Принтер і все що з ним пов'язано

Місто
Мирноград
Справа в тому, що є 2 оригінальних картриджі, але немає де заправити. Я в евакуації у селі, без автомобіля. В смт. теж немає де заправити. Біда.
Раз такі проблеми с заправкою, купіть струменевий принтер з СБПЧ, з ним нема проблем ані с заправкою, ані з витратними матеріалами. Замовляти можна лише чорнила в Розетці. Сподіваюсь хоча б Нова Пошта у вас є?
Дякую за поради! Нова пошта - кур'єрська доставка у село. Струменевий БФП є, особистий старенький, купила до нього СНПЧ - не можу знайти спеціаліста, щоб підключив. Ну, це вже мої проблеми. Вирішила купити сумісний картридж такий: https://rozetka.com.ua/ua/colorway_canon_cfx10m/p730749/

Місто
Uzhhorod
Телефон
Samsung A14
Дякую за поради! Нова пошта - кур'єрська доставка у село. Струменевий БФП є, особистий старенький, купила до нього СНПЧ - не можу знайти спеціаліста, щоб підключив. Ну, це вже мої проблеми. Вирішила купити сумісний картридж такий: https://rozetka.com.ua/ua/colorway_canon_cfx10m/p730749/
Спробуйте по туторіалу з ютуб або відправте по пошті принтер в сервісний центр, нехай вам там підключать.

Місто
Самар
Струйний принтер має багато меньший ресурс ніж лазерний, дуже повільній друк, потребує постійного догляду за ним, тобто не вийде залишити його на півроку, засохне. Одні недоліки,але він кольоровий, тому ми купили епсон з вбудованим снпч, в додаток к лазерному. Але й лазерні нові мають ресурс в двічи меньший, ніж старі принтери на картриджах fx-10, q2612a.
Тому якщо є лазерний такий, бережіть його. Ресурс шалений в нього,він вічно працювати буде :)) Жартую, але в мого пробіг вже 180 тис листів. І прекрасно себе почуває.

А ось струйний вже памперсвій замочив та й попросився його міняли, бідолага :) направляючи картетки, шлейфи, самі дюзи - все це не дасть стільки друкувати.

Пампрс доречі вигідніше брати на Алі, там він по 60 грн

Місто
Uzhhorod
Телефон
Samsung A14
Струйний принтер має багато меньший ресурс ніж лазерний, дуже повільній друк, потребує постійного догляду за ним, тобто не вийде залишити його на півроку, засохне. Одні недоліки,але він кольоровий, тому ми купили епсон з вбудованим снпч, в додаток к лазерному. Але й лазерні нові мають ресурс в двічи меньший, ніж старі принтери на картриджах fx-10, q2612a.
Тому якщо є лазерний такий, бережіть його. Ресурс шалений в нього,він вічно працювати буде :)) Жартую, але в мого пробіг вже 180 тис листів. І прекрасно себе почуває.

А ось струйний вже памперсвій замочив та й попросився його міняли, бідолага :) направляючи картетки, шлейфи, самі дюзи - все це не дасть стільки друкувати.

Пампрс доречі вигідніше брати на Алі, там він по 60 грн
Струйний я рахую найкраще для дому. Для офісу лазерний або чб.
Сенс його залишати на пів року? Нема такого, що в місяць треба роздрукувати 1-3 листи?

Місто
Одеса
Телефон
Ulefone Mini 20T
Струйний принтер має багато меньший ресурс ніж лазерний, дуже повільній друк, потребує постійного догляду за ним, тобто не вийде залишити його на півроку, засохне
Звісно струменевий не для копі-центру, але й копі-центр це дуже особливий випадок. Для звичайного офісного друку краще за Epson з СБПЧ нічого не має. Не знаю який ви там вигадали догляд, але заміна памперсу раз на кілька років це не догляд. І навіть якщо він засохне, можна зробити прокачку чорнила і він знову працює. Це все міфи. Один з моїх L3150 стояв на полиці більше двох років, бо офіс довелось зачинити через війну. Але нічого поганого з ним не сталось, навіть без прокачки друкував чорним, а зараз так взагалі чудово.

