Система РЖ/ПЖ (резервого/постійного живлення) для дому

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Тоді теорія про те, що Фрося за напруги нижче 200 В посинає їсти батарею більш правдива.

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Першотравенськ / Шахтарське (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Та є в мене (я вже писав у темі про холодильник) стабілізатор Свен AVR-1000 на 700 (чи таки 500?) "китайських" ватт - але чи потягне він Фоссі, якщо його ввімкнути до? Буде "час та натхнення", поексперіментую. Можливо.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
хороший гібридний інвертор ... щоб заживити холодильникИ
Кіловатний ширпотрєбний гібридник запускає холодос. Але при цьому йому важкувато. Буде увімкнене ще шось ватт на 300 - вже може не взлетіти. Тому дивись модельки мінімум 1,5кВт - але, але... Вони зазвичай вже 24В - а там краще ненабагато дорожче взяти "трьошку". Тим паче, в тебе холодос не один.
Півторашки на 12В є, але їх мало, і "нуйогонафіг" ганяти до 150А. "кроїлово веде до попадалова".

Гудзак

Місто
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Тоді теорія про те, що Фрося за напруги нижче 200 В посинає їсти батарею більш правдива.
Таки зрання спостерігав. Зарядив до 100%. З 8.30 до 13.00 напруга була в диапазоні 203...217. Час іде, 2 години - рівень 100%. Потім напруга почала стрибати - точніше, гепатись - 199, 195, 193, 199. Недовго. З пару хвилин - з інтервалом в хвилину. Рівень тримається - 100%. Але біля 13.00, при напрузі десь 203 (ну не дивився я не відволікаючись :cool: ) - гоп мої гречаники, рівень заряду став 99%. А тут й світло вимкнули.

Гудзак

Місто
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Питання - який стаб?
Семісторний/ тиристорний, потужність х2 від максимального споживання станції, я би так брав.
Maxxx, що можеш сказати про таке:

- бо почитав відгуки про усякі релейні Люксеони та Промстаби від 1600+ Ватт та охренів. Про ціну Вольтера поки мовчу, а от хоч нормальний він чи теж так собі?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Гудзак, не задрочуйся. Це класична робота UPS. Якщо напруга падає нижче дозволеної, то UPS переходить на батарею.
А ось з тиристорним стабом на вході у Фросі можуть бути глюки. Тут вже писали про стаби перед зарядною станцією.

Гудзак

Місто
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Кочевник, та я вже вичитав у коментах на Ютубі, що Фрося по любому на живлення не-вимикаємих блютуза та Вай-фая жере акум. Так що про власні потреби Фросі я вже не заморочуюся. Ну, звісно, живиться вона в мене з розетки від реле RN-122 з затримкою 5 хвилин - бо у під'їзді кондішенів, бойлерів та теплих підлог вистачає (увечері учора як ввімкнули світло було з півгодини 188...193 вольта).

SP777

I am a rumor
Місто
Харьков
Телефон
Samsung S20 FE Snap
"нуйогонафіг" ганяти до 150А
В чем проблема со 150 А? Подавляющее большинство китайских инверторов хоть на 12, хоть на 24, хоть на 48 вольт имеют рабочий диапазон по току как раз до примерно 150 А или больше.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
В чем проблема со 150 А?
Дроти треба товсті, масивні болтові з'єднання, тощо.
Подавляющее большинство китайских инверторов хоть на 12, хоть на 24, хоть на 48 вольт имеют рабочий диапазон по току как раз до примерно 150 А или больше.
Та, часто там "китайські" ампери заявлені, тому на товстих дротах зекономили, на тривалу роботу воно не розраховано.

SP777

I am a rumor
Місто
Харьков
Телефон
Samsung S20 FE Snap
Напевно в товщині дроту, яким його підключати. І якості клемника.
На 50 А этими вопросами тоже надо озаботиться. Сделать на 100, 150 или 200 не сильно сложнее, но чуть дороже, конечно.

Та, часто там "китайські" ампери заявлені, тому на товстих дротах зекономили, на тривалу роботу воно не розраховано.
Китайцы обычно "честно" пишут, что длительно грузить более 80% от макс мощности не надо. Но в реальности, если все компоненты системы резервного питания правильно подобраны, то длительная нагрузка редко превышает 50%.

В общем, не вижу причин для "нуйогонафіг".

Зверху