Обменяете ли вы после 11.01.2016 года старый бумажный паспорт на новое пластиковое УЛ

• Да

Голосів: 174 33.2%
  • Нет

Голосів: 256 48.9%
  • Затрудняюсь ответить

Голосів: 94 17.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    524

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Паспорт громадянин України з безконтактним електронним носієм (паспортна картка)

Посвідчення особи громадянина України (видається з 11 січня 2016 року).

Причина: оновлення шапки
Останнє редагування модератором:

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Головна перевага - він влазить в таку штуку! ;)
Насправді ця компактність, а також те, що паспорт-картка не боїться води, є серйозною перевагою, особливо в деяких ситуаціях, наприклад, у походах або на фронті (мій практичний досвід останніх років включає обидва варіанти).
Моя особиста думка: на фронті паспорт, код не дуже потрібні.

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Моя особиста думка: на фронті паспорт, код не дуже потрібні.
Вибачте, ви, коли їдете на ротацію, паспорт залишаєте у ППД? Чи взагалі він лежить у дружини вдома?
В хаті лежить, на передок краще не тягнути з собою документів.

Місто
Киев
Телефон
Samsung Galaxy XCover 5
"В хаті" — тобто у своїй цивільній, чи в хаті у ПТД, на ОКП тощо?
У будь-якому разі у всіх свій передок, свої режими існування та пересування тощо. Ясно, що в якомусь підрозділі глибинної розвідки своя специфіка. А я після повномасштабного вторгнення — ребівець, у нас своя ситуація. Але можу сказати, що і у 2014-му, коли я командував добровольчим по суті піхотним взводом в "Айдарі", у мене паспорт десь далеко не залишався.

Останнє редагування:

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
"В хаті" — тобто у своїй цивільній, чи в хаті на ПТД, ОКП тощо?
У будь-якому разі у всіх свій передок, свої режими існування та пересування тощо. Ясно, що в якомусь підрозділі глибинної розвідки своя специфіка. А я після повномасштабного вторгнення я — ребівець, у нас своя ситуація. Але можу сказати, що і у 2014-му, коли я командував добровольчим по суті піхотним взводом в "Айдарі", у мене паспорт десь далеко не залишався.
Так, я розумію, бо невідомо, де опинишся. Якщо є, де залишити цивільні документи, то їх краще залишити (у дружини, батьків тошо). Військовий замінює їх та й у разі ID, можна до Дії прив'язати. "На хаті" - це ото за тими скороченнями :) бо далі - жетони. Це моя особиста думка.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Ценность нового паспорта резко вырастет, если договорится о доступе по нему в Шенген в обмен на пропуск к нам по их карточкам. Им, в принципе, особой разницы нет, штампы явно где-то дублируются в электронном виде, а отсекать хитрых со сменой фамилии, наоборот, удобнее благодаря нанесенному коду и номеру в реестре.

Місто
Hranice
Ценность нового паспорта резко вырастет, если договорится о доступе по нему в Шенген в обмен на пропуск к нам по их карточкам. Им, в принципе, особой разницы нет, штампы явно где-то дублируются в электронном виде, а отсекать хитрых со сменой фамилии, наоборот, удобнее благодаря нанесенному коду и номеру в реестре.
Что-то мне кажется, что пропуск к нам по их карточкам будет мало востребован, а пропуск к ним возможен (был во всяком случае) даже по книжке.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
а пропуск к ним возможен (был во всяком случае) даже по книжке.
Так это во время войны, когда и Пи достигает четырёх, а хорошо бы на постоянной основе оформить соглашение.

roleme

спостерігач
Місто
Польща
Телефон
iPhone 12
Что-то мне кажется, что пропуск к нам по их карточкам будет мало востребован, а пропуск к ним возможен (был во всяком случае) даже по книжке.
В польщі багато хто не має і не робить паспорт бо всюди можна по Європі з самим ID.
вже підросло покоління яке навіть не знали навіщо потрібен паспорт, поки не стикнулися з тим що їх не пускать на літак в Туреччину чи Великобританію

тому думаю якщо і в Україну так можна було б то користалися би

Місто
Hranice
В польщі багато хто не має і не робить паспорт бо всюди можна по Європі з самим ID.
вже підросло покоління яке навіть не знали навіщо потрібен паспорт, поки не стикнулися з тим що їх не пускать на літак в Туреччину чи Великобританію

тому думаю якщо і в Україну так можна було б то користалися би
Ми не в ЄС на відміну від них.

