Податки й збори

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Державна податкова служба України

tax.gov.ua сайт ДПС || ✎ ЗІР Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс
0 (800) 501-007 по Україні, ✆ +380 (44) 454-1613 із-за кордону || ✉ [email protected]
Електронні кабінети cabinet.tax.gov.ua платника податків і мобільний застосунок «Моя податкова» AppStore & Google Play, portal.pfu.gov.ua портал е-послуг ПФУ (перевірка сплати ЄСВ)
— — —
☝️ Розділ "Стан розрахунків з бюджетом" в електронному кабінеті платника податків: можливість сплатити податки й збори платіжною карткою (може бути присутня комісія) та дізнатися платіжні реквізити.

Причина: мобільний застосунок «Моя податкова»
Останнє редагування модератором:
Місто
Суми
Податкові дані українців будуть зберігати на території Польщі
І передача цих даних на віддалений сервер буде тарифікуватися десь 1$ за кожен Кб інформації, ну і звісно ж за кошти тих самих платників податків (звісно що не явно).

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Заголовок неправдивий, в статі написано про копії (скоріше бекапи)
Копии - это не данные? Все верно в заголовке.
Бекапи можна зашифрувати і так зберігати, тому ні, це не "дані" в простому розумінні пересічного, до яких поляки можуть мати прямий доступ і все собі скопіювати і дивитись по кожному деталі.

Але як там насправді буде я не знаю. Але допускаю що зашифровані бекапи.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Система налоговой в Донецкой области работает в оффлайне и изолированном режиме с отгрузкой информации в общую базу раз в 10 дней. По этой причине то, что я обновлю в кабинете плательщика в центр обслуживания плательщика не увидят. Если обращаюсь в живую в центр обслуживания плательщика и сотрудник вдруг сделает ошибку, то это не увидеть на следующий день.

Какой-то опыт уже в чём-то есть. Теперь просто настроить создание резервной копии с периодической отгрузкой и хранить её в безопасном месте -- это рационально при текущих событиях. Копии будут надёжно зашифрованы. Сомневаюсь, что данные будут онлайн хранить там, ну поверю в зеркальную копию.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
І передача цих даних на віддалений сервер буде тарифікуватися десь 1$ за кожен Кб інформації, ну і звісно ж за кошти тих самих платників податків (звісно що не явно).
Можна фурою з дисками відвезти, аби тільки ляхи не висипали.

SP777

I am a rumor
Місто
Харьков
Телефон
Samsung S20 FE Snap
Заголовок неправдивий, в статі написано про копії (скоріше бекапи)
Копии - это не данные? Все верно в заголовке.
Бекапи можна зашифрувати і так зберігати, тому ні, це не "дані" в простому розумінні пересічного, до яких поляки можуть мати прямий доступ і все собі скопіювати і дивитись по кожному деталі.
Наивное мнение. Ты думаешь "данные" подобного рода не хранятся в шифрованном виде в оригинале? А что там "пересічний" понимает под данными - это вообще десятый вопрос.

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Наивное мнение. Ты думаешь "данные" подобного рода не хранятся в шифрованном виде в оригинале?
Тобто при кожному запиту з сервера робити дешифрування, читання/запис, шифрування знову?

Не думаю що дані на продакшені зашифровані, думаю звичайна БД

Місто
Луганск
Телефон
Samsung Galaxy S24
Система налоговой в Донецкой области работает в оффлайне и изолированном режиме с отгрузкой информации в общую базу раз в 10 дней. По этой причине то, что я обновлю в кабинете плательщика в центр обслуживания плательщика не увидят.
Через 10 дней увидят же?

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Stas567, не то, чтобы через 10 дней после похода центр обслуживания плательщика, а как получится. Если завтра по плану отгрузка, то после завтра отобразится в кабинете.

Місто
Луганск
Телефон
Samsung Galaxy S24
Stas567, не то, чтобы через 10 дней после похода центр обслуживания плательщика, а как получится. Если завтра по плану отгрузка, то после завтра отобразится в кабинете.
Ну получается не то что отгрузка, а синхронизация? То есть они выгружают свою инфу в центральну базу и с центральной берут себе новое (например, твоё обновление инфы)?

