перепутав, так кВ (кіловольт), я мав на увазі кВткілоВольт, нє?Это что за единица?кВ/год
перепутав, так кВ (кіловольт), я мав на увазі кВткілоВольт, нє?Это что за единица?кВ/год
Ну и ту часть, где "/год" тоже перепутал?перепутав, так кВ (кіловольт), я мав на увазі кВткілоВольт, нє?Это что за единица?кВ/год
Вимикають додаткові частоти, які і вдень підтримуються десятком смартфонівВ Німеччині (конкретно центр Берліна) щоночі вимикається 5G на b75…
Виправив на n78, основний високочастотний 5G бенд. Підтримується усіма пристроями які підтримують 5G. Вночі надмірна ємність дійсно може бути не потрібною.Вимикають додаткові частоти, які і вдень підтримуються десятком смартфонівВ Німеччині (конкретно центр Берліна) щоночі вимикається 5G на b75…
В нас на початках також 2600 гасили після 23:00-00:00 і до 05:00І Німеччину не варто наводити як приклад. В нас свій шляхВ Німеччині (конкретно центр Берліна) щоночі вимикається 5G на b75…
ніколи такого не чув. Скоріш за все, цей момент ви просто вигадали. Навпаки, через те, що 3G не було, а потреба на той час (кінець нульових) була, то існував немалий попит на нішевих «незручних» CDMA 3G операторів.Памʼятаю як казали що 3G не потрібно, а EDGE достатньо..
4G порівняно з 3G має багато важливих переваг - швидкість досягла рівня середнього фіксованого підключення, краща ефективність використання частот, агрегація частот.А потім так само про LTE казали, на момент запровадження котрого швидкість 3G сильно впала
На долар, ні? З 30-40 гривень на 40-50 гривень. Віддати 1 долар за можливість користуватись нормальним зв'язком - супер. Кому треба 2G подешевше - завжди є роумінг і 3Моб@RifleR, Адже 5G не прийде безкоштовно. Згадайте, на скільки виросла ціна середнього тарифного плану після впровадження 3G і 4G. Але тоді це було виправдано (хоча для тих, кому взагалі не треба моб. інтернет - ні), а зараз, під час війни? Я не впевнений.
Доки оператори не побачать перспективи продажу ресурсу своїй абонбазі, далі тестів справа не піде. На зараз скільки абонентських терміналів 5G підтримує, є хоч більше 5%? Нема кому продати == нема сенсу вкладати кошти в апгрейд обладнання.5G дає
Навпаки, буде кому списувати старий мотлох.бо це зроблять інші країни, а обладнання під 3G ніхто спеціально для України виготовляти не буде
не зрозумів, про який долар йдеться.На долар, ні? З 30-40 гривень на 40-50 гривень
А абоненти, яким не нужон етат ваш інторнет, страждають, бо нулі без палпаланєнія (sic!) давно в минулому. Гірш того, переписуватися через Інтернет уже фактично дешевше, ніж через SMS.а абоненти отримали кардинально якісніший інтернет
Так а нащо обладнання спеціально під 3G? Наші теж його вимкнуть по мірі вибуття гаджетів без підтримки 4G, це ж не CDMA у Інтертелеком та Піпла, які не мають LTE і їм немає куди (та і немає сенсу) переводити абонентів.Навпаки, буде кому списувати старий мотлох.бо це зроблять інші країни, а обладнання під 3G ніхто спеціально для України виготовляти не буде
спеціально нема зараз такого обладания. Зараз все обладания в більшості software-defined, тобто підтримує богато стандартів. Питання можуть бути до антен, але вони теж можуть бути широкосмугові. Техніно нема завад наприклад частину спектру b1 ( 2100МГц) що зараз використовується під UMTS 3g переналаштувати на 4g чі 5g. Більш того, технічно це можна робити дінамічно, за потреби того чі іншого стандарту.обладнання спеціально під 3G
Так само можно було казати, коли було впровадження 4ж. "Бо навіщо то 4ж, телефонів нема, 3ж нормально працює, швидкість дає". Для оператора частотний ресурс це дорого. Чим більше цей ресурс використовується, тим краще для оператора. А в 5Ж ще вища утилізация спектра, спекральна еффективність. Зараз телефони середьного рівня вже підтримуют 5ж. Через рік таке буде с бюджетними телефонами. Виробники SoC вже давно роблять чіпи с підтримкой 5ж. З 5ж можна продати абонентам ще більше услуг, а зараз в більшості це трафік. З 5ж буде більше ARPU.Доки оператори не побачать перспективи продажу ресурсу своїй абонбазі, далі тестів справа не піде. На зараз скільки абонентських терміналів 5G підтримує, є хоч більше 5%? Нема кому продати == нема сенсу вкладати кошти в апгрейд обладнання.5G дає
які нові послуги зʼявляться на 5g, яких не було в 4g?З 5ж можна продати абонентам ще більше услуг
звісно, якщо закрити старі 4g тарифи і перевести всіх на дорожчі 5g. Хочеш чи не хочеш, але доведеться платити більше.З 5ж буде більше ARPU
при тотальному відключенні світла всіх бажаючих і 7g не зможе вмістити.5G потрібно, бо при відключенні світла 4G не витримує всіх бажаючих і швидкість падає до рівня 2G
Це залежить, що саме вважати новим. З 4ж значно зросло наповнення тарифів трафіком, з`явився трафік по направленням (соцмережі, мессенджери, ott, гуглсервіси).які нові послуги зʼявляться на 5g, яких не було в 4g?
ну так швидкості 4g досягли, а подекуди і обігнали швидкості типового фіксованого підключення. Які ще напрямки можна додати? Торент? Такого ніколи не буде, закони фізики не дозволять. Безпілотні авто/трансляція віртуальної реальності? Тут треба років 5 чекати, як мінімум, щоб ці технології хоч трохи поширилися. 4к-8к відео на телефонах? Маячня, різниці на малих екранах не видно. Я ніяк не можу придумати юзкейс для 5g у 2024 році.З 4ж значно зросло наповнення тарифів трафіком, з`явився трафік по направленням (соцмережі, мессенджери, ott, гуглсервіси)
Не, точно не торренты, це вже відходить. Гадаю що ще більше трафіку, особливо бескоштовного по направленням. Без мережі, яка може витримувати великі навантаження, таке зростання не можливе. Із нового що потребуює трафика може бути якась VR технологія, доповнена реальність.ну так швидкості 4g досягли, а подекуди і обігнали швидкості типового фіксованого підключення. Які ще напрямки можна додати? Торент? Такого ніколи не буде, закони фізики не дозволять. Безпілотні авто/трансляція віртуальної реальності? Тут треба років 5 чекати, як мінімум, щоб ці технології хоч трохи поширилися. 4к-8к відео на телефонах? Маячня, різниці на малих екранах не видно. Я ніяк не можу придумати юзкейс для 5g у 2024 році.З 4ж значно зросло наповнення тарифів трафіком, з`явився трафік по направленням (соцмережі, мессенджери, ott, гуглсервіси)
Я не кажу, що 5g не потрібен, в майбутньому всі на нього перейдуть, але зараз в умовах України це виглядає як вирішення неіснуючої проблеми.