проблема не то чтобы в 5г, но частично в 5г.
Ну, 5G винен тільки тим, що він існує. Але очевидно, що без нього рано чи пізно нам буде ніяк. І сценарій нам всім знайомий і так.
Пам'ятаєте запуск 3G? "Та нашо нам той 3ж, нам і EDGE хвата, у мене 3ж в телефоні взагалі нема, он як харашо на 2ж сиділось, а кому не сидиться, ідіть в Тримоб/CDMA і не морочте людям голову, знову тарифи будуть рости шоб цю стройку окупить". Будують, виходять одні з найшвидших у світі (на той момент у синтетичних тестах) і надзвичайно якісні мережі. Вже за рік абоненти, які ламанулись КОЧЯТЬ, садять ці мережі на жопу. Покласти не вийшло, але присадить - аж бігом. Ну, напевно ж треба 4G тепер.
Запускають 4G 2600. "Та нашо нам той 4ж, у мене в телефоні і 4ж нема, он як харашо на 3ж сиділось, а кому не сидиться, не морочте людям голови, а то знову тарифи після стройки будуть рости, а ми ще від тих підвищень не оговтались." Будують, виходять якісні (в синтетичних тестах) і швидкі, але не дуже охопні мережі. Потім додається 1800, що вже починає бути схожим на той експірієнс, який ми всі бачили в Європах і США, але абоненти продовжують КОЧЯТЬ, аж прогнозовано вбивають для бюджетного сегменту безлімітні тарифи. Мережі прогнозовано починають задихатися, і їх точно не рятує рефармінг і нові частоти, а з початком повномасштабного вторгнення добивають відключення світла і локальні аварії. Ну, значить напевно треба ж 5G тепер, тим більше він в світі уже є, і його навіть не сильно всадили на жопу в тих місцях, де ввели в комерційну експлуатацію.
Шо ми чуєм на тестах 5G? "Та нашо нам той 5ж, нам і LTE хвата, у мене 5ж в телефоні взагалі нема, он як харашо на 4ж сидиться, а кому не сидиться, їдьте у Львів, обмажтесь там своїм 5ж і не морочте людям голову, знову під це діло тарифи виростуть, а могли б на ЗСУ відправить."
*** ВИ ЗНАХОДИТЕСЬ ТУТ ***
Мережі вводяться в комерційну експлуатацію хоча б у мільйонниках і хоча б на 700 і 3500. Типовий абонент, сидячи на унітазі типової австрійки на Замарстинівській у Львові і підсвічуючи його ліхтариком, жадібно дивиться на екран, де одна палка 5G. Тіктоки грузяться, але з затримкою секунд 5, бо абоненти знов просадили новесеньку мережу. До 6G залишається якихось років 10...
Тобто точно не в 5G проблема. Розруха, вона не в клозєтах.
P.S. Всі співпадіння в історії випадкові