Система РЖ/ПЖ (резервого/постійного живлення) для дому

Місто
Тараща
Телефон
Pixel 4 XL
Генератор у мене найдешевший, двотактний, такий
Цей малюк потягне котла? Не пробував?
Я не автор поста, але можу відповісти. Потяне 5 котлів. :) А деяких і більше.
Тут діло не в потужності як ти рахуєш, а в тому яка в нього синусоїда на виході ось про що йде мова.

Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
Думаю що економний raptor навряд би брав те що не працює с котлом. :) Хоча сінус теж можна виправити, при біді.

Місто
Тараща
Телефон
Pixel 4 XL
Думаю що економний raptor навряд би брав те що не працює с котлом. :) Хоча сінус теж можна виправити, при біді.
То наякий мені ляд такий генератор коли я маю ще танцювати коло нього??

Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T

Вкладення

• Screenshot_2024-08-03-13-37-49-341_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-08-03-13-37-49-341_com.miui.gallery.jpg
    189.5 КБ · Перегляди: 35

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
Отзывы противоречивые. Вот за ним: "Отличный генератор за свои деньги. Вытягивает холодильник + котел и свет по всему дому. При этом потребляя 250 грамм/час." И еще "Заявлену потужність в 650Вт тримає"

Місто
Суми
Отзывы противоречивые. Вот за ним: "Отличный генератор за свои деньги. Вытягивает холодильник + котел и свет по всему дому. При этом потребляя 250 грамм/час."
Саме тому хочу почути raptor .

Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
А за какую цену сегодня государство принимает солнечную энергию?
Або зелений тариф
Або ціна ринку на добу наперед, яка ніфіга не цікава, бо часто-густо нижче плінтуса в години генерації https://www.oree.com.ua/index.php/pricectr
А зеленый тариф? 639,34? Даже так. Что то мне не нравится такой бизнес. Это для тех у кого денег некуда девать. Хотя кто то рассказывал что за 5 лет окупается.

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Або зелений тариф
Або ціна ринку на добу наперед, яка ніфіга не цікава, бо часто-густо нижче плінтуса в години генерації https://www.oree.com.ua/index.php/pricectr
Ще до нас спішить нетбілінг який зможе урівноважити велику генерацію влітку і малу в зимку, щоби не будувати великі домашні СЕС.
Post automatically merged:

Мова йшла про умовні "Рога і копита" в яких купляють більшість і де випишуть гарантію на 20 років на ноунейм.
То це питання вже тої більшості що там купують

куда девать избыточную энергию летом?
Как куда? в кондиционер или бойлер.

Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
Как куда? в кондиционер или бойлер.
Да нє. Я наверное старый скряга как и raptor, но это не рационально. За такие деньги можно построить солнечный коллектор и бойлер нагревать им, а кондиционер гонять тогда когда нет ни кого дома тоже, такое себе занятие. У меня кондиционер, на сколько я помню, 700Вт потребляет. Даже если в каждую комнату поставить по кондюку, 8кВт это очень много. Идеальный бы вариант был если б летом можно было накапливать энергию, а зимой использовать. Например производить водород, а зимой его использовать вместо метана, но пока.....

Останнє редагування:
Місто
Тараща
Телефон
Pixel 4 XL
Або зелений тариф
А зеленый тариф? 639,34? Даже так. Что то мне не нравится такой бизнес. Это для тех у кого денег некуда девать. Хотя кто то рассказывал что за 5 лет окупается.
А по чому ти хтів чувак по 10 за кіловат іди побігай, і так населенню підняли плату за електроенергію через ту зелену енергетику, , ти думаєш що держава плотить їм зі свого карману ага коб то не так, атомні поскручували, Хмельницька он пхає на пшеків аж смердить а я повинен нюхати це все.

Останнє редагування:
Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
А по чому ти хтів чувак по 10 за кіловат іди побігай, і так населенню підняли плату за електроенергію через ту зелену енергетику, , ти думаєш що держава плотить їм зі свого карману ага коб то не так, атомні поскручували, Хмельницька он пхає на пшеків аж смердить а я повинен нюхати це все.
Не переживай, я такий як ти і також плачу те що в платіжці. Більш скажу, як буде по 20 теж буду платити, аби тільки світло не вимикали. Що стосується "Хмельницька он пхає...", ну тобі з Таращі більш видніше :)

Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T
Отзывы противоречивые. Вот за ним: "Отличный генератор за свои деньги. Вытягивает холодильник + котел и свет по всему дому. При этом потребляя 250 грамм/час."
Саме тому хочу почути raptor .
Ти хотiв сказати побачити. З цiкавiстю чекаемо вiдеозвiт про роботу генератора з нагрузкою 650 ватт , 800 ватт , i шприцом для замiра витрат палива. Маю право просити тому що вiн тут просив мене показати потужнiсть СЭС зимою

