plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Чому кінцевого абонента має хвилювати те що мобільні оператори не справляються з навантаженням під час відключень електроенергії
От тут людина прикинула, скільки абонентам можуть коштувати дурачкі. Нажаль вони присутні не тільки на червоному, але й у верховній раді.
Щоб по темі - для стабільного покриття 5Г ці цифри сильно зростуть :)
 

студент

Тут може бути ваша реклама!
Команда форуму
Реєстрація
10.07.09
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Ну так то я плачу за родину близько 1200 грн/міс за Укр номери і ~ 900 грн/міс за ЄС номери
Тож трєбую 5G базову на балконі, в спальні і окремий 5кВт дизель генератор у дворі.
 
Реєстрація
29.07.23
Місто
Харків
Ну так то я плачу за родину близько 1200 грн/міс за Укр номери і ~ 900 грн/міс за ЄС номери
Тож трєбую 5G базову на балконі, в спальні і окремий 5кВт дизель генератор у дворі.
у вас буй оказался больше!
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

LiquidStrm

>/dev/null
Реєстрація
06.09.19
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
З такими запитами, ви від 5Г світитися будете по ночах, навіть без світла.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Нажаль вони присутні не тільки на червоному, але й у верховній раді.
Хіба це ВР прийняла? Спочатку ж Поверхневий Головнокомандувач попіарився, а потім кишеньковий клован Федорова з ДССЗІ намалював брєд.
 

Dawn

Nokia - Connecting People
Реєстрація
02.09.17
Місто
Київська область
Телефон
Nokia 515 Black
Та яке 5G, коли пiсля вiдключення свiтла 2G ледве працює?

А от щодо абонплати питання таки є. Якщо нам рекомендують користуватись текстовими повідомленнями під час відключень, то може і тарифи мінімальні ввести має сенс?
 

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Реєстрація
14.02.08
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
окремий 5кВт дизель генератор у дворі.
То вже не модно, у нас масово ставлять газові редуктори і підключаються до загальної газової мережі. Так, лічильник з розуму зходить, але ж кіловати набагато дешевше виходять
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Міністерство цифрової трансформації України надало роз’яснення щодо перспектив запровадження технології 5G в країні. Як повідомляє видання dev.ua, посилаючись на коментар директора директорату електронних комунікацій Мінцифри Станіслава Прибитька, повноцінний запуск 5G відкладено до завершення воєнного стану.

Перед запуском 5G необхідно здійснити ряд законодавчих змін. Зокрема, потрібно внести поправки до Податкового кодексу щодо рентної плати за користування радіочастотним спектром та визначити початкову вартість ліцензій на аукціоні.

Міністерство вже закріпило в Плані розподілу частот України діапазони для впровадження 5G: 703-723 та 758-778 МГц, 3400-3800 МГц, 24,25-27 ГГц. Наразі погоджуються зміни щодо видачі ліцензій операторам для пілотного проєкту 5G в діапазоні 3400-3800 МГц.

Прибитько зазначив, що для запуску технології необхідно провести наукові дослідження та отримати дозвіл від Генштабу, оскільки 5G може потенційно впливати на військові частоти. Ці процедури можливі лише після завершення воєнного стану.

Щодо технічної готовності, обладнання мобільних операторів вже підтримує 5G, але для повноцінного запуску знадобиться модернізація базових станцій.

Таким чином, хоча підготовчі роботи тривають, реальне впровадження 5G в Україні залежить від завершення воєнного стану та подальших законодавчих і технічних процедур.
 

LiquidStrm

>/dev/null
Реєстрація
06.09.19
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
обладнання мобільних операторів вже підтримує 5G
Читати, мабуть, треба як "обладнання опсосів потенційно сумісне із 5G", бо в декого ще із 4G проблеми, як от VoLTE кульгає, а VoWIFI - кінь не валявся. Якщо вони будуть ще наукові досліди проводити із 5G, то раніше 2026, певне, і не варто мріяти.
 
