Це ви про мінімальну пенсію? В Україні з березня 2025-го мінімальна 3038 грнЗ мадярською пенсією є дуже велика проблема: з 2008 року вона зафіксована на рівні 28 тис. форинтів
Тут щось не то, без стажу не вийти на пенсію. Кумпель виходив на пенсію минулого року у 60 зі стажем 31 рік, в пенсійному про стаж пише "неповний" (повним вважається 35 років) і отримав мінімальну 2361 + відразу автоматичну доплату до 2725 на руки. З березня йому підняли до 3038. І це загальнодержавний мінімум для неповного стажу.Дуже багато знайомих отримує 2361 грн., для 3 тис. потрібно мати стаж.
Загуглив, дійсно, 3038 грн це мінімальна для непрацюючих. Працюючим мінімум 2361.зараз було б 2361
Може в неї ще і третя, мадярська пенсія прихована. "Пенсій багато не буває"Kritik, вона з 1980-х жила в московській області, там отримала пенсію від москалів. В 2022 вернулась в Закарпаття і тоді доформила українську пенсію . Але в 2023 скористалась мадярським громадянством і почала отримувати там пенсію. Москалі переводять рублі мадярам, а там ті конвертують їх в форінти і платять вже від мадярщини. Так от мадяри поділились даними з Україною і та перестала платити пенсію.
Почитайте офіційне джерело з мого посилання.15+ років "страхового" стажу
Мабуть мусять мати якийсь на момент встановлення інвалідності.вони й не мусять мати взагалі ніякого стажу для отримання виплат.
Цього я не знаю. Але мій хороший знайомий на інвалідності 3-ї групи пожиттєво ще з 1997-го. На той час йому було щось там 32 і стажу не більше 10-ти років. Після цього, наскільки я знаю, він якщо й працював офіційно, то дуже мало. Неофіційно - постійно.Мабуть мусять мати якийсь на момент встановлення інвалідності.
31 год учтённого стажа, вышел на пенсию в 55, как пострадавший от чернобыльской катастрофы. 3038. Ни в чём себе не отказываю. Выбор невелик, даже, скажем так, выбора нет. Понятно, что минималки везде, ибо времена такие были. В Фокстроте, Алло, Мобилочке ЗП в конвертах, на карту минималка. В Алло даже две карты было, одна оф, другая остальное. Уроды. И я урод, что думал, что до пенсии не доживу. Ан нет, дожил. Инфаркт и всё такое, сегодня на базаре сало 300 (триста) грн, быстро отрезали и дали попробовать, скинули тут же до 250-ти. Но нет. Не взял. Неразумно тратить деньги на вкусное, когда денег как бы нет. Грусть-печаль. Нет, не так - каши, они полезнее, хотя уже как-бы и не нужно и ни для чего.magodzec, для 3038 треба 15+ років "страхового" стажу. А чимало стажу в страховий не вораховують, наприклад моє навчання в університеті в 2005-2013 рр., на відміну від навчання в часи совка.
Цікаво, а я знаю кількох "чорнобильців", найменша пенсія в однієї, наймолодшої у 58 - 5200, зато в її мами максимальна, 23 тис., у двох братів суттєво понад 10 тис. Щоправда, усі з повним стажем. Думав що це якраз та категорія, де стаж не мав би мати суттєвого впливу на розмір виплат.31 год учтённого стажа, вышел на пенсию в 55, как пострадавший от чернобыльской катастрофы. 3038
Знакомый мой давний, работник культуры, один раз был на концерте кем-то там, не артистом. Пострадавший насмерть. Все льготы и т.п. А я просто в в четвертой зоне жил.Цікаво, а я знаю кількох "чорнобильців", найменша пенсія в однієї, наймолодшої у 58 - 5200, зато в її мами максимальна, 23 тис., у двох братів суттєво понад 10 тис. Щоправда, усі з повним стажем. Думав що це якраз та категорія, де стаж не мав би мати суттєвого впливу на розмір виплат.31 год учтённого стажа, вышел на пенсию в 55, как пострадавший от чернобыльской катастрофы. 3038
І на то бракує коментаря осінт-профанатора https://red-forum.com/members/ГлавБухАрик.30910/ з викладками і графіками, наскільки піднімуться пенсії пересічних у разі відміни спецпенсій по 100+ К прокурорів, суддів та іншої ср.ні?А обмеження спецпенсії суд відмінить