Податки й збори

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
Державна податкова служба України

tax.gov.ua сайт ДПС || ✎ ЗІР Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс
0 (800) 501-007 по Україні, ✆ +380 (44) 454-1613 із-за кордону || ✉ [email protected]
Електронні кабінети cabinet.tax.gov.ua платника податків і мобільний застосунок «Моя податкова» AppStore & Google Play, portal.pfu.gov.ua портал е-послуг ПФУ (перевірка сплати ЄСВ)
— — —
☝️ Розділ "Стан розрахунків з бюджетом" в електронному кабінеті платника податків: можливість сплатити податки й збори платіжною карткою (може бути присутня комісія) та дізнатися платіжні реквізити.

Причина: мобільний застосунок «Моя податкова»
Останнє редагування модератором:

AngryDen

Перфекціоніст
Місто
Дніпро - Запоріжжя
Телефон
Xiaomi
Останнє редагування:
Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
Реєструйтеся підприємцем на загальній системі і закладайте що і куди завгодно...
Это ты мне даешь совет? :) Ну спасибо. Ты мабуть из советских? Тебе рассказывают как это работает в нормальных странах.
Post automatically merged:

до чого тут собівартість, якщо ти не виробник, а продаєш непотрібні б/в речі?
Им пофиг. Должен еще заплатить налог. :)

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Это ты мне даешь совет?
Ні - це чергове нагадування всім стражденним за податком на прибуток, що у них є метод вирішення їх страждань.
Будь-ласка, звертайтеся в будь-який час.
Ні, на жаль для Вас, я з антирадянських.
работает в нормальных странах.
Там багато чого працює, але, побоююсь, не все зможе Вам сподобатися...

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Це дезінформативна таблиця. У більшості Європи - прогресивна шкала. На місячний дохід середнього Українця багато де буде взагалі нульовий податок

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
webivan, Дуже багато нюансів. В Чехії є "спрощена система витрат", коли 60% "приймають на віру" і відповідно податок можна зменшити в два рази.

Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
Ні - це чергове нагадування всім стражденним за податком на прибуток, що у них є метод вирішення їх страждань.
Податок на прибуток не платять фіз особи, це секрет для ГлавБухАрика?
Будь-ласка, звертайтеся в будь-який час.
Дякую. В мене було два тов та декілька підприємців на різних формах оподаткування. Таки главбухи шли в мене лісом.
Ні, на жаль для Вас, я з антирадянських.
Да нет, совковщиной и шариковщиной попахивает.
Да не треба мене лякати. Повір я дуже непогано знаю де яки юрисдикції. Навіть як що і високі податки, то куча фірм які легально іх оптимізують. Там працюють не бухаріки, а люди які допомагають бізнесу. Але річ не про це, податкова система в першу чергу має бути справедлива і підйомна, не оподатковувати де яки операції по декілька раз. Заглянь в рейтінг податкових систем світу PWC і подивись яке місце в ньому займає Україна. А потім питаємо звідки тінь. Розповідаю, наприклад що станеться з ОЛХ. Всі розрахунки олх-доставкою зникнуть. Гроші будуть передавати на лошадях, то бішь всі вернуться в 19 століття. Я дуже добре помню як з'явився єдиний податок. Хоч то отстой, але Кужель вдалося легалізвати, таким чином, малий бізнес. Зараз все роблять навпаки.

PS До речі я не продаю на площадках, крім може щось непотрібне на олх. Так що мені до одного місця цей Закон, просто вражають твої міркування. Зовсім не розумієш принципів оподатквання, хоч і підписуєшся ГлавБухАрик. Може в нас так все погано, тому що у владі такі ж бухарики?

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Податок на прибуток не платять фіз особи, це секрет для ГлавБухАрика?
Дякую, що відкриваєте мені такі секрети! Тепер нарешті вже буду знати.

Стаття 178. Оподаткування доходів, отриманих фізичною особою, яка провадить незалежну професійну діяльність

178.3. Оподатковуваним доходом вважається сукупний чистий дохід, тобто різниця між доходом і документально підтвердженими витратами, необхідними для провадження певного виду незалежної професійної діяльності.

Податковий кодекс України

прибуток - сума, на яку доходи перевищують пов’язані з ними витрати;

НАЦІОНАЛЬНЕ ПОЛОЖЕННЯ (СТАНДАРТ)
бухгалтерського обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності»

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
б/в штанів і куртки
Офіційно
Податкове законодавство України не містить окремого поняття «вживаний товар». Відповідно до пункту 14.1.244 статті 14 Податкового кодексу України (ПКУ), термін “товари” охоплює всі матеріальні та нематеріальні активи, в тому числі земельні ділянки, цінні папери тощо, які передаються за договорами купівлі-продажу або іншими правочинами. Таким чином, продаж вживаних речей (наприклад, одягу, техніки, меблів тощо) вважається операцією з реалізації товарів.