Реєстрація
26.02.11
Місто
Харьков
тестування поза приміщенням, в умовах наближених до реальніх. Дуже цікаво. Здається n78 ( 3400-3800 МГц) більш за все будуть першим будувати, ніж n28 (700МГц), а тим паче n258 (27 ГГц) .
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Оператор стільникового зв’язку lifecell розпочинає масштабні випробування технології 5G NR (New Radio) у Львові. Тестування проводитиметься з 9 вересня по 7 грудня 2024 року як в реальних умовах на території міста, так і в лабораторних умовах. Про це йдеться у повідомленні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку (НКЕК).

Метою випробувань є всебічна перевірка готовності мережевої інфраструктури та абонентського обладнання до комерційного впровадження 5G в Україні.

Ключові цілі тестування:

1. Оцінка можливостей ядра мережі lifecell щодо масштабного розгортання 5G NR. Перевірка сумісності з чинними технологіями 3G/4G (LTE/UMTS/GSM).

2. Вивчення технічних характеристик та сумісності наявного на ринку абонентського обладнання (5G-смартфони, 5G-роутери) з мережею п’ятого покоління.

3. Накопичення практичного досвіду експлуатації 5G-мережі в реальних умовах (стабільність, швидкість передачі даних, затримки тощо).

Тестування проводитиметься як у «польових» умовах на території Львова, так і в лабораторних умовах. Для цього lifecell використовуватиме спеціальні тестові SIM-картки та обладнання, що не доступні для широкого загалу абонентів.

Цей пілотний проєкт є важливим кроком для lifecell у підготовці до комерційного впровадження 5G-технологій в Україні. Накопичений досвід і результати тестувань дозволять оператору оптимально спланувати майбутнє розгортання мережі п’ятого покоління.
Мобільний оператор Vodafone протестує технології LTE (4G) та 5G NR (New Radio) у місті Винники Львівської області. Про це повідомляє Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку (НКЕК).

Випробування заплановані на період з 29 вересня по 8 жовтня 2024 року. Основна мета тестування – продемонструвати максимальну ефективність технології 5G NR у польових умовах та оцінити її електромагнітну сумісність. Це дозволить оператору визначити можливості підвищення ефективності використання частотного спектра та розрахувати витрати на впровадження новітньої системи зв’язку.

Програма тестування охоплює низку ключових аспектів:

  1. Перевірка стабільності з’єднання для технологій 2G, 3G, 4G та 5G під постійним навантаженням.
  2. Тривале тестування сеансу зв’язку 5G з безперервним навантаженням.
  3. Оцінка ефективності переходів абонентських пристроїв між різними стандартами зв’язку (2G-3G-4G-5G).
  4. Аналіз якості голосових сервісів при переході з мережі 5G NSA на 2G/3G або 4G/VoLTE для вхідних та вихідних дзвінків.
Випробування проводитимуться на базі комерційного обладнання PS Core Huawei за адресою: м. Винники, Львівська обл., вул. Хмельницького, 9Б, на сайті LVI_LVI_EMR (Indoor).

НКЕК підкреслює, що демонстрація матиме закритий характер. Доступ до мережі ПрАТ «ВФ Україна» (Vodafone) буде обмежений і здійснюватиметься лише через тестові (непублічні) SIM-картки та спеціальні термінали.

Варто зазначити, що це не перший досвід Vodafone у тестуванні 5G в Україні. Раніше компанія разом з Nokia вже проводила випробування цієї технології у форматі телемосту між Івано-Франківськом, Києвом та Гельсінкі під час форуму Action Forum 2024.
 

Lawyer

Харьков, Украина
Реєстрація
07.06.08
Місто
UA 21 (Харкіff,УКРАЇНА)
Телефон
ZTE Blade A7 2020
А в чому прикол - тестувати те, шо давно в комерційній експлуатації? Я б ще зрозумів, якщо це обізвали демонстраційною роботою і т.п. А так - що тестувати? Вже давно комерційно нормально все працює.
 
Зверху