Себастьян Перейро
торговець чорним деревом
...
ИМХО враховуючи демографічну ситуацію то я не очікую на пенсію для себе...
я не розраховую на неї, але про всяк випадок. просто є можливість
...
ИМХО враховуючи демографічну ситуацію то я не очікую на пенсію для себе...
ИМХО якщо є можливість (гроші які зараз не потрібні) то краще самому інвестувати. Якщо патріотично - то в ОВДП, якщо ні - то виводити закордон в якісь акції / крипту / облігації...просто є можливість
зі своїми грошима - все зрозуміло, просто є можливість здати в аренду фоп, щоб арендар сплачував єсв за цей фоп - чи варто воно того?ИМХО якщо є можливість (гроші які зараз не потрібні) то краще самому інвестувати...
наче работодавець не може сплачувати єсв менше мінімалки...
В пенсійний слід платити тільки якщо на роботі спалчують ЄСВ менше мінімалки....
тобто, якщо оф. дохід більше мінімалки, то не варто ще додатково сплачувати єсв з мінімалки заради ''стажу'', тим паче, якщо це буде робити хтось інший?Себастьян Перейро, ИМХО тільки для отримання "стажу" (коли офіційні доходи менше мінімалки)
Теоретично, чим більше заробіток (відповідно ЄСВ) - тим більше пенсія.наскільки це вплине на розмір майбутньої пенсії?
при розрахунку пенсії буде сумуватися єсв з офіційного місця роботи з єсв (мінімальне) від фоп, яке сплачується паралельно єсв від оф. роботі? якщо так, то як сильно воно вплине на розмір пенсії?...
Теоретично, чим більше заробіток (відповідно ЄСВ) - тим більше пенсія....
В статті є посилання на першоджерело https://www.pfu.gov.ua/lg/366636-yak-projty-obov-yazkovu-identyfikatsiyu-do-1-zhovtnya-2025-roku-4/, де вказано:Відеоідентифікація тепер для усіх пенсіонерів - не тільки на ТОТ і т.п.?
Тобто йдеться виключно про отримувачів якихось з 39 видів соцдопомог, що надавалися іншими, ніж ПФУ, органами соцзахисту, а не пенсій.з 1 липня 2025 року органи Пенсійного фонду України (ПФУ) розпочали виплату 39 видів державних соціальних допомог та соціальних стипендій, які раніше надавалися органами соціального захисту.
Якщо Ви вже отримуєте виплату (перелік додається), передбачену відповідними постановами — нічого не змінюється, але для отримання виплат Вам необхідно пройти особисто обов’язкову ідентифікацію до 1 жовтня 2025 року!
"Э, нет, торопиться не надо, торопиться не надо..." ©Уффф... Відлягло...