Приготування їжі/рецепти/смаколики

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe
не в курсі, що таке смузі
очень ьесполезная, и даже вредная байда. А шоб понять шо это такое можно вспомнить стеклянные баночки 0,2 от одесского завода консерв с детским питанием из ссср, там были морковный, тыквенный и ещё куча каких то... Я их жрал (ну если клнечно случайно попадалось под нос) аж гай шумел.

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
ПотапаПапа, от виноградный сок в 0.5 бутылках отого завода был добрый. 50 копеек пляшка. Помню - сьорбал в сознательном возрасте, за свои гроши...

Гудзак

Місто
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
ПотапаПапа, от этим не увлекался - хватило очень близкого знакомства с "Абрикосовым ароматом" в сентябре 77-го в колхозе. Как говорится, "...лучше бы я умер вчера". А виноградный сок - кстати, алиготе - отого самого Одесского завода детского питания очень был неплох.

Гудзак

Місто
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
magodzec, в мене є більш трагичне: "Альминская долина" звалася ще як "Долина смерти". :cool: Ще той смаколик, трясця тим технологам...

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
Фіг його знає. Я навіть не в курсі, що таке смузі, жодного разу не гуглив.
Навіть безлактозного молока не пив. Безнадійно відстав від моди. (
1)фрукти пропущені крізь блендер;
2)водяна суспензія вівсяного або мигдального борошна;
Post automatically merged:

очень ьесполезная, и даже вредная байда.
В сільпє є непогані смузі
"апельсин+авокадо+ківі+яблукo+рукола",
чи "яблуко+ананас+селера+шпинат+м'ята",
чи "апельсин+яблуко+селера+шпинат+ імбир",

Залежить від ШКТ. Рідка їжа краще засвоюється, менше навантаження на ШКТ.
Саме тому з бодуна легше вживати бульйончики.
Так, гаряча юшка знімає спазми ШКТ, сфінктера Оді, жовчного міхура(тому у китайців традиція сьорбати окроп) завдяки цьому і жирне краще засвоюється, аніж кусень біфштексу.
До того ж борщ може бути на кістковому бульоні, а це, для тих кому за 30, колагєн.

Останнє редагування:

drmz

Місто
Гуляйполе
stas_k, так артрити\артрози дуже помолодшали. Особливо після самоізоляцій ковідловий.

ИМХО колаген - це більше маркетинг, ніж реально діюча річ. Якщо їсти достатньо білкової їжі, то організм його сам синтезує.
Й так він розбирається, як і будь-який білок, до амінокислот в ШКТ
Взимку через переохолодження дали про себе знати старі юнацькі травми плеча та кисті , з протокольним споживанням колагену( з вітаміном С, на ситий шлунок) полегшення відбувалось на другий же день. Кілька разів за зиму загострення\ремісія були.
Колаген, кажете? Споживаймо холодець - отам колагену як на свині сала... :cool:
Якщо вживати з чимось гарячим - так буде ефект. Або топити до стану юшки.

Останнє редагування:

drmz

Місто
Гуляйполе
ПотапаПапа, думаєш 4-5 разів плацебо спрацювало?
Чому плацебо не спрацьовувало при недостриманні протоколу(про вітамін С и ситий шлунок дізнався після того, як желатін
колаген - це більше маркетинг, ніж реально діюча річ.
Років 5 тому я набігав по 40 км в тиждень в темпі 5:40 - 6 хв./км. І траплялося що починали поболювати коліна та тазостегнові суглоби.
Так от справитися з тим допомагав копійчаний желатин. Ввечері розводив столову ложку на невелику склянку води і зранку з'їдав то желе. Симптоми болю зникали приблизно за тиждень за тієї ж інтенсивності тренувань.
не допомагав.)

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe
Так у нас же и простуду водкой с перцем лечат, и над картошкой вареной под полотенцем дышат, и всем же памагаит! 😀

• Like
Реакції: drmz

drmz

Місто
Гуляйполе
ПотапаПапа, когда задолбался от удушливого бронхита, в межсезонье, подышать над картохой это покруче секса.
А то, что яжематери ОРЗ лечат картофельными ингаляциями, ну тут это на этом наши полномочия всё - исчерпаны. Здоровья погибшим.

Місто
Львів
подышать над картохой
Я у свому дошкільному дитинстві в 60-ті огріб то по повній :D Плюс банки, гірчичники, натирання тіла оцтом та змащування гланд керосином:)
Але ж вижив якось ;)

Місто
Zaporizhzhia
Я у свому дошкільному дитинстві в 60-ті огріб то по повній
Все, що не вбиває, робить сильнішим(с)
Всё таки как удивительно некоторым людям помогает плацебо
Плацебо допомогає даже тім, хто знає, що це плацебо. Нічого дивного. Давно доведений факт

drmz

Місто
Гуляйполе

Гудзак

Місто
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
drmz, пардон, а обычный салбутамол - пускай и 2 "пшика" вместо одной дозы - не помогает? (Хоть это и не "смаколик").

• Like
Реакції: drmz
Зверху