Скільки треба заробляти?

• Автор теми Skar
  • Дата створення
Місто
Київ
Телефон
MI MAX3 КС Все разом лайт
У мене в Києві однушка - від 1000 до 2000 опалення взимку. А електрики от вчора заплатив - 40 кіловат на місяць. Був великий холодильник, завжди був півпорожній, віддав сестрі з мамою, собі купив маленький - і одразу споживання з 80 до 40 впало. Якщо окремостоячі будинки - ну чого дивуватися що там космос, тут фізику не обманеш.
Ну якщо не жити там чисто холодильник, ну максимум ще роутер то нічого дивного, але якщо жити я не уявляю як, є пральна машина, праска, посудомийка, та інші девайси які немало накручують. В цілому поки не було бойлера в мене виходило завжди менше 100 кіловат на місяць, але десь років 8 чи вже більше навернулась бойлерна що не перебуває на балансі Київтеплоенерго, і ті відмовились ремонтувати, а у Жека грошей немає, от весь будинок і ще сусідніх 2 на бойлерах, і тут ну ніяк не впишешся в 100.

Dawn

Nokia - Connecting People
Місто
Київська область
Телефон
Nokia 515 Black
А менi зробиш подарунок? :)
А ти ж мені був якусь там нокію зажав тепер все. Я запам'ятала,що ти скупий. В мене записано
То щось не те записано, раз навiть модель нокії не вказана!
Переплутала з кимось, а я винуватий :(
В мене всі нокіа з незламною історією і чекають на файну господарку.
Nokia 515. Випадала два рази з рук на асфальт та бетон, почала відходити sim, довелось кілька разів кинути об підлогу, щоб все запрацювало як раніше. А ще загубив минулого серпня біля хати - випала з ременя разом з чохлом-сумкою і відлетіла в кущі квітів. А в лютому цього року ії знайшла моя кішка, яка любить гратися "в футбол" різними речами, а я-то думав, що згубив телефон у маршрутці, і подзвонити не міг - тел в режимі польоту був. Просушив - працює! Тільки екран заляпаний зсередини і батарея здохла, а сімки та карта пам'яті в порядку :)
Є Nokia 301 - вона три рази тонула, два рази падала, а все ще працює, лише батарея треба нова. Один раз я на бетонному ґанку вирішив почухати спину, а нокла була в нагрудному кармані футболки і випала, але тільки тріщина під екраном невелика, а другий раз - я йшов у напівтемряві по Василькову від друга та спіткнувся об виступаючий люк каналізації, відбився шматок пластику, все інше ціле. А тонула - перший раз у відрі з помиями, другий раз випала з карману в стік біля джерела, а третій, що ваш Титанік, полетіла в бурхливі та холодні води річки, коли я перескакував ії). Ну i я з нєї на фоні українського прапора на Майдані фотався в 2015 році B-)
Є і Nokia X2-02, в якої (боже, як соромно казать!) постраждав трохи екран від мого заднього карману, і тепер посередні товста чорна полоса...
Ну ще маю Nokia Asha 200 з QWERTY-клавою, яка уникнула знущань від мене на кшталт попередніх телефонів, але виключно тому, що я не розібрався з нею... Очевидно, мій нік Даун не тільки Світанок з англійської означає...)))

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe
Місто
Вінниця
Телефон
iPhone 15 Pro Max
Цікава дискусія, але так би мовити кожному своє. Моя жінка жодного дня не працювала, виховала зі мною 2 дітей, забезпечила сімейний затишок. 20 років шлюбу відсвяткували у червні цього року. Забезпечення родини повністю моє. 100 % витрат на все моїх.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Місто
Odesa-Romania
Розумію, що чим більше вік, тим температура у хаті вищу хочеться.
Не всегда так
Бывает наоборот молодеж хочет голяка ходить по хате, а взрослые люди тепло одеты, газ экономят и сидят себе при плюс 18

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
В кожного свої потреби і умови життя, але проблема в тому, що деякі люди з ростом заробітків починають збільшувати і витрати понад потребу. У будь яких товарів і послуг спочатку якість росте разом із ціною, але далі є точка, після якої якість майже не росте, а ціна - росте. От покупка "для понтів" - це зло.

