Реформа буде безболісною
Реформа буде безболісною
Если работал меньше пяти лет, то надо писать в тамошний пенсионный фонд, они отчисления вернут. Если больше пяти лет, будешь отдельно немецкую пенсию получать. Но какие условия - хз. Возможно, надо будет в дойчланде жить.Германии
Не считается, но если государства заключили договор об обмене пенсиями (есть такие, но вот с той же Германией вроде так и не заключили, хотя надо погуглить), то пенсия, заработанная в другой стране, будет выплачивать у нас, и наоборот, наша будет в другой стране выплачиваться. Но сумма та же. Заработал пенсию в 3000 грн., уехал в другую страну и заработал там ещё пенсию в 200$. Будешь получать 200$+3000 грн. по курсу.Стаж закордоном наскільки я розумію не врахується у нас
Оформлять пенсию надо там, где жить будешь. А со всех остальных стран, где работал, подтягивать отчисления. Если позволит законодательство.где можно будет оформлять пенсию
By ЛігаУкраїна почала виплачувати пенсії за кордоном в іноземній валюті.
Укрпошта почала пересилати пенсії та інші соціальні виплати громадянам України, які вимушено опинилися за кордоном через повномасштабну військову агресію Росії. Зараз проєкт охоплює пенсіонерів, які вимушено перебувають у Польщі, але згодом розшириться й на інші країни. Як скористатися послугою.
А просто 1 раз в рік перераховувати пенсію всім по діючій формулі так, ніби вийшов на пенсію в цьому році (як перераховують зараз працюючим пенсіонерам) не справедливіше ніж всі ці бали, індексації?У нарахуванні пенсій буде запроваджена бальна система. Вона вирівняє диспропорції між пенсіонерами, які давно вийшли на пенсію, і тими, хто зробив це нещодавно. Відповідно, виплати пенсіонерам, які виходили на пенсію раніше, підтягнуться до сучасного рівня
А зараз Індивідуальний коефіцієнт зарплати не рахує те саме з більшою точністю?Якщо ви платили внески із зарплати, яка є середньою по країні, — отримуєте 10 балів. Вище середньої по країні — отримуєте, наприклад, 12 або більше балів, менше середньої — 8 балів
Так замутити мабуть важче.А просто 1 раз в рік перераховувати пенсію всім по діючій формулі так, ніби вийшов на пенсію в цьому році
Мне в прошлый раз, соточку добавили.С парой соточек
Борцы за социальную справедливость, мать их за ногу - не за их счет.Мне в прошлый раз, соточку добавили.С парой соточек
На вопрос, - А почему? Ответили.
-"Вам и так, при оформлении, насчитали больше, чем тем кто оформлял годами ранее, при прочих равных...."
Тобі хоч добавили, а в мене все через суди Замахався вже... Сума боргу ПФУ переді мною вже наближається до 200 кілогривень і коли я їх отримаю, навіть Богові невідомо...Мне в прошлый раз, соточку добавили.
В брата така ж ситуація. Сказали,- "ну то позивайтеся на нас до суду, за те що ми не виконуємо постанову/рішення суду"... З посмішкою. В Києві.коли я їх отримаю, навіть Богові невідомо...
Ну так нужно подать запрос, на каком основании не исполняют решение суда, а с ответом идти в суд. Это уже тянет на ст. 382 Уголовного кодекса Украины. Невыполнение судебного решенияВ брата така ж ситуація. Сказали,- "ну то позивайтеся на нас до суду, за те що ми не виконуємо постанову/рішення суду"... З посмішкою. В Києві.коли я їх отримаю, навіть Богові невідомо...