Покриття Vodafone 4G (LTE)

Удовлетворены ли вы покрытием (размер, скорость, стабильность) LTE от Vodafone?

• Да, на все 100!

• Рано пока судить

• Категорически нет!

Результати можна переглянути лише після участі в опитуванні.

LArmstrong

Вояж
Місто
Ukraine
1020px-Vodafone_icon.svg.png VODAFONE UA 4G (LTE)

Карта покриття | Базові станції | Офіційний веб-сайт

Перший запуск мережі LTE-2600: 30.03.2018 | Перший запуск мережі LTE-1800: 01.07.2018 |
Перший запуск мережі LTE-900: 01.08.2020

bs_80x80.jpg 13 331 БС map_icon_80x80.jpg 3 693 нас. пунктів clock_icon_80x80.jpg 17.08.2021

LTE-900: 2 287 LTE-1800: 8 694 LTE-2600: 2 350

Автор тесту: Humbley
Смартфон: iPhone 12 Pro
Локація: пр. Перемоги, 54/1, Київ, 03057
Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

2021-06-13 13.41.05.jpg

Карта покриття 4G на сайті Vodafone
Порівняти покриття 4G з іншими операторами
Реєстр базових станцій 4G (LTE)

Вкладення

• 2021-05-09 22.24.21.jpg
    2021-05-09 22.24.21.jpg
    42.5 КБ · Перегляди: 945
Останнє редагування:

VadymUA

Заблокирован
Місто
Київ
Киев, позняки. В одном и том же месте в квартире.
Примечательно у Life в разы выше скорость, но пинг всегда около 33, хотя при H+ 27 при хорошем приеме.
У МТС скорость неотличима от 3G, зато пинг 15. Хотя при H+ всегда был выше чем у Life

Ну и конечно заметно по иконкам, у кого действительно LTE Advanced, а у кого обычный стандарт. Думаю это и есть объяснение. И маркетинг lifе о 4.5G имеет больше правды чем их же "до 63 мб/с" пару лет назад.

Це нагла маніпуляція! А нічого що тест швидкості в обох випадках проводився на різних серверах! При цьому у випадку з Lifecell тест швидкості проводився на локальному сервері lifecell, а отже швидкість у будь якому випадку буде більша ніж на зовнішньому сервері де проводили заміри Vodafone.
Щоб продемонструвати наскільки швидкість може залежати від вибору сервера, ось заміри мого стаціонарного провайдера, всі серваки у межах міста, але різниця у швидкості колосальна:
Снимок.PNG
Снимо1.PNG
Тож прохання проводити тести швидкості на однакових серверах, бо інакше це не чесно і не справедливо.

Місто
DE
Телефон
Samsung Note 10
Домашний адрес находиться прям в центре красной зоны на карте покрытия, а на самом деле 4G нет :eek:
На Печерске сегодня получил 60/25

Місто
Киев
Телефон
Pixel 6A
VadymUA, ты конечно прав.
но ситуация с ВФ, по крайней мере в Киеве, очень печальная.
При всех равных по сигналу (в том числе по "шуму") - лайф явно лучше, намного.
ВФ ЛТЕ нормально более менее работает только если сигнал убойный и чтоб еще и повезло (ибо тоже не всегда).
Их 3жо работает и то лучше.
Не, я все понимаю, коврового ждать ща не надо, но простому смертному абону с лте-преферред в телефоне (а таких 90+%) не объяснишь нормально, с какого он сегодня нормально, к примеру, не может онлайн радио слушать по городу. Телефон-то нередко запрыгивает в ЛТЕ - а там болт. Либо уровни перехода надо было выставить по уму, либо фигней не страдать.

VadymUA

Заблокирован
Місто
Київ
Середня швидкість LTE в країнах світу складає 40мбіт, вибирайте будь яку країну і переконайтеся самі http://www.speedtest.net/reports/
Тож я не розумію чому в Україні з її цінами на зв'язок та інтернет повинен хтось робити 100мбіт, якщо навіть в такій розвинутій країні як США швидкість 4G складає всього 20мбіт, то ж не скигліть, якщо буде хоч 30мбіт то вже буде добре бо наприклад в США й того немає.

