Отже, принаймні для себе я все з'ясував. Поспілкувався зі службою підтримки і...наприкінці місяця твердо вирішив закрити VeryCard. Нехай спочиває з миром, а я спочину від цього дурного банку. Звісно, частково, бо ще є Ізібанк...
Отже, розставляємо крапки над "і".
Для кредитної картки, щоб не знімалось 150 грн, дійсно потрібно АБО оборот 5000 грн власних коштів, АБО депозит на 20000 грн, АБО виконання однієї з переліку вимог.
Не бачу сенсу це робити, Вєрка не вартує таких зусиль.
Питання: "А якщо на Вєрці немає власних коштів, а лише кредитні, спишеться 150 грн?" - Відповідь: "Так, за рахунок кредитного ліміту".
Питання: "А якщо залишок на карті нуль, ні кредитних, ні власних? Не заганятиме в овердрафт?" - Відповідь: "Ні, але як тільки на ній з'являться якісь кошти, одразу відбудеться списання"
Питання: "А якщо заблокувати картку? Погасити заборгованість в нуль - і заблокувати до кращих часів?" - Відповідь: "Це не допоможе, все рівно спишуть з рахунку".
Питання: "З 1 червня вводяться зміни до тарифів, коли буде перше списання?" - Відповідь: "У червні й буде. Десь приблизно 10-го числа".
Коротше, я подумки вказав точний напрямок, куди цьому ТАСу йти (за кораблем). Ще два тижні користуюсь, виводжу кешбек на карту, погашаю в нуль і через гарячу лінію подаю заяву на закриття. Чого і вам раджу. При такому розкладі ця карта не вартує 150 грн.