Система РЖ/ПЖ (резервого/постійного живлення) для дому

SP777

I am a rumor
Місто
Харьков
Телефон
Samsung S20 FE Snap
Пока пользуюсь простейшим решением. Кондей включаю на байпасе, пока свет есть, далее он переходит на инвертор при отключении.
Кстати, при таком переключении все равно есть переходный процесс (порядка 450 мс) с повышенным током (4х относительно рабочего), но инвертор это хавает.

1721134681842.png

Для сравнения ток холодного старта
1721134973902.png

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Скасували мита, тепер ДБЖ та акуми ферумні підуть вагонами?)

SP777

I am a rumor
Місто
Харьков
Телефон
Samsung S20 FE Snap
Пока неясно. Не вижу оригинала принятых правок (все ссылаются на законопроекты про разминирование, а про энергетику не находятся). В новостях есть списки товаров, с которых сняли сборы и НДС, так там (не полный список):

• 8504 40 84 00, 8504 40 88 00, 8504 40 90 00 – інвертори (крім інверторних зварювальних апаратів);
  • 8507 60 00 00 – літій-іонні акумулятори (окрім установок зберігання енергії потужністю менш ніж 300 Вт по змінному та постійному струму та окремих літій-іонних комірок ємністю менш ніж 200 А-год);
  • 8541 43 00 00 – сонячні електропанелі;

Ферум может оказаться в пролете (смотря как он классифицируется), ну и до 200 Ач точно в пролете.

Місто
Луцьк
Телефон
EL 71 MultiSim
Пока неясно. Не вижу оригинала принятых правок (все ссылаются на законопроекты про разминирование, а про энергетику не находятся). В новостях есть списки товаров, с которых сняли сборы и НДС, так там (не полный список):

• 8504 40 84 00, 8504 40 88 00, 8504 40 90 00 – інвертори (крім інверторних зварювальних апаратів);
  • 8507 60 00 00 – літій-іонні акумулятори (окрім установок зберігання енергії потужністю менш ніж 300 Вт по змінному та постійному струму та окремих літій-іонних комірок ємністю менш ніж 200 А-год);
  • 8541 43 00 00 – сонячні електропанелі;

Ферум может оказаться в пролете (смотря как он классифицируется), ну и до 200 Ач точно в пролете.
LiFePo4 це різновид літійіонних тому вони теж підпадають.

SP777

I am a rumor
Місто
Харьков
Телефон
Samsung S20 FE Snap
LiFePo4 це різновид літійіонних тому вони теж підпадають.
А это уже как дядя таможенник решит. В его классификаторе это может быть другой подвид/код. Да и слова "разные" - литий-ионный vs литий-железо-фосфатный. Хорошо, если будут классифицировать правильно.

Місто
Київ
Ну так кінець зарядки відбувається дуже маленькими струмами, може тому?
Наскільки маленькими? Я з 90% до 100% зазвичай переключаю режим і там десь 250 ват. Чи воно мені не покаже дійсну картину?

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
з 90% до 100% зазвичай переключаю режим і там десь 250 ват
А для чого? Думаєте ваша схема розумніша за програму станції? В мене станція 99-100% заряджає за 2-3хв, режим стандарт. Пробував на сайлент, але коли світло є усього 2 години, повністю не встигне зарядитися аби вистачило на наступні 4-6 годин блекауту.

Сподіваюсь, прошивку DSP оновили до 2088,04 версії?