Добавлено через 1 минуту
VadymUA, ты конечно прав.
но ситуация с ВФ, по крайней мере в Киеве, очень печальная.
При всех равных по сигналу (в том числе по "шуму") - лайф явно лучше, намного.
ВФ ЛТЕ нормально более менее работает только если сигнал убойный и чтоб еще и повезло (ибо тоже не всегда).
Их 3жо работает и то лучше.
Не, я все понимаю, коврового ждать ща не надо, но простому смертному абону с лте-преферред в телефоне (а таких 90+%) не объяснишь нормально, с какого он сегодня нормально, к примеру, не может онлайн радио слушать по городу. Телефон-то нередко запрыгивает в ЛТЕ - а там болт. Либо уровни перехода надо было выставить по уму, либо фигней не страдать.
Ну це лише перший день, ясно що зараз можливі проблеми і глюки.

Останнє редагування:
Місто
Киев
Телефон
Pixel 6A
VadymUA, да какие 20, 40
у меня спидтест при сигнале -95...-100 на ВФ или проходил с результатом DL 0.2-3 максимум (аплоад примерно в тех же цифрах), либо вообще не проходил.
Врубаю принудительно 3жо - 11-12 мегабит.
Но это я, связист, понимаю в чем прикол, обычный абон будет плеваться и крыть матом, ибо будет торчать в ЛТЕ.

У меня лайф с -99дБм без агрегации на том же телефоне (в данном случае сравнение делал на xiaomi mi4c) давал 15..30мегабит/с

Да, пинг у МТС отличный, 15мс запросто, а толку?

Ну це лише перший день, ясно що зараз можливі проблеми і глюки.
Почему одни могут в первый день запуститься более менее (хотя не без "приколов", обрывы PDP-context при IRAT HO в 2/3G (по-простому обрыв сессии инета), а другие нет? и те и те делали тесты.

VadymUA

Заблокирован
Місто
Київ
Skuadro, коли запускали 3G те саме було, але ніхто не скиглив бо після 2g навіть 1мбіт/сек здавалися фантастикою. Ви що хотіли щоб в перший день одразу 100мбіт видало? Тим більше в оператора з такою абонентською базою. Треба чекати ще кілька днів що оператор все налаштував як годиться. Але я думаю що швидкість не буде більшою за 3g, і не треба. Від 4g я очікую в першу чергу не швидкості,а стабільності з'єднання, більшої пропускної можливості базових станцій. Бо я знаю такі місця де інтернет в 3G взагалі майже не працює, і доводиться переключатися на EDGE, а все через велику кількість людей і недосконалість 3G.

Місто
Киев
Телефон
Pixel 6A
VadymUA, я ниче не хотел, я не есть регулярный абон МТСа (как в общем и лайфа тоже).
но это было бы нормально, и в принципе это минимально требуемое от оператора - при запуске новой сети не сделать хуже!
Выставь уровни перехода в ЛТЕ в районе -80 - было бы иначе.
А потом подкручивайте.

Стало тупо хуже, не просто чуть-чуть, а просто невозможно юзать инет. Да, некоторым повезло с местоположением, и тесты красивые. Но это ж не оператор стационарной связи.
А если еще правда, что у некоторых CSFB не отрабатывал (даже если только иногда) - это ваще "приплыли".

Посмотрим, канеш, как стартанет КС.
Но пока у ВФ - это не старт, это фальшстарт.

VadymUA

Заблокирован
Місто
Київ
Skuadro, я скажу по своєму місті, 3g Vodafone запустив у мене дуже швидко, а Київстар аж через пів року, в результаті я перейшов на КС. Чому? Тому що 3G покриття на КС набагато якісніше вийшло(більша зона, і немає випадів в 2g). Тож звісно робити швидко і якісно неможливо, але ми самі підганяємо операторів щоб швидше запускали, а потім розчаровуємось.
Що стосується CSFB це взагалі туфта, я особисто очікую VoLTE яке скоріше за все запустять після старту 1800мгц.

