Обменяете ли вы после 11.01.2016 года старый бумажный паспорт на новое пластиковое УЛ

• Да

Голосів: 175 33.3%
  • Нет

Голосів: 257 48.9%
  • Затрудняюсь ответить

Голосів: 94 17.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    526

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
Паспорт громадянин України з безконтактним електронним носієм (паспортна картка)

Посвідчення особи громадянина України (видається з 11 січня 2016 року).

Причина: оновлення шапки
Останнє редагування модератором:
Місто
Киев
Это надо будет переоформлять машину , квартиру , хату в селе, мобильные?(
Чи може просто вклеить фото на старый )

Місто
Киев
За банки ще не забудьте. Актуалізація даних.
Уже моно и прихват прислали , моно каже все ок , юзайте дальше, как будет возможность сделаете, а прихват дал знать до 10.07 если не будет документы, будем прощаться (

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5
Мобильные — да. Остальное из перечисленного — нет.

Актуализировать свои данные в реестре теробщины, РЗО в ПФУ, МВС (по водительским правам), в банках и там, где у тебя активные договора + в ТЦК уведомить. Фактически всё это я мог сделать удалённо.

Мобильные операторы внесут твой УНЗР, что в дальнейшем обеспечит менее проблемное замену документа.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Дізнався від колеги про ще одну величезну підставу з ID карткою: через кілька днів його сину буде 18 років і він хотів перед виїздом за кордон оновити ID картку, в якої спливав термін дії через місяць. А йому видали знову з терміном дії 4 роки, а не 10 (

• Sad
Реакції: Howl

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
vlad_g, тобто можна все робити на одному закордонному паспорті, який діє 10 років (скажімо оформлювати банківські картки і переписувати майно)?
Ніхто не знає що стукне в голову владі і коли ДП Документ відмовиться видавати документи як в 2024

Місто
Denver
Чи може просто вклеить фото на старый )
Мені довелося зробити лише в один банк (Райф). З рештою (Моно, Приват, Пумб) оновлював дані тоді, коли була необхідність щось там змінювати. Моно зажадав документи раніше, але достатньо було онлайн з телефону все це зробити.

Права власності до паспорта не прив’язані. З транспортом нічого робити не треба. Єдине — скоріш за все продаж в Дії не спрацює, доки не перереєструється машина на нові документи. Офлайн в СЦ жодних проблем немає, коли доходить діло до продажу. До цього моменту нічого не треба робити.

Коротше, крім оновлення даних в банках (в більшості онлайн), нічого робити не потрібно, якщо немає ніяких специфічних нюансів. Ну і враховуючи наявність Дії для передачі цих даних до установ, все дуже сильно спрощується.

Historiker

Frischer Wind
Місто
Salisbury, Ukraine.
В дин@мике, пока есть возможность, надо вклеить фото, будет меньше проблем в учреждениях.
И до сегодняшнего дня выдают паспорта образца 1994 года (в виде книжки). Но это сложный процесс, только через суд.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5
...будет меньше проблем в учреждениях.
Это какие проблемы должны быть?

Как раз с паспортной книжечкой и возникают проблемы, если на текущий момент были изменения, которые раньше указывались с помощью штампа в паспорте. УНЗР, "прописка" и т. п. уже идёт отдельным документом (печати не ставятся). По началу сотрудник не понимает что это за бумажки и как правильно их надо обрабатывать — больше ошибок можно наделать.
Фактически из-за этого я решил и произвести замену книжечки на карту.

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
с паспортной книжечкой и возникают проблемы
І які ж це можуть виникнути проблеми з вклеюванням фото на 45 років? Два стандартних фото, одне з яких вклеять на відповідну сторінку паспорту, плюс заява, куди піде друге фото.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5
LiquidStrm, я ж писав, що проблеми будуть, коли є нетипові для цього документу сценарії.
Ти змінюєш адресу реєстрації, то зараз штамп у паспортну книжечку вже не ставлять ні про зняття минулої адреси, ні про реєстрацію нової адреси. Підтвердженням адреси є витяг із реєстру територіальної громади. Також можуть не розуміти, що через наявний біометричний загран в особи може бути УНЗР, який можна підтвердити тим же витягом... Тому паспортна книжка підходить для тих, хто надалі вже не буде оновлювати в ній якісь дані. В іншому випадку, то чому б уже не перейти на ID?

Historiker

Frischer Wind
Місто
Salisbury, Ukraine.
Howl, проблемы возникают, если не вклеено фото в 25/45 лет. Какие другие проблемы могут быть с действующим паспортом, который использует большинство населения страны, я не понимаю. Паспорт старого формата выдавали 22+ года, паспорт нового образца выдают 8 лет. Если есть какие-то проблемы, это проблемы сотрудников тех органов, которые представляют услуги, и не умеют обращаться со всеми действующими в стране паспортными документами.
У каждого формата есть свои плюсы и минусы.

Останнє редагування:

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5
проблемы возникают, если не вклеено фото в 25/45 лет.
Это ты рассматриваешь момент, когда документ становится недействительным. Я расписываю возможные моменты, к которым системы мало готовы из-за тупости и неповоротливости, и всё это на своей практике. До замены паспортной книжки на паспортную карту у меня были УНЗР из-за оформленного биометрического заграна + улицу переименовали и населённый пункт сменил тип.

якщо є біометричний закордонний паспорт тоді через дію можна формувати витяг з тер громади, та і всі інші документи в дії підтягує.
Це так. Але раніше була особливість, що ряд функцій у Дії доступний тільки власникам паспортної картки. Але заміну паспорта я виходив з того, що він на поточний час неактуальний, бо нові штампи в паспортній книжці не ставлять + з паспортної книжці можуть неправильно переписувати адресу реєстрації (так у мене таке було не один раз, мало хто правильно це робив). Ну немає сенсу триматися за книжечкою, хоч у мене вона була дуже доброму стані.

Зверху