Напишу кілька слів про роумінг від Кс. Вірніше про інтернет (дзвінки, смс працювали через будь-яку вибрану мережу), до якого я так і не зумів підключитись. Вже писав в сусідній темі, питаючи поради, але краще не стало. Звісно, можна завжди скинути вину на мій смартфон (oneplus 3), проте картка укр.водафона підключилась до 3g за кілька секунд і це реально виручило. А Київстар... звернувшись до підтримки, отримав таку відповідь:
Шановний абоненте! Для успішного користування інтернетом у роумінгу, рекомендуємо вручну вибрати мережу оператора Т-Мобайл або Телефонка О2, потім повторити спробу, В разі повторення складнощів прохання зв'язатися з нами - * 105 * 466 # виклик (безкоштовно). З повагою, Київстар
"Допомогли". Враховуючи, що Т-Мобайл взагалі не присутній в Іспанії (скрін доступних мереж -
клац), а telefonica це мовістар (про це я дізнався тільки погугливши, сам же оператор мене переконував, що певно я в якомусь селі, де немає покриття, хоча фізично я був в Мадриді), то після цього вирішив не псувати нерви і купив місцеву Lebara - 10 євро за 4 Гб трафіка. А викинуті 275 грн на "Ідеальний роумінг" були подаровані Київстару
Вірніше в стільки мені обійшлись три розмови на кілька хвилин в Україну.