Місто
Київ
Телефон
OnePlus 7 Pro, OnePlus 5
Це нагла маніпуляція! А нічого що тест швидкості в обох випадках проводився на різних серверах! При цьому у випадку з Lifecell тест швидкості проводився на локальному сервері lifecell, а отже швидкість у будь якому випадку буде більша ніж на зовнішньому сервері де проводили заміри Vodafone.
Щоб продемонструвати наскільки швидкість може залежати від вибору сервера, ось заміри мого стаціонарного провайдера, всі серваки у межах міста, але різниця у швидкості колосальна:
Переглянути вкладення 21831
Переглянути вкладення 21832
Тож прохання проводити тести швидкості на однакових серверах, бо інакше це не чесно і не справедливо.

Нагла маніпуляція? Нечесна і несправедлива? Це не ви писали текст про "обкрадання бюджету в 15 разів"?:D

Нижче парні тести на двох різних серверах, за 2 хвилини. Якщо вам ще здається, що вами нагло маніпулюють, плачте в подушку, і все пройде

Вкладення

• Screenshot_20180331-001447.jpg
    Screenshot_20180331-001447.jpg
    201.1 КБ · Перегляди: 112
  • Screenshot_20180331-001457.jpg
    Screenshot_20180331-001457.jpg
    205.5 КБ · Перегляди: 97
  • Screenshot_20180331-001510.jpg
    Screenshot_20180331-001510.jpg
    204 КБ · Перегляди: 96
  • Screenshot_20180331-001516.jpg
    Screenshot_20180331-001516.jpg
    206.8 КБ · Перегляди: 92
Місто
Киев
Телефон
Pixel 6A
disconnect, хм.... а вполне может быть, дабы разделить халявный трафик 4g от 3g:D (хотя канеш причина изначально не в этом, там другое скорее всего)
а вообще это тут оффтоп
хотя вроде у мтс те же грабли (пока точно не проверил)

Lorn

Заблокирован
Місто
Чернівці
Телефон
OnePlus 6T
Skuadro, я скажу по своєму місті, 3g Vodafone запустив у мене дуже швидко, а Київстар аж через пів року, в результаті я перейшов на КС. Чому? Тому що 3G покриття на КС набагато якісніше вийшло(більша зона, і немає випадів в 2g). Тож звісно робити швидко і якісно неможливо, але ми самі підганяємо операторів щоб швидше запускали, а потім розчаровуємось.

Взагалі-то 3G у нас запустив першим Київстар - у вересні 2015-го, а МТС тільки в кінці жовтня. Тож щось в твоїй історії не клеїться)

Поки що рекорд в Чернівцях за добу в мене - 21 мегабіт. Хоча здебільшого більше 9 нема. Чесно кажучи, навіть на рівні 10 мегабіт було би нормально, якби не було цих постійних випадів.
Я так розумію, що до липня краще не буде?!

lsd

Місто
Киев
Телефон
OP10Pro, S23U, S24U
У меня перестал светить 4G внутри помещения, где вчера по всему периметру было покрытие. Сейчас вообще глухо.

Viso

...
Місто
Kyiv
Телефон
iPhone X
У меня вообще спидтест проходит через раз, выкидывает ошибку...

SilentBoss

SysАdmіn
Місто
Львівська обл.
Телефон
RN10Pro/POCO/RN12/S-M12
4g Львів, Зверху до низу: АС2-МАКДОНАЛДС ЧОРНОВОЛА, ЗАМАРСТИНІВСЬКА БІЛЯ МОСТУ, ВСІ ЗАМІРИ РОБИВ В ПРИМІЩЕННІ ТА МАРШРУТКАХ

Вкладення

• IMG_20180331_113243.png
    IMG_20180331_113243.png
    95.3 КБ · Перегляди: 137
Місто
Днепр
Вчера по Днепру всем накидали весёлых смс, решил попробовать подключиться к 4g однако после несколько минут приходит смс что 1 МБ 4g стоит 30грн, у меня корпа однако дозвониться оператору нереально.

Вкладення

• Screenshot_2018-03-31-11-33-59.png
    Screenshot_2018-03-31-11-33-59.png
    79.5 КБ · Перегляди: 176
Зверху