Місто
Сміла
Acer Aspire One D270. + SSD
11-та від Flibustier.
Працює все. без додаткових рухів з дров.
( просто ділюсь досвідом)

Вкладення

• IMG2.jpg
    IMG2.jpg
    111.7 КБ · Перегляди: 43
  • IMн.jpg
    IMн.jpg
    108.3 КБ · Перегляди: 43
Місто
Вараш
Телефон
Alcatel 3X 2019 (5048y)
Acer Aspire One D270. + SSD
11-та від Flibustier.
Працює все. без додаткових рухів з дров.
( просто ділюсь досвідом)
Дякую. Спробую поставити 2Gb оперативної і встановити вашу збірку. Побачу як буде працювати. Но це не скоро буде, ще потрібно знайти оперативну на 2Gb а вже потім експериментувати. Не хочеться викидати нетбук, в йому ще акум тримає 3-4 години без підзарядки.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
Если по поводу браузера для старой Windows - чем supermium плох?

У меня есть одни подопечные, core 2 duo 6300 или типа того + 3 gb оперативной памяти, то, что там крутится в рабочее время, интернета не требует. но раз в месяц надо воспользоваться сервисами Google (почта, диск, тот же YouTube) - все нормально работает. И вообще серфить можно, даже как-то раз по привычке начал открывать вкладки - а оно хоть и тормозит, но в принципе, не все так плохо.

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Для декого і такий апарат за щастя
для кого? Для мазохіста? Для типових задач (які в наш час включають веб-браузинг) така машина вже не підійде (якщо цінувати свій час і нерви). Для спеціалізованих задач - так, може бути, але і в цьому випадку не думаю, що юзер вважає подібний антикваріат за щастя. Просто не хоче викидати девайс у смітник.

goga

Звичайний свинорил
Місто
Одеса
для кого? Для мазохіста? Для типових задач (які в наш час включають веб-браузинг) така машина вже не підійде
Однією з типових задач нашого часу у активних громадян є боротьба з місцевою владою.
Так, для більшості типових завдань вистачає банального смартфону, але інколи треба і працювати з текстом, банально розархівувати файл. І не завжди використовується zip-архів.

Свій же агрегат я подарував людині, яка просто пише стіхи.
Їй не треба інтернет на ноуті, їй вистачає інтернету на смарті. Але з текстом працювати таки краще на ноуті.

Так, розумію, що на зараз цей комп'ютер для сучасних типових завдань, пов'язаних з інтернетом ну дуже застарілий, але варіант "друкарська машинка" якраз для нього.
Та й і у вигляді аудіоцентру ще може працювати.

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
"друкарська машинка"
у вигляді аудіоцентру
звісно, для задач "друкарської машинки", аудіо/відеоцентру, а також деяких інших (типу машрутизатора або для роботи з старим обладнанням) підійдуть і подібні старі девайси. Хоча залишається питання енергоефективності - будь-який сучасний мікроПК вмітиме те саме, але з набагато меншим споживанням енергії.
Але все ж 90% юзерів потрібен сучасний софт і сучасні сайти. І такі задачі на старих комп'ютерах або взагалі не підуть, або робота буде некомфортна.
Post automatically merged:

Свій же агрегат я подарував людині, яка просто пише стіхи
добре, якщо точно відомо, як людина буде використовувати девайс. Погано, якщо таким подарунком роблять ведмежу послугу.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Свята Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Сучасний мікроПК коштує гроші, набагато більші. А ноут вже є, і його не шкода.
Споживання ненабагато буде більшим.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Кілька днів тому теж погрався із древнім нетбуком. Там 2 гб оперативки, ссд, Вінда 7, 32-бітна. Перепробував купу браузерів, всі мають проблеми із сертифікатами. Єдиний, який запрацював - це Едж для 32-бітної системи. Не знаю, чи на довго. Але той нетбук настільки гальмує при серфінгу, що це мазохізм ним користуватись. Ну, Ред Форум почитати ще можна. А от, якісь важкі сайти, де багато графіки - то треба мати неабияке терпіння, поки вони завантажаться. Відео онлайн не працює зовсім, наглухо зависає. Скачаний з інтнрнету фільм показує без проблем. Але переглядати його на маленькому екрані нетбука - таке собі задоволення. Радіо онлайн теж без проблем можна слухати.
Мій висновок такий: як друкарську машинку/якісь прості есперименти/інтернет-радіопрогравач/прості ігри типу тетріса, карти, сапер, тощо/легкі сайти (без відео і з мінімальною графікою), ще можна якось заюзати. Але воно того не варта. Бо крок вправо-вліво, і вже не працює. Тому такому девайсу місце на смітнику, або в музеї.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
Что-то это мне напоминает. А, вспомнил, в 2005-м настраивал интернет на первом Pentium.

У моих подопечных сейчас вот беда приключилась. Ноут сдох. Куплен в 2010-м (по-моему, Athlon P360 + 2GB памяти + HDD+ Windows 7), сразу "нарастили" память до 4gb, в 2021-м заменили HDD на SSD и поставили Windows 10, а в прошлом году поменяли проц на какой-то четырех ядерный Phenom (в пределах паспортного TDP) + поставили 8gb оперативки (максимум для этой модели), и заодно Wi-Fi 5GHz + Bluetooth поставили. Для серфинга - отличная рабочая машинка. Но - вылетело видео (частая беда с этой моделью, я ещё предупреждал, что проц более горячий и видео, скорее, не обрадуется соседству).

Ну и теперь беда печаль. Раскошеливаться на новый надо, "лошадь сдохла". Я уточнил, что ремонт теоретически возможен, но мне сами пользователи - "а смысл?". Согласен, 15 лет ноуту. Ремонт только через донорство. Плата от донора пусть даже рабочая - все равно быстро прийдёт в негодность рядом с быстрым процессором, от перегрева. А с дефолтным процессором пользоваться тяжело, YouTube тормозит даже на 480.

Місто
Львів
четырех ядерный Phenom
с дефолтным процессором пользоваться тяжело, YouTube тормозит даже на 480.

А навіщо використовувати дефолтний процесор за наявності чотириядерного фенома?
Хоча і навіть з дефолтним дуже сумнівно що ютуб на 480 може гальмувати.

У мене ноут на двоядерному AMD Turion II P520 приблизно 2010-го року випуску чудово відтворював 720p з ютуба. Звичайно, за умови встановленого h264ify для хрому.

Місто
Кривий Рiг
ще можна якось заюзати
Це якшо очі не витечуть через кілька годин роботи за ним , роздільна здатність не альо, підсвітка на матриці вже не та шо була цять років назад. Є в загашнику старенький фудж з 1366х768 - дуже тяжко, відвик вже від такого :(

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
О так - TN екрани це біль. У грудні здихався такого, який видали на роботі на заміну - очі просто витікали. Я вже забув що екрани бувають настільки поганими.

Зверху