Система РЖ/ПЖ (резервого/постійного живлення) для дому

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
Я живу на Хмельниччині і знаю хто і як будував її,......
І тому Іксперд хто, кому, куди "пхає" та як "смердить" АЕС. Якщо від ХАЕС є мережа до Польщі не означає, що по ній щось передається.

Місто
Тараща
Телефон
Pixel 4 XL
Я живу на Хмельниччині і знаю хто і як будував її,......
І тому Іксперд хто, кому, куди "пхає" та як "смердить" АЕС. Якщо від ХАЕС є мережа до Польщі не означає, що по ній щось передається.
Ну да ми ні кіловата не продаємо, продовжуй вірити зеленим мантрам.

Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
Ну тогда следующая проблема куда деть с пользой излишки тепла с него?
Да ну... :) Слушай, это не такая дорогостоящая вещь что б этом думать. Кстати уже много лет о нем думаю, все ни как руки не доходят. При чем есть дешевые варианты без дорогих вакуумных трубок. У меня на чердаке под крышей градусов 80 летом. Снимай тепло и радуйся. Но как подумаю что надо долбить, прокладывать трубы, сразу желание отпадает. Надо было делать когда строил дом. Ну тогда не до этого было. Газ стоил копейки, про войну никто и подумать не мог.

Останнє редагування:
Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
это не такая дорогостоящая вещь что б этом думать
Тем ни менее ошпарится кипятком или поранится стеклянными осколками такое себе мероприятие, даже если это сооружение из говна и палок.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Снимай тепло и радуйся
солнечный коллектор и бойлер нагревать им
Ну тоді підкину трохи сейфеті-кейсу. Є сонячний колектор, який гріє бойлер. Чи то напряму, чи то через теплообмінник.
Коли є постійний забір окропу з бойлеру, все норм. Виїхали на вихідні, а сонечко жарить +40. Навіть +30 вистачить із сталим антициклоном, коли на небі ні хмаринки. Бойлер вже перегрітий, а сонечко все пече. Куди, і як, будемо дівати надлишки? Перегрітий під тиском бойлер штука небезпечна, і колись рвоне або він, або якась труба, або різьба/муфта/кран/ітд по "холодній стороні". А ще є "гаряча".
А якшо сім'я на тижник кудись їде? І починається дрочь "як прикрити колектор"

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Ще до нас спішить нетбілінг який зможе урівноважити велику генерацію влітку і малу в зимку, щоби не будувати великі домашні СЕС.
Це і є нетбілінг, коли розрахунки йдуть у грошах, а ціна береться ринкова. Для фізиків з невеликими (1-3-5кВт) потужностями був би набагато цікавіший нетметерінг (облік в одиницях енергії), але в нас його нема...

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Бойлер вже перегрітий, а сонечко все пече. Куди, і як, будемо дівати надлишки?
Десь зустрічав варіант теплового накопичувача, риється підземний "басейн" великого обʼєму, обкладений пенопластом або іншою термо-ізоляцією, влітку сонячні колектори нагоняють туди гарячу воду, а зимою опалюється будинок, треба тільки живити насоси.

Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
Тем ни менее ошпарится кипятком или поранится стеклянными осколками такое себе мероприятие, даже если это сооружение из говна и палок.
Да бросьте :) Смешно читать. труднее накопить тепло, а вот придумать куда его сливать вариантов куча. Тем более при нынешнем уровне всяких штучек, стоящих копейки по сравнению с солнечной системой. Я честно, даже не думал об этом, но если б стояла такая проблема, то поверь, придумал бы.
Post automatically merged:

Ну тоді підкину трохи сейфеті-кейсу. Є сонячний колектор, який гріє бойлер. Чи то напряму, чи то через теплообмінник.
Коли є постійний забір окропу з бойлеру, все норм. Виїхали на вихідні, а сонечко жарить +40. Навіть +30 вистачить із сталим антициклоном, коли на небі ні хмаринки. Бойлер вже перегрітий, а сонечко все пече. Куди, і як, будемо дівати надлишки? Перегрітий під тиском бойлер штука небезпечна, і колись рвоне або він, або якась труба, або різьба/муфта/кран/ітд по "холодній стороні". А ще є "гаряча".
А якшо сім'я на тижник кудись їде? І починається дрочь "як прикрити колектор"
Ты летний душ когда нибудь видел? А что б взорвался бак на нем? :)

Десь зустрічав варіант теплового накопичувача, риється підземний "басейн" великого обʼєму, обкладений пенопластом або іншою термо-ізоляцією, влітку сонячні колектори нагоняють туди гарячу воду, а зимою опалюється будинок, треба тільки живити насоси.
Называется аккумулятор, уже как то обсуждали лет 5 назад здесь же на красном, если я не ошибаюсь. Не думаю что это реально на уровне лето\зима.

