Розумний дім (смарт-розетки, вимикач; ZigBee, SmartLife, Tuya)

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Дивіться шо китайці почали випускати
Причому це ось зовсім недавно, перші відгуки місячної давності.
Більше для DC моніторингу з підключенням до Tuya/SmartLife нема ніфіга, порожнє місце ринку... Нема навіть простенького дісішного вольт-ампер-ватт метра.
І хоча там wifi а не zigbee, для початку згодиться і таке, шоб накатати певні сценарії.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Хтось грався із aquara, перешитою на wrt ?

Місто
Киев
Какие-то сложности... Туя - это не охранная сигнализация, это просто набор протоколов для "умного дома". Вот эти релюшки или как вы пишите "датчики" - для того, чтобы "есть" или "нет" 220в преобразовать в "замкнут" или "разомкнут" контакт 5-12вольт, которые куда-то идут для анализа. Я не видел у туи чего-то похожего на аяксовского адаптера для приема замкнут/разомкнут контакт. И я не могу добиться, как клегионк собирается использовать "датчик наявності напруги". Как вариант - с другой стороны, туда, где 3 контакта, подать 5 вольт и ловить их при нужном состоянии со стороны 220вольт. Припаять к этим двум проводам USB маму, в которую воткнуть такой USB адаптер, который включится и в приложении туя сработает сценарий по состоянию адаптера ON, типа зигби лампу покрасить в красный свет. Я правда не знаю, поддается ли лампочка управлению сценарием.
Доброго дня.

В Tuya можна зробити сценарій, який опрацьовується при вимиканні та відновлинні електроенергії - там одна з дій, яку при цьому виконується - є створення повідомлення. Повідомляти може трьома різними шляхами - повідомлення в додатку (Центр повідомлень), повідомлення СМС та дзвінок. Два останні - платні, треба оформлювати передплату. А от у додатку - повідомляє безкоштовно. В мене на вході в квартиру стоїть реле напруги TOMZN tompd-63wifi, яке окрім своїх основних функцій в додатку сигналізує про появу або пропадання живлення з міської мережі. В мене окрім повідомлення сценарій ще вимикає дві розетки Tuya, які вимикають чи вмикають бойлери. Тригер для реле - Power outtage або OFF (одна з цих подій). Та на ввімкнення - ON. При цьому на всіх телефонах чи планшетах, де я ввійшов в свій аккаунт SmartLife я отримую повідомлення і автоматично вмикає/вимикає бойлери. Але є одна проблемка - спрацьовує тільки десь у 70% випадків. На реле є можливість створити затримку вмикання, я думав може це якось впливає. Поставив 15 секунд, щоб реле 100% встигало підключатись до Wi-Fi, але все одно чомусь іноді не відпрацьовує... Тож теж шукаю якісь інші варіанти зі 100% спрацюванням. Може хтось вже знає рішення?

Вкладення

• Screenshot_20240903_103744_Smart Life.jpg
    Screenshot_20240903_103744_Smart Life.jpg
    95.3 КБ · Перегляди: 13
  • Screenshot_20240903_103756_Smart Life.jpg
    Screenshot_20240903_103756_Smart Life.jpg
    88.6 КБ · Перегляди: 13
Місто
Родом из Одессы
Телефон
Pixel 7pro
Всем привет. Может кому-то пригодится. У меня есть мощный бесперебойник на весь дом. Момент переключения не заметен. А это значит что мощные потребители например утюг духовка кондиционер и тп остаются включенными. Чтобы не высаживать батареи я включил мощные приборы через WiFi и Zegbee розетки. Розетки следят наличие или пропадание электроэнергии на датчике тока. Датчик тока это оптопара соединенная с датчиком протечки воды. При пропадании электроэнергии отключается только мощные, ну или те которые сами выберете, приборы. Эта оптопара и этот датчик протечки

• Like
Реакції: Zer0
Місто
Киев
Всем привет. Может кому-то пригодится. У меня есть мощный бесперебойник на весь дом. Момент переключения не заметен. А это значит что мощные потребители например утюг духовка кондиционер и тп остаются включенными. Чтобы не высаживать батареи я включил мощные приборы через WiFi и Zegbee розетки. Розетки следят наличие или пропадание электроэнергии на датчике тока. Датчик тока это оптопара соединенная с датчиком протечки воды. При пропадании электроэнергии отключается только мощные, ну или те которые сами выберете, приборы. Эта оптопара и этот датчик протечки
Доброго дня. Не зовсім зрозуміло як саме оптопара з'єднана з датчиком протікання... Чи могли б ви пояснити? І чому саме протікання, а не, скажімо, датчик відмикання дверей?

Я по суті зробив те саме, на Wi-Fi розетках Tuya. Але в мене реле напруги не завжди сігналізує про зміну стану, іноді треба вручну це вимикати. Добре що в додатку є "миттєвий" сценарій, який можна запускати одним натисканням.

Останнє редагування:
Місто
Кривий Рiг
Чи могли б ви пояснити? І чому саме протікання, а не, скажімо, датчик відмикання дверей?
Без різниці, шо під рукою є, те і можна використати, аби реагувало на замикання\розмикання контактів. На минулій сторінці кидав лінк на відосик з таким рішенням

• Like
Реакції: Zer0

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Як наладити "хоч якось" взаємодію між HomeAssistant та ZigBee (SmartLife/Tuya) ? НА не повністю розуміє деякі прилади (енергометри), але в нього є повний доступ до статистики інвертора (яка дуже потрібна для подальших дій). Навіть додавши плагін tuya та тягнучи інфу з зігбі-гейта, вона не повна. Зігбі розуміє тільки свої девайси...
Хоч став якусь релюху, керуй нею з НА і використовуй її вимикач як "блокуючий біт" для зігбі-гейта...

Зверху