А щодо повільного друку - не набагато повільніше він друкує. Десь 10 сторінок за хвилину дає, в стандартній якості. Це мало? Можливо якість не така як на лазерному, але !!! лазерний гарно друкує лише коли він новий. Або ви купляєте виключно новий картридж кожного разу, тоді так, без питань - швидко та якісно. Але ціна за копію буде разів в 10 більша за СБПЧ. Бо ресурс однаковий, а банка чорнила коштує в 10 разів менше. Це якщо порівнювати наприклад HP LJ1018 та Epson L355, обидва є в користуванні і обидва старі.

Останнє редагування:
  • Like
Реакції: yanv

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Кольоровий є і лазерний. Але... шукав мфу, щоб лан/вайфай + дуплекс + негеморі_картриджі + гуманний тонер для заправки - таких в природі вже не існує... Тому до свого старичка НР2727 (який я брав з пробігом тисяч в 300) додав НР415.
Це для домашнього використання. Можу роздрукувати пару-тройку сотень аркушів за раз, а можуть і не вмикатися по місяцю-два. Або декілька аркушів на тиждень.

Місто
Самар
Якщо добре заправити lj1018, буде друкувати навіть краще ніж новий :)

З мого досвіду такі принтери як 1018 друкували в офісі десь по 5 тис сторінок у місяць. І їх вистачало на декілька років, потім ТО і знову в дорогу.
Струйникі б вмерли дуже швидко. І справа не в памперсі, зноситься направляюча каретки, шлейфи виходять з ладу, да в сама голова. Але це невелике навантаження, тому що в деяких офісах ми друкували по 20 тис копій за сутки. Принтер пройшов 1 мілліон копій, мав декілька ТО (hp laser jet 8150).

Але cправа ще у швидкості друку, cтруйник дуже повільно друкує, в офісі роздрукувати договір на декілька сторінок лазерний зробить моментально, а cтруйник буде кряхтіти довго...
Post automatically merged:

Hp 2727 дуже гарний по механіці (але є трабли з нижнім лотком, бувають), та й ще електроніка вилітала на деяких (отвал чіпа, але це проявлялось перші три-чотири роки і hp меняла форматери та й навіть розширили строк гарантії) ми прогревали чіпи і плата оживала.

А картридж в них 53а теж суперовий, навіть кращий ніж 12a.

Останнє редагування:
Місто
Мирноград
Спробуйте по туторіалу з ютуб або відправте по пошті принтер в сервісний центр, нехай вам там підключать.
Дякую!

• Like
Місто
Одеса
Телефон
Ulefone Mini 20T
Якщо добре заправити lj1018, буде друкувати навіть краще ніж новий
Я ж і кажу - за все відповідає картридж. Але новий оригінальний 12A коштує 4500 грн. Тобто це неадекватні гроші. А сумісні то зоопарк від 300 до 1000 грн, пробуй тестуй за свої гроші. Але все одно в якості впевненості не буде. Сьогодні норм, а завтра почне полосити, і це вже не виправиш ніяким "прокачуванням". У струменевих якість стабільна і навіть при забиванні дюз, на документи не впливає, бо легко виправляється перемиканням на високу якість. Дрібні полоси можна побачити лише на зображеннях.

Останнє редагування:
  • Like
Місто
Самар
Якщо добре заправити lj1018, буде друкувати навіть краще ніж новий
Сьогодні норм, а завтра почне полосити, і це вже не виправиш ніяким "прокачуванням".
Це виправляється заправкою картриджа с заміною валов та леза (все це коштує копійки. Вали по 60 грн, леза по 35-40).. та й така заміна потрібна після 10-15 тис копій.

Оригінальний пустий картридж коштує сотню гривень, 100 грам якісного тонера 60 грн. Дешевше нікуди. Та й надійно, принтер завжди готовий доукувати. Та й одразу

А ось якщо у струйного щось не так пішло, то все, приїхали... Зазвичай простіше новий купляти, або миритись з положенням. Як на меня струйний друк це авантюра, хоча зараз принтери епсон дешеві та надійні, можна брати :)

Місто
Одеса
Телефон
Ulefone Mini 20T
к на меня струйний друк це авантюра
Я вже 10 років друкую на своєму L355, якось затягнулась авантюра)) До речі фотки теж чудово виходять (якщо не дуже темні). На фотопапері якість як зі студії.

