Яким системно важливим банкам віддаєте перевагу зберігання грошових коштів?

  • А-Банк

  • Креді Агріколь Банк

  • КредоБанк

  • ОТП Банк

  • Ощадбанк

  • Південний

  • ПриватБанк

  • ПУМБ

  • Райффайзен Банк

  • Сенс Банк

  • ТАСкомбанк

  • укргазбанк

  • Укрексімбанк

  • УкрСиббанк

  • Універсал Банк


Результати можна переглянути лише після участі в опитуванні.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Реєстрація
30.03.10
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
24 лютого 2022 року з 5:30 на території України введений воєнний стан — Указ президента № 64/2022. НБУ ухвалена постанова № 18 «Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану».

Про роботу банківської системи та валютного ринку з 24 лютого 2022 року в умовах воєнного стану по всій території України​

Національний банк оперативно ухвалив постанову у зв'язку із оголошенням воєнного стану по всій території України, якою, зокрема, передбачено, що:
  • банки забезпечують роботу відділень в безперебійному режимі в умовах відсутності загрози життю та здоров’ю населення;
  • банки продовжують роботу з урахуванням обмежень, визначених цією постановою;
  • забезпечується доступ до сейфових скриньок в безперебійному режимі;
  • безготівкові розрахунки здійснюються без обмежень;
  • банкомати підкріплюються готівкою без обмежень;
  • НБУ здійснює підкріплення готівкою без обмежень;
  • НБУ здійснює бланкове рефінансування банків для підтримки ліквідності без обмежень за сумою терміном до одного року з можливістю пролонгації ще на один рік;
  • платежі Уряду України здійснюються без обмежень, згідно із законодавством про особливий період.
Відповідна постанова також передбачає введення тимчасових обмежень з 24 лютого 2022 року, саме:
  • призупинити роботу валютного ринку України, крім операцій з продажу іноземної валюти клієнтами;
  • зафіксувати офіційний курс на 24 лютого 2022 року;
  • обмежити зняття готівки з рахунку клієнта в обсязі 100 тис. грн на день (не враховуючи виплати заробітної плати та соціальних виплат), крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань), Уряду та окремих дозволів Національного банку без нарахування та зняття комісій;
  • заборонити видачу готівкових коштів з рахунків клієнтів в іноземній валюті, крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань), Уряду та окремих дозволів Національного банку;
  • увести мораторій на здійснення транскордонних валютних платежів (крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань) та Уряду, окремих дозволів НБУ);
  • зупинити здійснення обслуговуючими банками видаткових операцій за рахунками резидентів держави, що здійснила збройну агресію проти України;
  • банкам – емітентам електронних грошей призупинити здійснення випуску електронних грошей, поповнення електронних гаманців електронними грошима, розповсюдження електронних грошей.
Відповідні дії є необхідними для забезпечення надійного та стабільного функціонування фінансової системи країни та максимального забезпечення діяльності Збройних Сил України, а також безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури.

Наголошуємо, що Правління Національного банку України забезпечує свою роботу відповідно до Закону України Про Національний банк, Регламенту Правління Національного банку України в умовах особливого періоду, затвердженого рішенням Правління Національного банку України від 21 серпня 2019 року № 606-рш, нормативно-правових та розпорядчих актів Національного банку України.
(C) bank.gov.ua

Зміни до Постанови: результати пошуку всіх змін на сайті НБУ
👉 Актуальний текст постанови на zakon.rada.gov.ua.

Системно важливими банками визначено перелік 760 чергових відділень (перелік чергових відділень постійно уточнюється та оновлюється), розташованих у Києві та у 275 населених пунктах 22 областей, які надаватимуть клієнтам фінансові послуги навіть в умовах тривалої відсутності енергопостачання.
Результати попереднього опитування
 
Причина: Результати попереднього опитування
Останнє редагування модератором:

yahoo

username
Реєстрація
21.11.09
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro

УКРАЇНСЬКІ БАНКИ ОБМЕЖИЛИ ВИВЕДЕННЯ КОШТІВ З КРИПТОБІРЖ НА КАРТКИ


10 червня в українському медіапросторі почали обговорювати обмеження від банків на виведення коштів з криптовалютних бірж. Користувачі скаржилися на те, що не можуть провести операції. DOU розбирався, чому обмеження з’явилося, яких банків і криптобірж це стосується та як тепер отримати гроші.

Що сталося?

10 червня низка українських медіа повідомили, що Monobank не дозволяє вивести кошти з криптовалютних бірж на картки. Крім того, у повідомленнях йшлося про те, що обмеження нібито стосується лише криптобіржі Binance, і воно є нічим іншим як «рішенням банку».

То чи дійсно кошти не можна вивести?

Так, DOU це перевірив. При чому обмеження діє не лише в Monobank, а й у «ПриватБанк», Neobank, наприклад.

Таке рішення у Monobank пояснюють постановою НБУ № 18 від 20 квітня 2022 року, відповідно до якої банк зупиняє (повертає) вхідні та вихідні перекази в іноземній валюті у разі, якщо є підозра, що вони пов’язані із забороненою в Україні діяльністю.