Останнє редагування:
Місто
Тараща
Телефон
Pixel 4 XL
Не переживай, я такий як ти і також плачу те що в платіжці. Більш скажу, як буде по 20 теж буду платити, аби тільки світло не вимикали. Що стосується "Хмельницька он пхає...", ну тобі з Таращі більш видніше :)
Я живу на Хмельниччині і знаю хто і як будував її, а те що в мене вказано в профілі так я там родився.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Котел працює без проблем, оскільки споживає не більше 120 ват. На виході генератора чиста синусоїда. Про це є відео на ютубі, де автор порівнює кілька генераторів, зокрема й такий "кубік".

Цей відгук абсолютно не відповідає дійсності. Хоча, якщо хочеться йому вірити, то будь ласка, переконувати не буду. Я собі й так знаю, без чужих відгуків.

Отзывы противоречивые. Вот за ним: "Отличный генератор за свои деньги. Вытягивает холодильник + котел и свет по всему дому. При этом потребляя 250 грамм/час." И еще "Заявлену потужність в 650Вт тримає"
Так, дійсно, старого 20-річного холодильника Снайге теж тягне.
Про споживання я вже писав. Повторюсь: Баку на 4 літри у мене вистачає десь на 10-11 годин роботи (витрата палива залежить від того, яке споживання!).
Єдине, що із стабілізацією напруги там трохи не все добре, але то вирішується елементарно. Там після його запуску і роботі без навантаження, напруга скаче до 280 вольт. Тому, щоб погасити ці коливання, на виході із генератора я підключив "стабілізатор" у вигляді лампочки ілліча, потужністю 40 ват. Напруга стала стабільною, як в аптеці - 220 вольт.

Останнє редагування:
Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Ти хотiв сказати побачити. З цiкавiстю чекаемо вiдеозвiт про роботу генератора з нагрузкою 650 ватт , 800 ватт , i шприцом для замiра витрат палива.
Скажу зразу: відеозвіту не буде з кількох причин.
1. Генератор я не навантажую на повну і не маю бажання це робити. Під час блекауту в мене він живив холодильника, котла, і 2-3-4 світлодіодні лампочки. У більшому не було потреби. Котел і холодильник теж працювали не постійно, а включались/виключались із певними інтервалами, в автоматичному режимі. Звісно, що якщо його навантажити, то й витрати палива будуть іншими.
2. Генератор законсервовано з часів блекауту 2022 і невідомо чи доведеться ним скористатись, тобто, чи буде блекаут. Розконсервовувати, а потім законсервовувати назад просто, щоб комусь щось показати/доказати, я не маю бажання.
3. А ще, у мене станом на зараз є маленький дешевий 500-ватний інвертор, якого не було у минулий блекаут. Тому при таких нетривалих відключеннях по графіку, як це було до цього часу, я буду використовувати інвертор, бо біля нього не треба робити зайвих рухів, на відміну від генератора (виносити/заносити, розбавляти маслом бензин, заправляти). На інверторі буде достатньо натиснути кнопку включення, ну і слідкувати час від часу за зарядом батареї.
4. Не маю бажання щось комусь відеодоказувати. Лінь.
Маю право просити тому що вiн тут просив мене показати потужнiсть СЭС зимою
Я не просив відеодоказів. Я просив просто зробити заміри і написати тут. Я повірив на слово.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Для приватного будинку це не проблема.
людино-часи обслуновування
Тут- згідний. Без людини воно не працює.
электрика по 60 грн за кВт/год так собi задоволення
Тут не зовсім згідний. Треба рахувати не ціною кіловат-години, а ціною каністо-блекаута.:)
У мене вартість - 2 каністри бензину за 3 місяці блекауту. Ну і ще + масло для двохтактних двигунів, вартістю 60 грн/літр.
Сонячна панель за цi грошi переможе по усiх пунктах
Не переможе. Бо, по перше, дорого. А по друге, генератор на відміну від сонячної панелі дає електрику тоді, коли іі бракує найбільше: в темну пору доби. А листопад-грудень - самі гівняні місяці щодо наявності сонячного світла. Бо найкоротший світловий день в році і найбільша хмарність в році, сонячних днів може бути лише 1-2-3 протягом місяця. А в похмурі дні і при короткому світловому дню трьома панелями, які розміщені на балконі, хіба павербанки зможеш зарядити. Звісно, в кого є змога змонтувати багато панелей, то й електрики буде більше. Але й початкові витрати на це все обраховуються вже в кілобаксах, а це не для нас, свинорилів.

Зверху