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Stas567, синхронизации нет. Заполнили у себя и отправили через какое-то время. С точки зрения безопасности это правильно.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Заповнюю податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2023 рік через Електронний кабінет платника й в одному рядку додатку бачу, що система неправильно рахує (точніше неправильно округлює: робить це в меншу сторону). У застосунку "Моя податкова" в цьому рядку правильне значення, але іншому ні. В останнє подавав декларацію в 2022 року (до початку повномасштабної війни) й був тоді старий інтерфейс, в якому можна все заповнити власноруч. Нове подання заповнення декларації допомагає, але є поля де не можна змінити значення -- податкова не прийме й їй буде все одно, що помилка то в них :(

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Howl, через ведення звітності подавайте, там буде стара форма (розгорнута). Можете на ютубі глянути як найти її через меню ведення звітності

• Love
Реакції: Howl

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Bebobi, я знаю про цей розділ. Не думав, що там залишиться "старий інтерфейс користувача" по заповненню форми. Ось там усе рахує правильно. :)

ps У мобільному застосунку "Моя податкова" зазначено, що розмір усіх додатків довільного файлу може бути не більше 5 МБ (розмір одного одного додатку довільного файлу -- типовий, тобто 2 МБ).

Останнє редагування:

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Інтернет асоціація України вважає скасування спрощеної системи оподаткування (ССО) для постачальників послуг доступу до мережі Інтернет незаконною та безпідставною. Про це йдеться у заяві асоціації.

Державна податкова служба звернулась до Міністерства фінансів України з пропозицією розглянути питання про скасування спрощеної системи оподаткування для суб’єктів господарювання. Однак, на думку членів ІнАУ, у такому разі провайдерів чекає низка «негативних, соціальних та безпекових наслідків».

Асоціація переконана, що скасування ССО для малого бізнесу в сфері інтернет-доступу порушить ринковий баланс і призведе до поглинання малих операторів великими. І як наслідок відбудеться монополізація ринку та зменшення конкуренції.

У разі «різкого скасування ССО» змусить маленьких операторів припинити надавати послуги і через це на якісь час без послуг інтернету можуть залишитись користувачі у деяких маленьких містах та селах. Оператори менше платитимуть податків, а великі компанії з закордонними бенефіціарами виводитимуть прибутки з України.

«Скасування ССО і вихід з ринку інтернет-доступу малого бізнесу погіршить національну безпеку і сталість інтернет-мереж, адже кібератаки і підкуп персоналу з метою знищення систем управління мережами найбільш ефективні щодо малої кількості крупних гравців на ринку доступу, ніж до значної кількості малих (що показав нещодавній досвід кібератак на крупних українських операторів)», - йдеться у заяві асоціації.

Натомість ІнАУ пропонує впровадити зміни у законодавстві для нових правил ведення бізнесу, однак «в разі їх необхідності, в будь-якому разі треба впроваджувати не під час війни».

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
У разі «різкого скасування ССО» змусить маленьких операторів припинити надавати послуги
Якась маєчня. Ну піднімуть ціну, переклавши то ПДВ на користувачів, як завши увесь бізнес робить, а припиняти для чого? Типу вчора власник мав працюючий бізнес, а сьодня такий прокинувся і вирішив: припиняю?

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Асоціація переконана, що скасування ССО для малого бізнесу в сфері інтернет-доступу порушить ринковий баланс і призведе до поглинання малих операторів великими. І як наслідок відбудеться монополізація ринку та зменшення конкуренції.
Угумс. Провайдери змушені будуть переоформитись з кількадесят ФОПів на 1 юр. особу і назвуть це "поглинанням". По факту просто виростуть ціни для кінцевих споживачів і, імовірно, надходження до бюджету. Залишилось ще придумати як зробити щоб з бюджету вони йшли за цільовим призначенням, а не стеження за журналістами...

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Якась маєчня. Ну піднімуть ціну, переклавши то ПДВ на користувачів, як завши увесь бізнес робить, а припиняти для чого?
Бо конкурують з великими провайдерами (рівня ОГО/КС/Датагруп) меншими цінами за рахунок податкової оптимізації.

Зверху