Те що воно нам не потрібно не означає що нікому не потрібно, це тренд який набиратиме обертів, приблизно як виріз на екрані. Всі плювалися коли айфон першим випустив телефон з вирізом казали що це нікому не потрібно, але зараз кожен смартфон з ним виходить і це норм. Така вже цифрова еволюція.Це не попит росте, це оператори в європі впарюють за дорогу абонку. Хто не дивиться тікток зовсім (як я наприклад) , то нах воно не потрібне, а 30-50 евро треба заплатити.Попит на швидкість та пропускну можливість росте щороку великими темпами.
Для чого 4к розширення в телефоні, це також велика загадка. Для того, щоби пальчиками робити зум і роздивлятись фото по пікселях ? Чи ви хочете сказати, що у вас якесь особливе око, яке може бачити розширення відео 4к на 7 дюймах ?![]()
Так, але врахуйте що це не одна людина дивитиметься, і на всіх охочих пропускної можливості не вистачить. Ви бачили що твориться з 4G під час відключень електрики коли всі лізуть в онлайн? Вас влаштовує так швидкість. Звісно це не питання одного року, але подивіться статистику, споживання мобільного інтернету росте з кожним роком, і 4g на всіх охочих не вистачить щоб давати кожному абоненту хочаб по 50мбітLTE цілком достатньо щоб дивитись 4k відеоПопит на швидкість та пропускну можливість росте щороку великими темпами. Зараз вже є смартфони з дисплеєм 4K і їхня кількість буде рости. Спробуйте глянути 4К відео через 3G. 3G вже своє віджив, і навіть якщо Україна не буде його відключати то цю технологію чекатиме доля CDMA бо це зроблять інші країни, а обладнання під 3G ніхто спеціально для України виготовляти не буде, а якщо і буде то це буде дуже дорого для операторів.
Думаю років за 5 кожен смартфон буде випускатися з підтримкою 5G. Враховуючи що середня тривалість життя смартфону це 3 роки, потім люди їх міняють з багатьох причин, то десь в 2029 кожен смартфон буде мати підтримку 5G. Це час операторам на розбудову мережі. Щоб за 5 років було нормальне покриття, і щоб ми не доганяли технологічно як це було наприклад з 3GНе думаю, що з появою 5G усі почнуть дивитися відео у 4К. Девайсів не так уж і багато. Але це справа часу.
Київстар у мене десь 0.5-0.8 Мб/с. Інші оператори більш менш нормально. Але враховуючи, що у нас в місті всі повально на Київстарі, то там мабуть і 10G не допоможе.Ви бачили що твориться з 4G під час відключень електрики коли всі лізуть в онлайн? Вас влаштовує так швидкість.
Казна що тут пишеш тільки ти. Кожен день тільки і читаю який Водафон поганий, але чогось ти продовжуєш ним користуватись. Переведись на іншого оператора і не страждай. 30-40 Мбіт для LTE це хороша швидкість. Треба більше - це провідний інтернет. Чи можливо в твоїх краях КС і ЛС дає 200 мбіт по LTE?LArmstrong, 1. було і не раз пінги до 120, працюю на віддалені тому і бачу проблеми. Пінги критичні для моєї роботи.
За швидкість ще раз прочитай що я написав перед тим як писати казна що.
Серйозно? Я прискіпуюсь після сотень твоїх повідомлень з прискіпувань до ВФа? Пишу тобі, бо ти найбільше хейтиш, але продовжуєш користуватись. Спідтест, будь ласка, в студію.LArmstrong, як ти дістав прискіпуванням. Київстар 4G в мене видає 180/100. Чому іншим не пишеш за тещо хають Водафон набагато сильніше?
Не подобається що пишу так не читай. Вибач, але добавляю в ігнор.
Памʼятаю як казали що 3G не потрібно, а EDGE достатньо...А шо дасть 5g пересічному користувачу. Для яких задач LTE не достатньо?
Імхо, то трохи не на часі
Впровадження 5G в Україні може допомогти розвантажити мережу LTE, при відключеннях електроенергії. Поки важливо впроваджувати частоти, що не будуть заважати військовим, після війни вже до запровадження нових частот. Але все це залежить від контролюючих органівВогонь для печерної людини завжди "не на часі" та в дивину.
5G електрики жре більше ніж 4G. В Китаї навпаки 5G на ніч вимикали.Впровадження 5G в Україні може допомогти розвантажити мережу LTE, при відключеннях електроенергії.
Все залежить від обладнання та навантаження на мережу. З того, що знайшов для 5G необхідно 1-3 кВт/год, для lte 1-2 кВт/год. Та не варто порівнювати Китайський досвід з нашим, так як різна густота населення та кількості користувачів5G електрики жре більше ніж 4G. В Китаї навпаки 5G на ніч вимикали.Впровадження 5G в Україні може допомогти розвантажити мережу LTE, при відключеннях електроенергії.
І Німеччину не варто наводити як приклад. В нас свій шляхВ Німеччині (конкретно центр Берліна) щоночі вимикається 5G на b75…![]()
Это что за единица?кВ/год
кілоВольт, нє?Это что за единица?кВ/год
Це як підтвердження того, що економія електроенергії це загальноприйнятий шлях. Чи можемо ми сказати, що у нас і тут «свій шлях»?І Німеччину не варто наводити як приклад. В нас свій шляхВ Німеччині (конкретно центр Берліна) щоночі вимикається 5G на b75…![]()
![]()
перепутав, так кВ (кіловольт), я мав на увазі кВткілоВольт, нє?Это что за единица?кВ/год![]()
Ну и ту часть, где "/год" тоже перепутал?перепутав, так кВ (кіловольт), я мав на увазі кВткілоВольт, нє?Это что за единица?кВ/год![]()