вже весною 2023, в кабінеті платника податків, звідкісь замість сучасного 5-значного поштового індекса, в полі індекса всплив огризок старого шестизначного. Які були замінені ще у 1999! Причому так як полів 5, то остання цифра зникла.
Таке враження що всі ці державні бази підтримують якісь студенти 1 курсу за залік автоматом.

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
Телефон
POCO M5
горіх, тоже такое было. Объяснимо тем, что данные на получение ид.кода подавались в 1997 году, с тех пор в базу никто правок не вносил ...

Alexnewport

Заблокирован
Місто
Киев
заміна книжки на айді - безкоштовно - багато б побігли міняти, і я також.
від заміни тебе стримує лише початковий платіж 450грн (напочатку було +-200грн) ? :unsure:
Это как основной фактор. Плюс неудобства в виде отдельных справок с регистрацией, необходимость платной замены каждые 10 лет и практически отсутствия преимуществ id по сравнению с набором паспорт-книжка + биозагран.
В Беларуси, например,загран и внутренний паспорт один документ, это я к тому что от замены должна быть какая то выгода для человека, а так расходы и головняк.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
В середине 90-х, думаю, ситуация для русского языка была не хуже. С этой точки зрения меня не удивляет наличие русского в паспорте-книжечке.
Скорее, что СНГ воспринимался как переименованный СССР, а не заграница, и возможность ездить по обычному паспорту выглядела естественной. В советском украинском паспорте было два языка, так и оставили, поменяв порядок.
И для пограничников проще один язык, чем десяток разных. Наверно, это было где-то зафиксировано в двухсторонних или многосторонних договорах о безвизе в рамках СНГ.
В Беларуси загран и внутренний паспорт один документ
Уже нет.

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Плюс неудобства в виде отдельных справок с регистрацией
Це вже не актуально. Ця довідка з QR кодом для перевірки генерується в дії за 5 секунд. Якщо спілкуватись з державою тільки віддалено (податкова має свій кабінет, пфу теж. А через UKC.gov.ua можна відправити будь яку заяву майже будь кому в цій країні і її опрацюють без необхідності надавати папери) то взагалі проблем з ID паспортом не бачу.

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Ніколи не розумів, чому заміна ід-картки по завершенню 10-річного терміну дії має бути платною. Це ж не якийсь предмет розкоші, не якась необовʼязкова річ, як закордонний паспорт. Це основний документ, в чому сенс брати за нього плату? А якщо я малозабезпечений і у мене нема грошей? Навіть таких невеликих.
Чому внутрішній паспорт не віднести б до списку гарантованих послуг, які оплачуються з бюджету, а не безпосередньо громадянами?

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Зверху