Піратство та ліцензування

Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
plebis, на практиці ОЕМ тільки для збирача компу, щоб потім його продати далі. Мені колись на очі попадав лист від майкрософту. Вони писали, що у випадку самостійного збирання компу для себе особисто, то я можу придбати ОЕМ та встановити та активувати ї на цьому компі. Ліцензія не буде порушна. Але купити для КОЛИСЬ зібраного компу то так не можна.
Post automatically merged:

Купував колись дружині ноут. У Комфі. А там десятка версії education. Нє ну це капзда! Як він в Комфі опинився??

Місто
Львів
Кряк - це зламане програмне забезпечення. Що заборонено робити для будь-яких цілей: особистих чи бізнесових.
Згоден.
З кряками ти собі або вже, або на перспективу носиш віруси. Без приколів.
Не факт. Піґулка від жадібності це не завжди шкода системі чи зловмисні закладки.
Тому мені дуже дивно і боляче дивитись особливо на випадки поширення держустановами офіційних файлів
Ок. Давай проаналізуємо. Вище точилась розмова за Вінду - діло дешеве і доступне, але як бути з спеціалізованим софтом?
Нюанс: як обґрунтувати роботодавцю, що тобі потрібна саме ця софтина, ще й на 2-3 машини? Другий нюанс, як бути з випадками, коли державний софт містить в собі спірачені компоненти, до прикладу BI-інструмент за 869$?

Я згоден купувати софт, якщо він буде корелювати з моєю з/п, а це, на жаль, не так. Конткретні назви продуктів приводити не буду, але для комфортної роботи на моєму робочому компі софту десь так на 3000-3500$ і звісно, що це все вилікуване від жадібності. Звісно, можна шукати безкоштовні альтернативи, але сила звички це святе.

З.І. Хоч хтось з форумчан купував WinRar, чи всі ганяють BreeZip і насолоджуються рекламою? ))

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
у випадку самостійного збирання компу для себе особисто, то я можу придбати ОЕМ та встановити та активувати ї на цьому компі. Ліцензія не буде порушна.
Не все так просто. Ти маєш бути офіційним реселером у ділера, чи щось таке, тобто, мати право збирати компи. Не знаю, чи навіть ФОПи з відповідними КВЕДами мають право. Нещодавно пробивав цю тему через той же Брейн (як бізнес-клієнт) - сказали, купуй у нас готовий, купити комплектуху і отримати OEM Windows - ніт.

Voffka

I'M HERE.
Місто
Івано-Франківськ
Телефон
iPhone
Піґулка від жадібності це не завжди шкода системі чи зловмисні закладки.
Ти це бачиш по-своєму.
Чи жадібність - тут про жадібність користувача? Яка повинна стосуватись лише дорогого ПЗ.

Я тут читаю твоє повідомлення таким чином: «ти кажеш, ніби, красти - це щось погане». Відчуваєш тут клоаку про корупцію на державному рівні, яку всі хочуть виправити? Крапка.

Зламаний софт - це про злочин. Крапка.

Віруси розповсюджуються всюди, де їх можна розповсюдити. І надіятись, що хтось тобі робить «добро», а великому братові - зло, бо він заробляє на розробці і розводить тебе на гроші - наївно. Бо у великого брата і бюджети, і обороти, і видатки - масштабні. Це його бізнес.

Ти щойно показав своє імʼя і прізвище.

Місто
Одеса
Звісно, що можна. Вона вже куплена офіційно Деллом там, або HP.
Мав на увазі що користувась - можна і потрібно. Тобто всім умовам задовільняє і все працює. Як у мене зараз
А що робити якщо купити новий ноут без вінди предвстанлвленоі
Крякнута - працює херово, це говнозбірки. А оригінальна активована працює.
я раніше коли не було оригінальної вінди, щось крякав-патчів, нібито працювало все, давно це було
А як зробити оригінальну активовану? Тими самими оем?

Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130

З.І. Хоч хтось з форумчан купував WinRar, чи всі ганяють BreeZip і насолоджуються рекламою? ))
Використовую 7zip, winrar у минулому :)

Але намагаюсь купувати інше ПЗ - купляли Windows (але це була акційна цена), x-plore, підписка Youtube Premium, ігри (San Andreas, Roblox, Genhin impact, ще купляли різний спеціалізований софт для вишивки).
Купляємо книги - електронні (переважно я бо не люблю паперові) та й електронні+паперові дружина (навпаки). Книги усі намагаємось купляти.