Останнє редагування:
Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Ты летний душ когда нибудь видел? А что б взорвался бак на нем?
Бачу людина взагалі не в темі, сонячних коллекторів:(

Паук, то ви думаєте що за 6 літніх місяців станція не згенерує на 3 зимні?й

Останнє редагування:

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
за 6 літніх місяців станція не згенерує на 3 зимні?
Все залежить від умов. Якшо живе один-два пенсіонера (або дорослих, які постійно на роботі) і споживання 100-200кВт*год в місяць, та ще і ГВП на газу, можливо і 5 кВт реальної потужності вистачить для ЗТ. Коли сім'я з 4-5 осіб, з дітьми, а ще коли усі вдома - ті 5кВт тільки для "власного споживання"

Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T
Бойлер-10 . Кондицiонери-10 . Компютер дитини -5 . Стiралка-5 . Електродуховка-5 . Мелочевка (електрочайник , утюг, 2 телевiзори , мiкрохвильова, холодильник, насосна ст , свiтло ) -10 ... Якщо хтось думае що бойлер стiльки не бере , нехай попробуе нагрiти бiльше ста лiтрiв води з криницi , чи охолодити кондицiонерами дiм

Останнє редагування:
Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
40кВт/добу це 1200кВт/міс.. це 5200гр/міс. З таким споживанням ніякий притомний хазяїн не ставитиме 5кВт станцію.Мінімум 15кВт. Яка нетбілінгом відповідно закриє все літо і скоріше за всього на майже всю зиму.

Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T
Вряд таке зроблять , де зимою держава стiльки эликтрики вiзьме , iдея хороша а виконня як завжди . З радiстю би добавив обладнання ( зо два десятки панелей , iнвертор deye , лiчильник) щоб перекривати з опаленням зиму-лiто. Три тисчi баксiв за опалення будинку роками не велика сума . Але боюсь то як зелений тариф не для простих смертних . Зараз почнеться , треба кучу паперiв вiд сертифiкованих пiдприемцiв i те буде коштувати дорожче навiть чим iмпортна электроенергiя. По моiм пiдрахункам у мене пропало 20 тисяч кiловат годин просто тому що нема куди дiвати, я би з радiстю i по 2 грн вiддавав

Останнє редагування:
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Вряд таке зроблять , де зимою держава стiльки эликтрики вiзьме , iдея хороша а виконня як завжди .
Я вам більше скажу, як тільки на ринок вийде великий бізнес, всіх людей подвинуть в сторону. Заробляти мають серйозні дяді, а не якась там челядь зі своїми кількома кіловатами. В нас так було і буде. Поки серйозні дяді стрємаються свої гроші в умовах війни інвестувати- можете погратись тимчасово в енергетиків.

Місто
Тараща
Телефон
Pixel 4 XL
Вряд таке зроблять , де зимою держава стiльки эликтрики вiзьме , iдея хороша а виконня як завжди . З радiстю би добавив обладнання ( зо два десятки панелей , iнвертор deye , лiчильник) щоб перекривати з опаленням зиму-лiто. Три тисчi баксiв за опалення будинку роками не велика сума . Але боюсь то як зелений тариф не для простих смертних . Зараз почнеться , треба кучу паперiв вiд сертифiкованих пiдприемцiв i те буде коштувати дорожче навiть чим iмпортна электроенергiя. По моiм пiдрахункам у мене пропало 20 тисяч кiловат годин просто тому що нема куди дiвати, я би з радiстю i по 2 грн вiддавав
28 тисяч зелених на зараз щоб оформити продаж державі це з установкою сес, і то по пільгових цінах як учасник бойових дій.

Вряд таке зроблять , де зимою держава стiльки эликтрики вiзьме , iдея хороша а виконня як завжди .
Я вам більше скажу, як тільки на ринок вийде великий бізнес, всіх людей подвинуть в сторону. Заробляти мають серйозні дяді, а не якась там челядь зі своїми кількома кіловатами. В нас так було і буде. Поки серйозні дяді стрємаються свої гроші в умовах війни інвестувати- можете погратись тимчасово в енергетиків.
Я казав давно, ото тільки для себе щобне платити скажені гроші державі за світло, я рахую на зараз тарифи необгрунтовані, ціна взята зі стелі.

Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi Redmi Note 8 Pro
nikolaevich в сьогоднішніх умовах для себе варто робити для того, щоб та електроенергія була вдома. А питання заробітку- це питання вторинне. Ціна може бути будь-якою, але електроенергії за тією ціною може з мережі і не бути.

Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T
28 тисяч зелених на зараз щоб оформити продаж державі це з установкою сес, і то по пільгових цінах як учасник бойових дій.

Я казав давно, ото тільки для себе щобне платити скажені гроші державі за світло, я рахую на зараз тарифи необгрунтовані, ціна взята зі стелі.
До того нетбiлiнг буде мiж нами й Польшею . Берем у них лiтом надлишки з СЭС а отдаемо перетоками зимою з ХАЭС

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Першотравенськ / Шахтарське (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Cheburator, білінг буде не у нас, а у Ахметова з Польщею. Як тільки на обрії з'являється сметана - виходять великі котяри з пузом як барило.

Зверху