P.S. Уряд розрахував, що споживчий кошик для прожитковго мінімуму в травні коштував 11_259 грн, з чим я +/- згідний. Тобто це гроші, за які 1 людина може вижити. А для нормального життя, я вважаю, що треба цю вартість множити на 3...

Останнє редагування:
Місто
Odesa-Romania
ПотапаПапа, само собой.
Просто они более экономные чем молодежь.
Молодежь натопит, а потом не знает го делать когда счёт пришел

Этот самый уряд не смущают пенсии по 3000-5000 грн ?
Или они берут во внимание только прокурорских 40- летних пенсов с пенсией в 50000 грн

Хотя, если иметь субсидию по коммуналке, не болеть, то оставшиеся после оплаты коммуналки можно вполне пропитаться. Даже пару раз в неделю купить курицу, а так - на кашу с картошкой хватит с головой

Місто
Самар
P.S. Уряд розрахував, що споживчий кошик для прожитковго мінімуму в травні коштував 11_259 грн, з чим я +/- згідний.
Але треба десь жити. Квартиру треба або купити. або арендувати і тут вже 11259 недостатньо, треба вдвічи більше. Але й цього недостатньо буде все одно.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
DesKV, в постанові КМУ від 11.10.2016 № 780 закладають, що достатньо для 3 осіб орендувати 51 м кв. за їх розрахунками це буде коштувати 5 тис. грн., що теоретично можливо в дуже старому фонді десь на окраїні.

• Haha
Реакції: omni
Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Але треба десь жити
Я теж про це говорю. Якщо нема житла, то значит на нього треба збирати. І як з 30к відкладати?
  • Для визначення оптимального рівня заробітної плати, необхідно враховувати власні потреби та цілі, а також вартість життя у вашому регіоні.
  • Якщо ви маєте власне житло і не витрачаєте значні кошти на оренду, то вам може вистачити 30 000 гривень на місяць для комфортного життя, якщо у вас немає інших великих фінансових зобов'язань.
  • Якщо ви хочете мати більше можливостей для відпочинку, подорожей та накопичень, то бажано заробляти більше середнього показника.
Я свій дохід розділяю на 5 купок, і якщо в якусь із них я не можу докладати, то значить треба шукати як більше заробити.

Місто
Odesa-Romania
В Одессе можно нормальную хрвщевку двушку снять за 7000 грн. Не 5 конечно, но за 7 можно, если чуть хуже нормальной, то можно и за 6000.
Так что, по жилью даже снимать можно. Конечно не новострой, не пентхаусы, но из расчета отсутствия всяких лечений и развлечений, еды в виде каши и картохи, то и квартира за 6000 как раз и имеет место быть
То есть эти самые 11000 грн на человека возможны для выживания

Місто
Львів
То есть эти самые 11000 грн на человека возможны для выживания
Моя мама вже не в стані виходити з власного помешкання, пенсія 7800, закупівлею продуктів їй займаюся я, приготуванням їжі ій моя дружина. Асортимент вельми розмаїтий, дружина вміє і любить добре готувати, обов'язково з супами чи борщами, друге м'ясне, а також риба періодично. Десертів теж не бракує.
Звісно, нічого не купляється просто так у першому-ліпшому магазині, враховуються всі найдешевші базарні точки і акції в супермаркетах, на це вистачає 3000-3300 грн. На ліки - десь 2200 грн раз на 2-3 місяці.
Субсидія 900 грн в опалювальний період, комунальні сумарно не перевищують 2200 зимою і 1400 літом, якби не трималася за стаціонарний телефон Уртелекому вартістю 276 грн/міс - то було б ще менше.

Зверху