fiunigo

Заблокирован
Місто
Львів
Чи хтось не так давно докупляв недостаючий страховий стаж одним платежем? Які там підводні камені? Про коефіцієнт x2 знаю, але клерк в ПФУ ляпнула що на сайті можна купити до одного дня, а в податковій лише до місяця. Що вельми неприємно за умови докупити лише 7 днів до 2.5 року і внеску за місяц 3520 грн.

Але на порталі ПФУ бачу лише договір для щомісячних внесків, з чого розумію що доведеться йти офлайн в податкову.

fiunigo

Заблокирован
Місто
Львів
Горячая линия в помощь.
Якщо ви думаєте що на гарячих лініях завжди можна попасти на фахівця, що детально розбирається у нюансах питань - то помиляєтеся.
На ГЛ ПФУ тричі переводили на потрібну людину, яка змогла пояснити що той договір заключається виключно з податковою.

А от на ГЛ податкової все ще тугіше, кобіта півгодини тримала на лінії, в кінці видавши що після заключення договору та проплати особі ще треба обов'язково подавати декларацію ЕСВ-2 щоб пенсійний побачив що гроші прийшли і їх можна переводити в стаж.

Хоча в типовому договорі звідси чорним по білому пише що:

4. Сторона 1 (податкова) зобов’язується:
2) передавати Пенсійному фонду України для ведення персоніфікованого обліку дані про суми єдиного внеску та відомості про Сторону 2;
3) взяти на облік Сторону 2 в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Останнє редагування:

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Першотравенськ / Шахтарське (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Місто
Радивилів
Якщо в резерв + подавав один телефон (полочник), при реєстрації в ПФ краще полочник чи той що постійно на звязку?
Для чого їм номер ?
Чи потрібно щоби був ще вайберовським?

osot056

ОптимисТ
Місто
г. Днепр
Телефон
ASUS ZenFoneMax+Fly TS107
Даже при звонке на горячую линию 0800- с зарегистрированного номера требуются дополнительные данные.

студент

Тут може бути ваша реклама!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Pepto, судячи з досвіду свого та жінки - той номер до одного місця. Ні СМС, нічого.

Мені навіть колись пару разів щось приходило від ПФУ))
Щодо вигрузки в Резерв+. Можливо це поле також буде звірятися, тож краще мати один спільний номер.

Гудзак

Місто
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
студент, мені на вказаний мною номер 1 (один) раз подзвонили з ПФУ - і то під час оформлення пенсії (треба було пересканувати ще раз диплом). І все. Тиша як на кладовищі після поминальних днів. :cool:

студент

Тут може бути ваша реклама!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Останнє редагування:

Гудзак

Місто
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Ну, наприклад, сповіщати про розмір пенсії після індексації - щоб не quest'ити на їхньому гальмівному сайті.
Post automatically merged:

СМСкою. Я ж тупий пенсіонер :cool: - Вайберів в мене нема. Та все одно в них ботів нема, а Сигнала вони лякаються як привида комунізму.

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Pepto, судячи з досвіду свого та жінки - той номер до одного місця. Ні СМС, нічого.

Мені навіть колись пару разів щось приходило від ПФУ))
Щодо вигрузки в Резерв+. Можливо це поле також буде звірятися, тож краще мати один спільний номер.
Там 99% що буде ІПН. Ніхто не хоче ускладнювати собі життя.

Місто
Ворзель, Киевская обл.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

Гудзак

Місто
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
...не всіх - а _звичайних_. Про суддів etc. мови нема. Слава богу, я вже на пенсії - а жінка ще встигла на коефіціент за понаднормовий стаж (1.1 чи 1.3 - вже не пам'ятаю). А от усім новим - опа... Яскравий приклад: у фірмі, де моя ще працює, з/п по-білому (скажімо, 18-20-25 тисяч в середньому). Але 2 останніх роки в ПФУ сплачують як з "мінімалки". Висновок? Пенсія у її колег буде офігєнна... По-новому, по-модньому ..

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
Идея хорошая - а вот какая будет реализация?

Потому что даже в благополучной Германии (где как раз эти самые "баллы") раздаются скептические голоса - "все хорошо, пока есть деньги эти баллы обеспечивать деньгами. А что будет в случае проблем с экономикой? Когда баллы есть, а денег нет?"

Зверху