«Якщо виведення коштів буде проводитися саме як зарахування SWIFT/SEPA переказу від брокерської або інвестиційної компанії (або якщо буде проходити як купівля квазі-кеш), операція буде забракована», — пояснили в Monobank.

Обмеження діють лише на Binance?

Ні. У підтримці Monobank кажуть, що жодних обмежень з їхнього боку саме щодо Binance не встановлювалося. «Обмежені SWIFT/SEPA перекази від брокерів або інших інвестиційних компаній», — додали там.
 
  • Like
Реакції: webb
Реєстрація
21.08.16
Місто
DE
Телефон
Samsung Note 10
Тоесть нельзя даже себе на счет закинуть деньги за проданные акции?
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Який сенс банкам блокувати вхід валюти?
Ну ок, вихід валюти - зрозуміло.
 
Реєстрація
26.10.07
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
в статье же ссылка на постанову НБУ.
Ок, яка логіка в діях НБУ?
Логіка приблизно у тому, аби примусити платити податки і інвестувати на внутрішньому ринку, а не у цінні папери чи крипту, бо тіпа назад гроші не заведеш. Ну плюс боротьба з відмиванням коштів. Зрозуміло що насправді то буде скоріше призводити просто до переходу такого виведення у готівку і його незначного здорожчання. У довгостроковій перспективі є шанс що затягнуть таки усі гайки, але під час війни, бажаного ефекту вони точно не досягнуть, скоріше отримають зворотній.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Реєстрація
26.10.07
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20

Паук

Пивовар
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
«Якщо виведення коштів буде проводитися саме як зарахування SWIFT/SEPA переказу від брокерської або інвестиційної компанії (або якщо буде проходити як купівля квазі-кеш), операція буде забракована», — пояснили в Monobank.
Вони там шо, ухи об'їлись?
А я то думаю, шо за істєрія у прівєта зранку з купою повідомлень "відмова операції з криптовалютою заборонені" коли через звичайну обмєнку трохи монєти вивів...
Раза з надцятого платіж таки проліз, певно знайшли правильний "канал". А пумба до такого не скочувалася, відразу зарахувалось
 
  • Like
Реакції: webb

Яша

Бывалый
Реєстрація
01.01.18
Місто
Киев
Телефон
Poco X3 Pro
  • Like
Реакції: cds

cds

Реєстрація
16.04.16
Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
Шевченко нагадує, що у 1990-х та 2014-2015 роках велика емісія призвела до суттєвого падіння доходів громадян.
Да, 90-е кто постарше хорошо помнят - это отдельная тема.
А вот 2014 все - когда Кубив с Яценюком раздали гамнобанкам миллиарды рефинанса.
Ни миллиардов, ни гамнобанков, зато курс ракетой.
 

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Реєстрація
30.03.10
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
НБУ збирається відмінити фіксований курс гривні, запроваджений у лютому

Про це повідомив Керівник Секретаріату Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Андрій Забловський – він каже, що дискусія у банківських колах вже добігає кінця, і фіксація курсу буде скасована вже найближчим часом.

Це рішення назріло давно: все одно за курсом НБУ купити долари не можна, бо банки продають їх на 5-6 гривень дорожче. А от країна, отримуючи валютні транші від міжнародних партнерів, втрачає на обміні валют сотні мільйонів гривень. Та й за товари українці платять по реальному курсу, а не тому, що у НБУ на папері. Так що єдиний, хто постраждає від відв’язки курсу – це спекулянти.
 
Реєстрація
30.10.20
Місто
kyiv, ukraine
Змін/відмови від фіксованого курсу не буде. Джерела в НБУ повідомили, чому

🆒
Сьогодні жваво розтікається інформація, що Нацбанк 21 липня відмовиться від фіксованого безготівкого курсу в 29,25 грн до долара. За одними даними, курс мав би стати вільним, десь на рівні 40, за іншими – зафіксується на цифрі 33.

Але… Ніт. Мої джерела в НБУ стверджують, що ні першого, ні другого не планується. Причин декілька, і головна в тому, що дефіцит платіжного балансу в Україні складає 4 млрд дол. щомісяця. Девальвація гривні де-факто означає збільшення дефіциту в гривневому еквіваленті. Ні НБУ, ні уряд до цього не готові.

Ця почесна місія - страждати від різниці курсів - перекладена на тих із нас, хто має власний бізнес із валютною виручкою.

Та й глава НБУ Кирило Шевченко обіцяв, що цей фіксований курс протримається до кінця війни
 
Реєстрація
06.08.16
Місто
Киев
  • установлено щомісячний ліміт на розрахунки за кордоном із використанням гривневих платіжних карток у розмірі 100 тис. грн (в еквіваленті) з усіх рахунків клієнта в банку, відкритих у національній валюті. Це обмеження не відчує переважна більшість громадян, які перебувають за кордоном;
а оце шо значить? то шо не можна тратити за бугром більш за 100К на місяць? а раніше такого обмеження не було?
то може я путаю з тим шо >100К кеша не можна було знимати
 
Зверху