А що є факти, що десь у Київстарі ведуться розмови про запуск ВоВайФай? Те що я чув, то навпаки вона для них не цікава і бажання її запускати немає. Цікаво послухати звідки сподівання на її запуск в найближчому майбутньому...
Запевняю вас таке могла писати або не фахова людина, або дурень. Бо VoWIFI де сильно звільняє ресурси мережі.
Уявіть місто в мілліон користувачів. І вони в вечері приходять додому і інтернет та дзвінки проходять через власний роутер та інтернет мережі і не нагружають вежі.
До того всі подвали, всі хащі де нема покриття, села де ловить зв'язок тільки коли залізиш на березу, а оптика є майже в кожній хаті.
А біля роутера будуть чудово працюють дзвінки, SMS та USSD.
До того ж запуск VoLTE це практично те саме що і запуск VoWIFI. Тому що використовуються ті самі сервери, просто відкривають доступ/публікують доступ до них в інтернеті. І це майже нічого не вартує в порівнянні з запуском системи IMS в цілому. Бо по суті VoWIFI та VoLTE це одна і та ж система.
Як на мене то VoWIFI навіть важливіший і дає набагато більше профіту як оператору так і користувачу. В цьому сенсі lifecell вчиняє мудріше і одразу профілі розіслав під обидві тезнології. І так, у Київстару буде VoWIFI рано чи пізно. Просто запам'ятайте цей твіт.
Vodafone думаю вивчить помилки синього конкурента і теж запустить обидві технології одразу, але бачу нажаль дуже не скоро.
ego, не всім, а обраним
компаніям. Інакше не було в потрібності у тому переліку телефонів що підтримують цей сервіс.
Яке це має значення, судячи з того що я знаю ходять на уклін саме оператори зв'язку до виробників телефонів а не навпаки.
ego, а що, хтось обіцяв во-вайфай окрім жовтих?) Думаю перші помітять тумблер користувачі купертіно…Просто тому, що профіль оновлюється тут і зараз, а не з виходом нової прошивки. Але на «місяць тому» про вовайфай в київстар навіть не обговорювали. Може тепер щось змінилось
Так в них теж тумблер появився з оновленням прошивки а не тут і зараз.
Просто вони йдуть на зустріч операторам і швидко добавляють профілі в модем. А патчі до айфонів виходять досить часто від 1 разу на 2 місяці до 2 раз на місяць. Ось останнє оновлення впало і запрацював крім VoLTE і VoWIFI у жовтого оператора. І він навіть не встиг добавити в перелік телефонів з підтримкою VoWIFI айфони.