Місто
Киев
ребят вопрос без наезда, но нахера оно надо? разве 4g не хватает?

вот когда 4g в 2018 ввели я помню какая разница колоссальная была. стало заметно и намного лучше. а здесь что?

просто они ушатают кучу денег на это, и всё закончится "вы знаете, мы тут так потратились, теперь вынуждены поднимать вам тарифы"
Бабки, бабки, бабки.
Всё делается ради бабок.
Вам оно не надо, но у вас вариантов не будет.
Вам в безлимитный тариф накидывают 20гиг интернета, а абонплату +25%,
вы в Украине, а вам в подарок роуминг,
вы давно забыли, что такое смс, а вам 300штук в подарок,
вы ничего не пользуете, а 20гривен вынь да полож,
вам абонплату повышают на аккумуляторы, а после отключения света вам всё тот же болт,
вам абонплату на развитие 4ж и покрыть 99% территории, а по факту болт.
5Ж это не нам, это им ... на карман.

Игорь666

Заблокований
Місто
Харьков
Оверквотинг

Покрытие 5g в Харькове.Места приёма.Тесты скорости.​

С 14 февраля на площади Свободы и параллельных улицах запустили 5 g на частоте 3500 МГц(C-band) и шириной спектра 100 МГц ,раздаёт оборудование Nokia в режиме 5G-NSA

Скорость в пятницу была на Айфоне 16 жены(припэйд.Joice Start 2023)-больше гигабита на прием,а на Поко у меня-780мб почему то в одном и том же месте.

Говорят в марте запустят на площади Конституции или в районе Никольского ещё вышку и третью на Стрелке(Харьковчане поймут)

В связи с чем если не сложно тут отписаться тем,кто делал замеры и где.Так как я сегодня проезжал площадь Свободы и 5 G у меня не поймало.Понимаю,что тестовый режим,но интересно как у других .

Обладнання Huawei
С чего такой вывод.Я был на площади когда запускали это дело и там прямо сказали,что на базе Nokia и баннер висел какое то время

Місто
Солоденьке місто 🍇
Оверквотинг

С 14 февраля на площади Свободы и параллельных улицах запустили 5 g на частоте 3500 МГц(C-band) и шириной спектра 100 МГц ,раздаёт оборудование Nokia в режиме 5G-NSA

Скорость в пятницу была на Айфоне 16 жены(припэйд.Joice Start 2023)-больше гигабита на прием,а на Поко у меня-780мб почему то в одном и том же месте.

Говорят в марте запустят на площади Конституции или в районе Никольского ещё вышку и третью на Стрелке(Харьковчане поймут)

В связи с чем если не сложно тут отписаться тем,кто делал замеры и где.Так как я сегодня проезжал площадь Свободы и 5 G у меня не поймало.Понимаю,что тестовый режим,но интересно как у других .

Обладнання Huawei
С чего такой вывод.Я был на площади когда запускали это дело и там прямо сказали,что на базе Nokia и баннер висел какое то время
В Харкові у Vodafone для 5G використовується Meta AAU від Huawei. Сходіть прогуляйтесь до Держпрому, та зверніть увагу на сайти

Місто
Запоріжжя
Телефон
Samsung s24 ultra
У 5G повинен бути меншим ping. Хто грається в ігри, тому цей стандарт виходить кращим. Це крім інтернету речей.

Игорь666

Заблокований
Місто
Харьков

Обладнання Huawei
В Харкові у Vodafone для 5G використовується Meta AAU від Huawei. Сходіть прогуляйтесь до Держпрому, та зверніть увагу на сайти
Вообще то Хуавей под санкциями,включая оборудование и ОСОБО 5 G.А водафон пишет,что по Харькову именно оборудование установлено на пл.Свободы-Nokia

Игорь666

Заблокований
Місто
Харьков

Обладнання Huawei
Я особо спорить не хочу и доказывать,но отписал,то что декларирует именно Водафон

Місто
Солоденьке місто 🍇
Игорь666, Сходіть перевірте на Держпром, і все стане ясно) У Львові та Бородянці - Nokia, а в Харкові - Huawei.
Post automatically merged:

На научке и возле будмена тоже ловит уже(местные поймут)
Ого.Я думал,что до научной не добьет или с верхних этажей?.Отходил к Укртелекому на мироносицкую-уже выпадает в 4G+

В пятницу скачал пару фильмов для интереса-думал батарею высадит больше,но вроде как и с 4G-сьело до 10%
5G NSA працює в парі з LTE, анкором може бути будь який LTE сайт в зоні доступності дії покриття 5G. Тільки на площі Свободи, враховуючи зоопарк, у Vodafone - 6 LTE сайтів.