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro
Суть: есть абонентский терминал onu(оптоволокно), запитанный от повербанка, начал замечать, что бессистемно, но редко(хотя несколько раз в день) пропадает регистрация (перестает светиться индикатор REG на foxgate onu g2001R).
В общем тесты показали, что терминалу ONU не нравится питание от "упс" моего(брал в Розетке за 499 грн), Включение родного блока питания устраняло проблему. При отключении электричества тоже глюков не было замечено. Т.е. от аккумов анушка вела себя прилежно, как и при использовании родного БП. На пока наколхозил с помощью ктайского переключателя YX850, не получается прямую ссыль взять. Суть такая - два входа, один от БП, второй от аккумуляторов. При пропадании 12в питания от БП релюшка переключает на 12в от аккумов. Пока поработает так. Потом уберу упс, заменю чем-нибудь, может даже агм аккумом ампер на 9. В общем в такой связке анушка работает без огрехов, только перегружается при пропадании света. При включении 220 перегруза нет. Думаю, что когда заменю упс, то и при отключении 220 перегруз пропадет.

Місто
Київ
А для чого? Думаєте ваша схема розумніша за програму станції? В мене станція 99-100% заряджає за 2-3хв, режим стандарт.
Не те щоб розумніша, просто така спека, чим менше буде потужність заряджання, тим краще. Можливо і для станції, але в першу чергу для мого внутрішнього спокою. Як раз ті 5-10% встигає зарядити до відключення.
Коли тільки її купив, то заряд з 99 до 100%, я так і не дочекався. Десь півгодини чекав, потім розрядив на 10% і знову почав заряджати. І тоді вже вийшло. От сьогодні наприклад, зарядилась як треба.
Сподіваюсь, прошивку DSP оновили до 2088,04 версії?
Та поки на старій. Як дбж, я дуже рідко користуюсь.
навантаження вимірюється правильно тільки до 205+ ват, далі одразу стрибає до 305
Це мені вже знайомий підказав, а потім і в підтримці, що так і має бути.
This is normal, because the machine display shows the apparent power, apparent power includes active power and reactive power, AC output socket on the meter shows the active power.
The size of the reactive power is not fixed, it is related to the load.

Місто
Киев
Є BLUETTI EB55 та роутер на 9В + ОНУ термінал на 12В. У який порт та яким кабелем можна максимально ефективно їх заживити? Через звичайну розетку норм жруть батерею бачу. Фото під спойлером

Screenshot_2.png

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
marvel, отам де dc output 12v. Але на роутер 9в треба допаяти плату "понижайку". (Або краще змінити роутер на щось сучасне))

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
така спека, чим менше буде потужність заряджання, тим краще
По факту воно швидше зарядилося і ганяє вентилятор, поки не досягне прийнятної температури. Потім, коли світла вже нема, вон а запускає карлсона чи на малу швидкість постійно (переважно від запуск холодоса), то на повну, але десь на 2-3хв, навіть якщо споживання якихось 30-40 Вт. То ж станція слідкує за власним самопочуттям і самостійно порається себе охолоджувати, то ж я не бачу потреби втручатися і її роботу. В будь-якому випадку загальний шум від станції в цілому помітно менший, ніж раніше був від комп'ютерного безперебійника.

В мене вона на тесті працює в режимі ДБЖ вже зо 2 тижні, наразі враження лише позитивні. Лиш раз був перевантажив її, шукав "межі" дозволеного. Чекаю, коли приїде мій екземпляр, а цю зі звітом поверну постачальнику.
Post automatically merged:

роутер на 9В + ОНУ термінал на 12В.
Насправді більшість ОНУ стартує віже від 5В, то ж обидва пристрої можна заживити від 9В. Купляєте тригер на 9В, типу такого https://diyshop.com.ua/ua/ctp9-zary...0v-pd-qc-afc-fast-charge-decoy-trigger-type-c чи такого https://rozetka.com.ua/ua/396846351/p396846351/ допаюєте 2 дротика зі штекерами ваших пристроїв, та підключаєте в тайп-с вихід станції.

Тригер на відміну від ДС-ДС не гріється, не споживає струм, і не виходить з ладу. Аналогічний, але на 12В в мене живить ОНУ+роутер салямі вже півтора року нон-стоп від павербанки, яка 24/7 підключена до зарядного із QC3.

Останнє редагування:
Зверху