Місто
Hranice
До якого віку дітям дають 1-й паспорт безкоштовно і без штрафу?

Historiker

Frischer Wind
Місто
Salisbury, Ukraine.
Стаття 197 Кодексу України про адміністративні правопорушення:
Проживання громадян, зобов’язаних мати паспорт громадянина України, без паспорта громадянина України або за недійсним паспортом громадянина України, а також проживання громадян без реєстрації місця проживання -
тягнуть за собою попередження.

lite,
Дітям віком від 14 до 18 років паспорт оформлюється на 4 роки.
Після того, як особі виповнилося 18 років, паспорт у формі картки оформлюється на 10 років.
Оформлення першого паспорту безкоштовне.
Якщо потреби у паспорті немає, можна почекати до 18 років і самостійно оформити безкоштовно паспорт на 10 років.

Останнє редагування:
Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
Якщо потреби у паспорті немає, можна почекати до 18 років і самостійно оформити безкоштовно паспорт на 10 років.
На 10 років безкоштовно не буде, навіть якщо це перший паспорт. Безкоштовно лише той, що на 4 роки. Отже, немає змісту чекати 18 років - паспорт потрібен дитині хоча б для банку (у дитини вже в 14 років є якась власна карта банку для дитячих витрат).

Місто
Hranice
Стаття 197 Кодексу України про адміністративні правопорушення:
Проживання громадян, зобов’язаних мати паспорт громадянина України, без паспорта громадянина України або за недійсним паспортом громадянина України, а також проживання громадян без реєстрації місця проживання -
тягнуть за собою попередження.

lite,
Дітям віком від 14 до 18 років паспорт оформлюється на 4 роки.
Після того, як особі виповнилося 18 років, паспорт у формі картки оформлюється на 10 років.
Оформлення першого паспорту безкоштовне.
На 10 років безкоштовно не буде, навіть якщо це перший паспорт. Безкоштовно лише той, що на 4 роки. Отже, немає змісту чекати 18 років - паспорт потрібен дитині хоча б для банку (у дитини вже в 14 років є якась власна карта банку для дитячих витрат).
У дитини вже є закорд. паспорт (він теж на 4 роки, але його можна продовжити ще на 4), отримати ІПН і можна оформити карту у багатьох банках. За кілька місяців до 18 років оформити безкоштовно ід на 4 роки, я думаю.

Historiker

Frischer Wind
Місто
Salisbury, Ukraine.
Captain, в постанові Кабінету міністрів України чітко вказано:
За оформлення паспорта вперше адміністративний збір не справляється.
Чим керується чиновник, який вимагає сплатити адміністративний збір за оформлення паспорта вперше, після досягнення особою 18 років?

Останнє редагування:
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Чим керується чиновник, який вимагає сплатити адміністративний збір за оформлення паспорта вперше, після досягнення особою 18 років?
Можливо тим що зараз паспорт треба отримувати вперше о 14, а провтикавши 4 роки може бути штраф?

Historiker

Frischer Wind
Місто
Salisbury, Ukraine.
webivan, хз, може в них є якась внутрішня інструкція, чи наказ, але тоді він суперечить постанові кму.
Якщо було б вказано в постанові, що безкоштовно оформлюється перший паспорт лише у віці від 14 до 18, то все було б зрозуміло.
А так, у постанові чітко вказано, що перший паспорт оформлюється без сплати адміністративного збору. Тобто він повинен бути безкоштовним у будь-якому віці, тут різночитань не може бути.

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
Может хочет развести на услугу срочного оформления?
Post automatically merged:

webivan, хз, може в них є якась внутрішня інструкція, чи наказ, але тоді він суперечить постанові кму.
А позвоните на горячую линию ДМС и задайте им этот вопрос.

Зверху