Останнє редагування:

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
Kovalevgen, тому що ВФ у Львівський та Київський областях використовує БС Нокіа, а у Харківській області - Хуавей

Місто
Солоденьке місто 🍇
У Львові та Бородянці - Nokia, а в Харкові - Huawei.
Есть мысли почему У Львові та Бородянці - Nokia, а в Харкові - Huawei ?
И что по вашему мнению лучше Nokia или Huawei ?
Прикріпив скрін, чому так, бо в різних регіонах - різне обладнання.
Звісно краще Huawei, обладнання більш гнучкіше, саме в нашому випадку, ще й нові розробки тестуються, накшталт Meta AAU.

Вкладення

• 5443034242478099216.jpg
    5443034242478099216.jpg
    126.3 КБ · Перегляди: 59

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
Бабки, бабки, бабки.
Всё делается ради бабок.
Вам оно не надо, но у вас вариантов не будет.
Я одного не розумію. А шо, БЕЗ 5G ці шлімазли тіпа не будуть нам раз на декілька місяців тарифи підвищувати? :) Ну самі подумайте. Нашо будувати нову мережу, вкладаючи туєву-кукуєву кількість грошви, часу і людиноресурсів, щоб підняти Васі тариф на 50 грн раз на півроку-рік, якщо існують універсальні відмазки на кшталт збільшення вартості електроенергії (яка ніколи не дешевшає) чи несприятливої конʼюнктури ринку (яка ніколи не буває сприятлива)? :) Ну нашо конспірологію ганяти. Ви нікуди без звʼязку не дінетесь, і будете платити або стільки скільки скажуть, або стільки, скільки здогадаєтесь насвинити. Але платити ви будете, будувати для цього не треба нічого, а отже проблема не в 5ж :)

Rucha

Заблокований
Місто
Киев
Телефон
Google Pixel 9
Оверквотинг

Обладнання Huawei
Яка забанена в США тому, що шпигувала на Китай.

Игорь666

Заблокований
Місто
Харьков
У Львові та Бородянці - Nokia, а в Харкові - Huawei.
Есть мысли почему У Львові та Бородянці - Nokia, а в Харкові - Huawei ?
И что по вашему мнению лучше Nokia или Huawei ?
Прикріпив скрін, чому так, бо в різних регіонах - різне обладнання.
Звісно краще Huawei, обладнання більш гнучкіше, саме в нашому випадку, ще й нові розробки тестуються, накшталт Meta AAU.
Спорить не буду.Вижу вы в теме,хотя я был уверен,что Nokia

Игорь666

Заблокований
Місто
Харьков
Оверквотинг

Обладнання Huawei
Это точно

студент

Moderator
Команда форуму
Місто
Вінницька, Бухарест, Київ
Телефон
i13ProMax, G86P, bbQ20
Игорь666 Rucha
До вас бачу не доходять попередження щодо оверквотингу.
Відпочиньте 3 дні. За цей час навчіться цитувати

Shullinkis тебе це теж стосується

Вчора шпарили ці полотна. Тепер сьогодні....

Останнє редагування:
Місто
Солоденьке місто 🍇
Всім все одно на оті всі заборони, USA для початку, не надала альтернативи, ніхто не буде вкладати млрд. грн., для того, щоб щось там змінити. Обладання Huawei найкраще на ринку і це факт. Підтвердження цьому, те що, 50+% ринку в Україні сидить на Huawei. IMS, який дотичний до 5G, у Vodafone теж на Huawei

burn

що нового?
Місто
Одесса
Телефон
Ace&Base Плюс
А шо, БЕЗ 5G ці шлімазли тіпа не будуть нам раз на декілька місяців тарифи підвищувати? :)

...

Але платити ви будете, будувати для цього не треба нічого, а отже проблема не в 5ж :)
Будут что с 5г, что без 5г. Просто с 5г придётся ещё на само 5г потратиться, и положить в карман выйдет меньше. Другими словами, (с потолка беру) беременная медведица ест больше чем небеременная, при одинаковом собственном насыщении. Так что проблема не то чтобы в 5г, но частично в 5г.

