Система РЖ/ПЖ (резервого/постійного живлення) для дому

Місто
Київ
Горбунков а оті 700 ват, то з паспорта мікрохвильовки чи з замірів потужності?
Наприклад моя інверторна за паспортом кіловат, а споживає півтора. Ставлю на ній 600 ват, споживає 1000.

Priser

Все буде Україна!
Місто
Павлоград
Телефон
Samsung S10e, Snapdragon
Полистал цены, примерно получается следующее:
Инвертор Must EP20-1000 Pro - 6500 грн
Аккумулятор LiFePO4 12V 100Ah - 11000 грн.
Получите 1 квт емкости на потребителя и зарядку аккумулятора за 3,5 часа.
Я купил MUST PV18-1012 VPM тоже на 1 кВт. Холодильник, освещение и ноутбук тянет нормально уже недели 3-4, но сегодня решил подключить микроволновку на 700 Вт. Микроволновка запустилась, но инвертор начал пикать со скоростью азбуки Морзе и примерно через 5-10 секунд вырубил напряжение и включил непрерывный длинный гудок. Сработала защита. Пришлось отсоединить клемму от аккума, чтобы запустить инвертор заново. Не пойму, если он на 1 кВт, почему он не тянет микроволновку на 700 Вт?
Колись читав, що у мікрохвильовок ці "700Вт", що вказують на коробці, - це потужність саме нагріву їжі, а загальна потужність споживання значно вища. Моя мікрохвильовка, наприклад, при виборі режиму підігріву 900Вт споживає приблизно 1.3кВт.

Місто
Запоріжжя
Телефон
Poco F5
Моя мікрохвильовка, наприклад, при виборі режиму підігріву 900Вт споживає приблизно 1.3кВт.
На деяких пишуть окремо потужність підігріву і споживану потужність.
Для себе я зрозумів, що важливим є як якісні контакти на інверторі і акумуляторі, бо струм високий, так і фактор потужності. На звичайному пилососі Samsung power factor з якогось переляку аж 0.2, замість звичайних 0.7...0.8 для двигунів.
Тому причин не роботи мікрохвильовки бачу дві. disconnect тут правий

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
ККД магнетрона приблизно 80%. ККД перетворення електромагнітної енергії випромінювання в тепло нагріву їж х.з. яке. Ось й ділить 700 на 0,"хрєн дєсятих", а потім ще поділіть на 0,8. Ну й матимете потужність споживання мікрохвильовки з розетки.

Місто
Запоріжжя
Телефон
Poco F5
Виставляю навіть на умовних "100Вт" - кіловатна bluetti свариться на перегруз через 10-15сек.
Старенька Samsung.
Якщо вона не "інверторна", тобто без плавного регулювання потужності, а тільки за методом "старт-стоп", то пофіг що ви там накрутите. Потужність буде завжди максимальною, просто короткочасно.

Останнє редагування:

Priser

Все буде Україна!
Місто
Павлоград
Телефон
Samsung S10e, Snapdragon
ККД магнетрона приблизно 80%. ККД перетворення електромагнітної енергії випромінювання в тепло нагріву їж х.з. яке. Ось й ділить 700 на 0,"хрєн дєсятих", а потім ще поділіть на 0,8. Ну й матимете потужність споживання мікрохвильовки з розетки.
+ споживання двигуна, що крутить тарілку та підсвітку. От і виходить досить суттєва різниця.

Горбунков

Семен Семенович
Місто
Київ (Татарка)
Телефон
5G
нужны провода сечением 10 кв.мм и клеммное подключение под болт.
У меня клеммное подключение 25 кв. мм и болты на авккуме М8, на инверторе М6.
Post automatically merged:

@Горбунков а оті 700 ват, то з паспорта мікрохвильовки чи з замірів потужності?
Наприклад моя інверторна за паспортом кіловат, а споживає півтора. Ставлю на ній 600 ват, споживає 1000.
Зараз розгорнув мікрохвильовку і на зворотному боці написано "Споживана потужність 1200 Вт. Потужність НВЧ 700 Вт". Старію вже... Вибачайте.

Останнє редагування:

Горбунков

Семен Семенович
Місто
Київ (Татарка)
Телефон
5G
Потрібно було брати на 3 кВт. Хоча вистачає того, що є, але іноді треба фен, а він у мене 2 кВт. На першому з трьох положень регулятора потужності фена інвертор тягне, а на другому положенні вже лунає абетка Морзе. Хрінова сушити голову на першому положенні, але краще, ніж нічого.
До речі, шумить інвертор дуже рідко, як я зрозумів, кулер вмикається під час заряду акума.

Місто
Київ, Дніпро
Телефон
Tecno Spark 20C
До речі, шумить інвертор дуже рідко, як я зрозумів, кулер вмикається під час заряду акума.
Не тільки – вмикається, коли внутрощі інвертора потребують охолодження. В моєї системи це автоматично і виключно регулюється "мізками" інвертора. Режими роботи кулера (більше обертів – гучніше, менше – тихіше) теж вибирає самостійно.
P.S. Я тут сторінок 10 назад питався з цього приводу, якщо цікаво – ну то вже звикли.

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Потрібно було брати на 3 кВт. Хоча вистачає того, що є, але іноді треба фен, а він у мене 2 кВт. На першому з трьох положень регулятора потужності фена інвертор тягне, а на другому положенні вже лунає абетка Морзе. Хрінова сушити голову на першому положенні, але краще, ніж нічого.
У Mast-а є модель (наче VPK) на 3кВт 24B (короткочасно 6кВт) який взагалі при навантаженні до 350Вт не вмикає кулери.

Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130
Но тут встаёт вопрос как потом успеть за 2-4 часа все эти киловатты закачать обратно. И дело даже не в зарядке, а в мощности входной электросети. Поэтому я бросил идею подключать чайник, печь к аккумулятору. Ну разве что разогреть что-то быстро. Но тоже не применяем, слишком ценно электричество для других задач. Хотя если система с солнечными панелями, то тогда да, такой вариант удобней.

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
как потом успеть за 2-4 часа все эти киловатты закачать обратно
2,5 кВт в легкую закачиваются за 1,5...2ч с током 0,5s. (LIFEPO4) Т.е думаю при 3 есть 6 нету можно расчитывать на 5...6кВт. Для большего уже стоит разсматривать или генератор или СЭС.

Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T
Солнца мало . Панели выключил , на те контакты включил сварочный , за час 4 кВт/ч подзарядил

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Снег с панелей сошел , мощности хватает на все обычные нагрузки и два кондиционера . И эти ↑ люди говорили зимой панели не работают ) 13.12.24
Post automatically merged:

Солнца мало . Панели выключил
Два дні щастя)

Місто
Одесса
Lets, тим що можна купити в Україні трохи дорожче ніж Fossibot з Європи, але не чекати.

тутошний народ трохи дорожче не покупает, берите фоссю, уже проверено, подождите, сэкономите, а то может быть как в очень древней поговорке: поспешил, народ насмешил...

Зверху