Останнє редагування:

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
б/в штанів і куртки
Офіційно
Податкове законодавство України не містить окремого поняття «вживаний товар». Відповідно до пункту 14.1.244 статті 14 Податкового кодексу України (ПКУ), термін “товари” охоплює всі матеріальні та нематеріальні активи, в тому числі земельні ділянки, цінні папери тощо, які передаються за договорами купівлі-продажу або іншими правочинами. Таким чином, продаж вживаних речей (наприклад, одягу, техніки, меблів тощо) вважається операцією з реалізації товарів.
який тоді прибуток, якщо витрати на нові штани були 100у.о., а дохід з продажу цих же б/в штанів 50у.о.?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Свята Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Я тобі писав про "незалежну професійну діяльність, а не про "продаж вживаних товарів".
Звичайно, Ваше зауваження можливо має для когось якесь значення, але я давав цитати з закону, в якості так би мовити лайфхака, для тих, хто дуже-дуже бажає платити умовний податок на прибуток (виторг мінус витрати), та кому не принципово назвати незалежною професійною діяльністю продаж своєї б/в білизни (яку як виявляється ПК від нової не відрізняє) - аби лише податку не платити.

Якщо для Вас це так принципово, то звичайно можна розглянути трохи докладніше наведений вище приклад ( "витрати на нові штани були 100у.о., а дохід з продажу цих же б/в штанів 50у.о.")

На даний час для фізособи я знаю лише такі системи сплати податку ( якщо щось пропустив, прошу поправити):

Система​
Оподатковувана сума​
Податок​
Додатково​
Ліміт, грн.​
1.
Звичайний ПДФО (18%)​
50у.о.​
9 у.о.​
ВЗ​
2.
ФОП на загальній (Податок на Дохід за методикою Податку на Прибуток - 18% на Прибуток)​
(50-100)= збиток​
0 у.о.
(якщо існують документи на придбання :) )​
ВЗ+ ЄСВ​
3.
ЄП-1​
продавати не можна​
ВЗ+ ЄСВ​
1 млн 336 тис
4.
ЄП-2​
податок фіксований 1600грн/міс, заплати і продавай до ліміту.​
ВЗ+ ЄСВ​
6 млн 672 тис
5.
ЄП-3​
50у.о.​
2,5у.о​
ВЗ+ ЄСВ​
9 млн 336 тис
6.
Проект, гаряче обговорюваний в цій темі під умовною назвою DAC7​
50у.о.​
2,5у.о​
ВЗ​
6 млн 672 тис

Тому, якщо Вас, як безкомпромісного противника називати Незалежною Професійною Діяльністю продаж своїх б/в речей, (а когось з інших причин - яких більш ніж достатньо для відторгнення) не влаштовує варіант №2, також не до вподоби варіанти 4 та 5, новий DAC7 теж не підходить принципово, то згідно поточного законодавства залишається лише варіант №1 (стандартні 18% ПДФО +ВЗ)...

...ну або коня чи вола купляти для передачі грошей, як пропонують знавці юрисдикцій трохи вище.. :)

Останнє редагування:
Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13

Бухарік, ще раз наголошую, Податок на прибуток це про юридичних осіб. Фізичні особи сплачують податок на доходи. Так що не притягуй сюди за вуха то що не притягується. Ще в 90-х роках був прибутковий податок, але його замінили на податок з доходу.Дуже цікаво про фінансову звітність, ти ще тут намалюй що фізична особа баланс здає. :) Я вот все здогадуюся де ти працюєш? Приватнику треба в шию гнати такого совка.

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Ще в 90-х роках був прибутковий податок
Яким чомусь оподатковувалися Доходи фізичної особи, а не Прибутки.
його замінили на податок з доходу
Яким чомусь для ФОПа обкладається Прибуток (в термінології ПК -"Чистий Дохід"), а не Дохід.

Можливо, знаючи такі факти, розумна людина змогла б зробити висновок, на кшталт - "не все залежить від назви, треба ще й сутність економічну розуміти" - але це розумна та не зашорена... :)

Останнє редагування:
Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
- але це розумна та не зашорена... :)
Розумна й не зашорена людина має розуміти як формується справедлива та раціональна податкова система. Ви ж совки все іспаклюжили до неможливості. Звідсі й тінь, звідсі й невдоволення людей, та інші прелєсті совка. Для особо-одаренных. Когда при Саакашвили снизили налоги в Грузии, доходы бюджета выросли в 3 раза, сразу.

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Як все таки добре що Ви то безперечно не совок, і вмієте доброзичливо, без хамства та з аргументами, а не гаслами вести дискусію :)

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Ми розглядаємо гіпотетичні варіанти як з найбільшою вигодою Кочевнік може систематично продавати на ОЛХ свої б/в штани і куртки - ніяких працедавців чи наймитів тут у нас в схемі немає.
А якщо Ви відносно мапи податків, то це максимальні ставки лише того що у нас має назву ПДФО - працедавці в цьому ніяк не задіяні.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
працедавці в цьому ніяк не задіяні
та невже? і вони не являються податковими агентами і не роблять відрахувань до бюджету з нарахованої ними ж зряплати?

ps: Сергійко правий, нормальні працедавці зі своєї кишені накидують 18+5 щоб платити своїм працівникам цифру, яку було озвучено при найму

Зверху