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
проблема не то чтобы в 5г, но частично в 5г.
Ну, 5G винен тільки тим, що він існує. Але очевидно, що без нього рано чи пізно нам буде ніяк. І сценарій нам всім знайомий і так.
Пам'ятаєте запуск 3G? "Та нашо нам той 3ж, нам і EDGE хвата, у мене 3ж в телефоні взагалі нема, он як харашо на 2ж сиділось, а кому не сидиться, ідіть в Тримоб/CDMA і не морочте людям голову, знову тарифи будуть рости шоб цю стройку окупить". Будують, виходять одні з найшвидших у світі (на той момент у синтетичних тестах) і надзвичайно якісні мережі. Вже за рік абоненти, які ламанулись КОЧЯТЬ, садять ці мережі на жопу. Покласти не вийшло, але присадить - аж бігом. Ну, напевно ж треба 4G тепер.
Запускають 4G 2600. "Та нашо нам той 4ж, у мене в телефоні і 4ж нема, он як харашо на 3ж сиділось, а кому не сидиться, не морочте людям голови, а то знову тарифи після стройки будуть рости, а ми ще від тих підвищень не оговтались." Будують, виходять якісні (в синтетичних тестах) і швидкі, але не дуже охопні мережі. Потім додається 1800, що вже починає бути схожим на той експірієнс, який ми всі бачили в Європах і США, але абоненти продовжують КОЧЯТЬ, аж прогнозовано вбивають для бюджетного сегменту безлімітні тарифи. Мережі прогнозовано починають задихатися, і їх точно не рятує рефармінг і нові частоти, а з початком повномасштабного вторгнення добивають відключення світла і локальні аварії. Ну, значить напевно треба ж 5G тепер, тим більше він в світі уже є, і його навіть не сильно всадили на жопу в тих місцях, де ввели в комерційну експлуатацію.
Шо ми чуєм на тестах 5G? "Та нашо нам той 5ж, нам і LTE хвата, у мене 5ж в телефоні взагалі нема, он як харашо на 4ж сидиться, а кому не сидиться, їдьте у Львів, обмажтесь там своїм 5ж і не морочте людям голову, знову під це діло тарифи виростуть, а могли б на ЗСУ відправить."
*** ВИ ЗНАХОДИТЕСЬ ТУТ ***
Мережі вводяться в комерційну експлуатацію хоча б у мільйонниках і хоча б на 700 і 3500. Типовий абонент, сидячи на унітазі типової австрійки на Замарстинівській у Львові і підсвічуючи його ліхтариком, жадібно дивиться на екран, де одна палка 5G. Тіктоки грузяться, але з затримкою секунд 5, бо абоненти знов просадили новесеньку мережу. До 6G залишається якихось років 10...

Тобто точно не в 5G проблема. Розруха, вона не в клозєтах.
P.S. Всі співпадіння в історії випадкові :)

burn

що нового?
Місто
Одесса
Телефон
Ace&Base Плюс
Але очевидно, що без нього рано чи пізно нам буде ніяк.

Не очевидно :)

С интернетом 30 лет назад была похожая история. "Все знания мира на кончиках пальцев, мы будем знать больше чем когда либо". Закончилось, как подмечено выше, порнухой и тиктоком.

Чем больше я смотрю на молодежь в самой развитой гейропе, приклеенную к экранам и с поджаренными дофамином с раннего детства мозгами, безнадёжно пассивную и нелюбознательную, не умеющую писать от руки и считать в уме (не преувеличение - личное наблюдение), тем больше мне кажется что все эти технологии, большими обещаниями и "благими" намерениями, целенаправленно ведут нас всех куда-то не туда.

Ну невже ти не знаєш - стандартні шаблони "телемедецина", "інтернет речей", ще що було модного?
А в результаті буде як завжди порнуха з доповненою реальністю і тікток з роздільною здатністю ультрамегасуперХД.

Лучше и не скажешь. Вместо телемедицины вебкам, вместо интернета вещей большой брат, и бесконечные возможности с низким пингом прятаться от реальности - в неприятном кроссовере двух антиутопий, которых боялись по отдельности, а надо было вместе.

1984 я не дочитал (не осилил), а Хаксли и не начинал (но уже не осиливаю). Но вот текст на (в остальном мутном) сайте мне кажется хорошим наблюдением на тему что общего в дивном новом мире и в нашем: https://thetreetap.co.uk/aldous-huxley-a-brave-new-world/

Прошу прощения за много букв, сокращал как мог.

Зверху