Місто
Самар
В мене за 15 років два Epson "зтерлись", у одного шлейф здох та й потягло форматер. Інший не друкували півроку, він засох, вдалося прочистити, але він став постійно підводити одной дюзой. Прочистиш, друкує. Потім через тиждень знову... Інший стали косоструїти. Я його розбирав два рази, промивав голову вже окремо дюзи засобами, дивився той душ, купу часу загубив. Порахував скільки він часу тягне, продав на запчастини та й купили новий epson. Друкує вже роки три, памперсі вже змінив раз та ще в запас придбав

А лазерний за ті ж часи працює, для нього все це взагалі не навантаження :)) Але в нових лазерних частини вже раза в два меньше, та й все одно буде працювати довго та надійно (самсунг так xerox тут окрема історія, але вони теж живуть)

Особисто у нас зараз лазерний там, де треба швидко роздрукували, а також нужна якість друку, кольор - ні.
А струйний навпаки, для неспішної творчості, фото. Хоча обьеми такі, що по декілька сотень сторінок приходитьмя друкувати. Так ось лазерний це зробив за звилини, в струйний друкує півдня..

Ще у струйного плюс - може працювати від інвертора, мала потужність споживання.

Діти взагалі собі термпрінтери купили та й друкують усяки стікериьтам, та й шпаргалки :))

Останнє редагування:
Місто
Одеса
Телефон
Ulefone Mini 20T
DesKV, мені більш важливо, щоб принтер не потребував догляду та не доставляв клопоту. З Epson ця вимога виконується чудово - мені треба лише чорнила привезти раз на квартал, покласти в тумбочку і все. Судячи з якості паперових квитанцій, що я отримую від ОСББ, з принтером проблем взагалі немає. Ще б зробили заміну абсорбера без штучних перешкод, і було б взагалі ідеально...

Roman_UA

linux user
Місто
ČR
Телефон
Samsung S23+|OnePlus 6T
1-3 листи не врятують... Навіть якщо раз у тиждень друкувати.
маю бфп brother (425), друкую дуже рідко, але щотижня запускаю тестовий друк (коли друкує десь на чверть сторінки смужки різними кольорами), вже десь 2 роки політ нормальний.

Місто
Dnipro
Телефон
ТА-68
а памперс треба мити/замінювати коли мазати аркуші починає чи інші критерії?

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Я нічого цього не роблю. Epson L310 вже тричі зкидав лічильник, жодного разу ще памперс не мив, все працює на відмінно!

Місто
Івано-Франківськ
Телефон
Zte Blade A7 2020
DesKV, мені більш важливо, щоб принтер не потребував догляду та не доставляв клопоту. З Epson ця вимога виконується чудово - мені треба лише чорнила привезти раз на квартал, покласти в тумбочку і все. Судячи з якості паперових квитанцій, що я отримую від ОСББ, з принтером проблем взагалі немає. Ще б зробили заміну абсорбера без штучних перешкод, і було б взагалі ідеально...
Не треба міняти абсорбер кожного разу. Робиться свердлом отвір в корпусі, заводиться в нього трубка від капельниці і вставляється в отвір від помпи. Другою строною в пляшку 1.5 л від води. Коли заповниться пляшка - ставите нову.
Єдине ще треба програмно скидати лічильник, але це вже складніше, залежить від моделі принтера, в деяких треба паяти мікросхеми.
Post automatically merged:

Можна коли під принтером буде калюжка, але то вже може бути проблематично.... Я б після 2-3 скидання вже задумався.

Місто
Одеса
Телефон
Ulefone Mini 20T
Не треба міняти абсорбер кожного разу. Робиться свердлом отвір в корпусі,
Ні, такой колхоз точно не для мене. Ще щось опрокинеться, розільється, протече, проблем буде набагато більше. Економія 200 грн на підмінний контейнер того не варта. Програмно скидати то так, але я розумію чому виробник то зробив - бо фотки з калюжою чорнила під принтером набагато більше псують репутацію, ніж необхідність звертатись до сервісу за елементарною процедурою. Люди на жаль часто поводяться як лайно...

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
калюжою чорнила під принтером
Я не розумію, після якої кількості та калюжа повинна з'явитись? У мене МФУ віддрукувала вже тисяч 80 аркушів, ніякої калюжі ніде немає!

Зверху