Але у той самий час я дивлюсь пиратськи фільми, це є. Тобто тут теж треба вирішити це питання, але в мене немає на це вже ресурсу. І можна сказати, ну не дивись, не пирать :)))

Виходить полуправда, там заплатив, тут ні. Не зберігаю я ліцензійну чистоту, доречі треба над цим поміркувати, але всі ці питання насправді - останні в черзі.

А що робити якщо купити новий ноут без вінди предвстанлвленоі
Можна спробувати Linux.

Я на лінух перебрався як раз з питань ліцензійної чистоти. Але там немає ігр та й деякого софта який ми тоже купляли раніше (red-cafe наприклад). Не все так, як би хотілось.

Але щоб чисто для форумов, телеграм з хромомм - в мене основний ноутз з Лінуксом. Одна з причин - це питання юзати ліцензійно софт, але інша причина (більш вагома) - мені цікаво було знайомитись з цим проектом, занирнути в світ відкритого ПЗ. Взагалі виходить що коли в тебе весь базовий набір ПЗ не належить до якойсь корпорации, відкритий к правкам, безкоштовній - це дуже дивовижний світ! Я на Лінуксі вже білше 10 років, тобто використовувати можна як основну систему взагалі. На роботі не війшло, але на роботі все ПЗ просто закупили.

Останнє редагування:

protoss

Ен таро Адун!
Місто
Іршава / Ужгород
Телефон
Samsung S21FE (050/067)
Я купую те, що купити зручніше, ніж зпіратити. Здебільшого це софт, наприклад купив вчора Сталкер 2.
От контент купувати абсолютно незручно: досі жодна платформа не пропонує всі цікаві фільми, мультики чи серіали з українським озвучуванням в одному місці, як це пропонують торренти.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Де юре" - це не ліцензія, якщо підеш до Майкрософт і запитаєш.
Я пішов до Майкрософта і запитав щодо кожної своєї такої ліцензії - дві вінди, один офіс, один проджект - в них питань нема. Ще раз повторюю - хтось може сказати обгрунтовано, без блабла, що саме я порушую користуючись такою ліцензією. І доречі про те що вона китайська, пальона і оемна це мої здогадки - я купив просто ліцензію, там ні слова не було про три вищезгадані параметри

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Першотравенськ / Шахтарське (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
І. Хоч хтось з форумчан купував WinRar, чи всі ганяють BreeZip і насолоджуються рекламою
Хє. Версія 5.9.1 build 93 для Андроїд особисто Рошалєм де-рекламлена. :cool: Так сталося. Я її здибав на ворожому 4пда та юзаю як трофей. :cool: На смартфоні, звісно ж...

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
В Москве я купил 16 комплектов ОЕМ-винды
Это тебе, наверное, повезло с проверяющими. Или клуб был хитро организован. В том же году знакомому пришлось купить примерно такое же количество коробок. На 30$ дороже каждая, в Ильичёвске с OEM не проканало. Потому что компы в клубе почасово "сдавались в аренду", а сдавать в аренду oem нельзя.

Я в свое время брал клиентам лицензии oem "с мышкой". Проверяющих удовлетворяло, компы есть, лицензии есть, документы есть. Ещё были ноуты без лицензий - типа, это не имущество фирмы, сотрудники принесли из дома, пасьянс косынку погонять. Удивительно, но вопросов не было (я не знаю, почему такая отмазка "проканала", или проверяющие от наглости ответа обалдели, или иные какие причины). Хотя это не единичный случай, у одних контрагентов, у которых технику в рамках уголовного дела изъяли, ноуты с такой же отмазкой оставили (ессно, ноуты не были на балансе предприятия). Кстати, изъятую технику вернули через 15 месяцев, дело закрыли.

Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130
Проверяющий такой - "а нука-нука, покажите что у вас за система". Включаешь комп, а винда тебе "подождите, скачиваю обновления..." :)) Ни у одного проверяющего на это нервы не выдержат! :)

студент

Тут може бути ваша реклама!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Зверху