Місто
Сміла
Acer Aspire One D270. + SSD
11-та від Flibustier.
Працює все. без додаткових рухів з дров.
( просто ділюсь досвідом)

Вкладення

• IMG2.jpg
    IMG2.jpg
    111.7 КБ · Перегляди: 44
  • IMн.jpg
    IMн.jpg
    108.3 КБ · Перегляди: 44
Місто
Вараш
Телефон
Alcatel 3X 2019 (5048y)
Acer Aspire One D270. + SSD
11-та від Flibustier.
Працює все. без додаткових рухів з дров.
( просто ділюсь досвідом)
Дякую. Спробую поставити 2Gb оперативної і встановити вашу збірку. Побачу як буде працювати. Но це не скоро буде, ще потрібно знайти оперативну на 2Gb а вже потім експериментувати. Не хочеться викидати нетбук, в йому ще акум тримає 3-4 години без підзарядки.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
Если по поводу браузера для старой Windows - чем supermium плох?

У меня есть одни подопечные, core 2 duo 6300 или типа того + 3 gb оперативной памяти, то, что там крутится в рабочее время, интернета не требует. но раз в месяц надо воспользоваться сервисами Google (почта, диск, тот же YouTube) - все нормально работает. И вообще серфить можно, даже как-то раз по привычке начал открывать вкладки - а оно хоть и тормозит, но в принципе, не все так плохо.

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Для декого і такий апарат за щастя
для кого? Для мазохіста? Для типових задач (які в наш час включають веб-браузинг) така машина вже не підійде (якщо цінувати свій час і нерви). Для спеціалізованих задач - так, може бути, але і в цьому випадку не думаю, що юзер вважає подібний антикваріат за щастя. Просто не хоче викидати девайс у смітник.

goga

Звичайний свинорил
Місто
Одеса
для кого? Для мазохіста? Для типових задач (які в наш час включають веб-браузинг) така машина вже не підійде
Однією з типових задач нашого часу у активних громадян є боротьба з місцевою владою.
Так, для більшості типових завдань вистачає банального смартфону, але інколи треба і працювати з текстом, банально розархівувати файл. І не завжди використовується zip-архів.

Свій же агрегат я подарував людині, яка просто пише стіхи.
Їй не треба інтернет на ноуті, їй вистачає інтернету на смарті. Але з текстом працювати таки краще на ноуті.

Так, розумію, що на зараз цей комп'ютер для сучасних типових завдань, пов'язаних з інтернетом ну дуже застарілий, але варіант "друкарська машинка" якраз для нього.
Та й і у вигляді аудіоцентру ще може працювати.

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
"друкарська машинка"
у вигляді аудіоцентру
звісно, для задач "друкарської машинки", аудіо/відеоцентру, а також деяких інших (типу машрутизатора або для роботи з старим обладнанням) підійдуть і подібні старі девайси. Хоча залишається питання енергоефективності - будь-який сучасний мікроПК вмітиме те саме, але з набагато меншим споживанням енергії.
Але все ж 90% юзерів потрібен сучасний софт і сучасні сайти. І такі задачі на старих комп'ютерах або взагалі не підуть, або робота буде некомфортна.
Post automatically merged:

Свій же агрегат я подарував людині, яка просто пише стіхи
добре, якщо точно відомо, як людина буде використовувати девайс. Погано, якщо таким подарунком роблять ведмежу послугу.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Кілька днів тому теж погрався із древнім нетбуком. Там 2 гб оперативки, ссд, Вінда 7, 32-бітна. Перепробував купу браузерів, всі мають проблеми із сертифікатами. Єдиний, який запрацював - це Едж для 32-бітної системи. Не знаю, чи на довго. Але той нетбук настільки гальмує при серфінгу, що це мазохізм ним користуватись. Ну, Ред Форум почитати ще можна. А от, якісь важкі сайти, де багато графіки - то треба мати неабияке терпіння, поки вони завантажаться. Відео онлайн не працює зовсім, наглухо зависає. Скачаний з інтнрнету фільм показує без проблем. Але переглядати його на маленькому екрані нетбука - таке собі задоволення. Радіо онлайн теж без проблем можна слухати.
Мій висновок такий: як друкарську машинку/якісь прості есперименти/інтернет-радіопрогравач/прості ігри типу тетріса, карти, сапер, тощо/легкі сайти (без відео і з мінімальною графікою), ще можна якось заюзати. Але воно того не варта. Бо крок вправо-вліво, і вже не працює. Тому такому девайсу місце на смітнику, або в музеї.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
Что-то это мне напоминает. А, вспомнил, в 2005-м настраивал интернет на первом Pentium.

У моих подопечных сейчас вот беда приключилась. Ноут сдох. Куплен в 2010-м (по-моему, Athlon P360 + 2GB памяти + HDD+ Windows 7), сразу "нарастили" память до 4gb, в 2021-м заменили HDD на SSD и поставили Windows 10, а в прошлом году поменяли проц на какой-то четырех ядерный Phenom (в пределах паспортного TDP) + поставили 8gb оперативки (максимум для этой модели), и заодно Wi-Fi 5GHz + Bluetooth поставили. Для серфинга - отличная рабочая машинка. Но - вылетело видео (частая беда с этой моделью, я ещё предупреждал, что проц более горячий и видео, скорее, не обрадуется соседству).

Ну и теперь беда печаль. Раскошеливаться на новый надо, "лошадь сдохла". Я уточнил, что ремонт теоретически возможен, но мне сами пользователи - "а смысл?". Согласен, 15 лет ноуту. Ремонт только через донорство. Плата от донора пусть даже рабочая - все равно быстро прийдёт в негодность рядом с быстрым процессором, от перегрева. А с дефолтным процессором пользоваться тяжело, YouTube тормозит даже на 480.

Місто
Львів
четырех ядерный Phenom
с дефолтным процессором пользоваться тяжело, YouTube тормозит даже на 480.

А навіщо використовувати дефолтний процесор за наявності чотириядерного фенома?
Хоча і навіть з дефолтним дуже сумнівно що ютуб на 480 може гальмувати.

У мене ноут на двоядерному AMD Turion II P520 приблизно 2010-го року випуску чудово відтворював 720p з ютуба. Звичайно, за умови встановленого h264ify для хрому.

Місто
Кривий Рiг
ще можна якось заюзати
Це якшо очі не витечуть через кілька годин роботи за ним , роздільна здатність не альо, підсвітка на матриці вже не та шо була цять років назад. Є в загашнику старенький фудж з 1366х768 - дуже тяжко, відвик вже від такого :(

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
О так - TN екрани це біль. У грудні здихався такого, який видали на роботі на заміну - очі просто витікали. Я вже забув що екрани бувають настільки поганими.

Місто
Львів
Погоджуся. Але і не без проблем. Якось поставив на древній ноут з Celeron M та 1G RAM 32-бітну lubuntu і так і не зміг знайти бодай якогось легкого та працездатного iptv клієнта для перегляду 480p. Лише занадто монструозний для такого заліза Kodi працював зі страшними гальмами.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
А на hp zbook17 g1 що порекомендуєте?) 11ту вінду він тягне прекрасно, але не так добре як 10ку. Може є ще шось більш підходяще для нього?

omni

необмежено придатний
Місто
Запоріжжя
Телефон
moto g84 5g
Зверху