Туристичне спорядження (ex. Намет)

Как и где Вы используете свою палатку?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    74
Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Два тижні тому, було сонячно.
Питання в тому, як воно себе покаже в похмуру погоду і при короткому світловому дню. Про те, що воно працює в сонячну погоду, я не сумніваюсь. Просто, пам"ятаю, що минулого чи то, позаминулого року в грудні в нас було 3 сонячні дні і 4 з проясненнями (за цілий місяць!). А ще рік перед тим (в грудні) - лише 2 сонячні дні і 3-4 з проясненнями. Ну, якось так.

Місто
Хмельницький
Два тижні тому, було сонячно.
Питання в тому, як воно себе покаже в похмуру погоду і при короткому світловому дню. Про те, що воно працює в сонячну погоду, я не сумніваюсь. Просто, пам"ятаю, що минулого чи то, позаминулого року в грудні в нас було 3 сонячні дні і 4 з проясненнями (за цілий місяць!). А ще рік перед тим (в грудні) - лише 2 сонячні дні і 3-4 з проясненнями. Ну, якось так.
В похмуру ніяк. 5 В без навантаження, 3,7...4 В при підключенні будь чого, струм при цьому юсб-тестер не фіксує (0.00 А), може які міліампери і проскакують, сам тестер же цифри на панелі світить.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Витягнув свою китайську двосекційну зарядку ALPowers.
В червні на сонці розганялася до 1А на виході.
Зараз сонячна погода:
на балконі (сонце за будинком, вікна відкриті) - 30 мА;
на прямому сонці - 300 мА;
у випадку, якщо сонце хоча б частково затуляють дерева, падає до 50-100 мА.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Зараз сонячна погода:
Випробуй в похмуру/дощову погоду, коли сонця не видно зовсім. Ось це найбільше цікавить. Бо в зимові місяці майже нема сонця - суцільна хмарність.

Pahan2k

Заблокирован
Місто
Запоріжжя
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
Випробуй в похмуру/дощову погоду, коли сонця не видно зовсім. Ось це найбільше цікавить. Бо в зимові місяці майже нема сонця - суцільна хмарність.
А сенс? Він жеж написав, що в ясний день без прямого сонця має 30 мА. Тобто лише 3% від того, що може бути при прямому сонці влітку. Отже в похмурий день буде ще менше, тобто менше 1% від номіналу.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
А сенс? Він жеж написав, що в ясний день без прямого сонця має 30 мА.
Сенс в тому, що хочу побачити цифри. Для чистоти експерименту. Бо в сонячний день в затіненому місці сонця є більше, ніж в похмурий день в тому ж місці. В мене в похмурий день взимку під навісом датчик руху на прожекторі спрацьовує. А в сонячний день такого не спостерігається.

Місто
Київ
Телефон
MI MAX3 КС Все разом лайт
Не ну якщо ви вже розгядаєте апокаліптичні сценарії, то можна ще до списку рації додати всім членам сімї, бажано ті що можна зарядити від того самого павербанка.

Pahan2k

Заблокирован
Місто
Запоріжжя
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
А сенс? Він жеж написав, що в ясний день без прямого сонця має 30 мА.
Сенс в тому, що хочу побачити цифри. Для чистоти експерименту. Бо в сонячний день в затіненому місці сонця є більше, ніж в похмурий день в тому ж місці. В мене в похмурий день взимку під навісом датчик руху на прожекторі спрацьовує. А в сонячний день такого не спостерігається.
От я ж те саме й кажу, буде ще меньше 3%. Скоріш за все не буде струму взагалі.
Кажуть, що монолікрісталічні панелі можуть в похмурий день до 10% давати. Полікрісталічні - 0.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
І знову про туристичні балони

• Wow
Реакції: goga
Місто
Kyiv
Телефон
Samsung A72
знову про туристичні балони
Дай дурню хєр скляний, він і його розіб'є, і руки поріже...))
Жарти жартами, а небезпека від опалювальних пристроїв в цьому сезоні зросте. Електрообігрівачі, газ, особливо буржуйки/печі потребують деяких знань.

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
потребують деяких знань
А я ж про що?😉 В минулому у дурнів взимку від електрики небезпека, тепер від газових балонів - паритет... Колись на об'єкті бачив подовжувач 30 м, змотаний кільцем, в який увімкнутий електро-обігрівач.... Мілота...😂

Місто
Хмельницький
потребують деяких знань
А я ж про що?😉 В минулому у дурнів взимку від електрики небезпека, тепер від газових балонів - паритет... Колись на об'єкті бачив подовжувач 30 м, змотаний кільцем, в який увімкнутий електро-обігрівач.... Мілота...😂
А ще й люди довірливі - написано "16А" на вилці/розетці/коробці - вірять. І вмикають 2...3 кВт. А провід з написом "2(3)х0,75" на таких подовжувачах - ... то хто його зна, що це таке, не звертають уваги... А в такому проводі в реалі взагалі 0,5...0,6 мм кв переріз. Купую, дивлюся, міряю, рахую, роблю сам.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Зараз сонячна погода:
Випробування закінчилися за 10 секунд. Ні Powerbank, ні смартфон навіть не відреагували на підключену сонячну панель в похмуру погоду.
Тобто струм вона видавала 0.хрін.

Місто
Хмельницький
Ні Powerbank, ні смартфон навіть не відреагували на підключену сонячну панель в похмуру погоду.
За павербанки - є розумні, а є і не дуже. Перші не сприймають струм менше 20(50) мА ні на вхід ні на вихід, тупо виключаються. Почитайте за "вампірчик" - тема десь п'ятнадцятирічної давнини, тоді багато що робили саморобного.

В мене друга є задумка - герметична турбінка (в шматку пластикової труби), яку можна кинути в річку із течією, пару-надцять метрів дроту до палатки/місця заряджання на березі. Майже завжди в походах ночівля поряд із річкою, струмком. І не залежить від похмуро/дощ.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Майже завжди в походах ночівля поряд із річкою, струмком.
Щаслива людина. Я за два сезони (21-й і 22-й) роки, мав лише дві таких стоянки (Мала і Велика річки в Бескідах) з 12.

Місто
Хмельницький
Щаслива людина. Я за два сезони (21-й і 22-й) роки,
То Ви Щаслива людина, я за цих два сезони взагалі не ходив. Але думка щодо турбінки таки є. Не хочеться вигадувати лісапед, все думаю десь хтось щось таке змудрує, поділиться в неті. Шлях до робочої моделі непростий та потребує часу, якого немає.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
В мене друга є задумка - герметична турбінка (в шматку пластикової труби), яку можна кинути в річку із течією, пару-надцять метрів дроту до палатки/місця заряджання на березі. Майже завжди в походах ночівля поряд із річкою, струмком. І не залежить від похмуро/дощ.
Як на мене то хмизівка типу Biolite Campstove матиме вищу ефективність, хоча глибоко питання не вивчав, але вони принаймні існують і стабільно видають заряд за наявності хмизу

Місто
Хмельницький
На елементі Пельт'є, я так розумію. Таких заряджалок різних варіантів є безліч, але всі вони потребують значну різницю температур поверхонь - вогонь/вода(сніг), просто гаряча вода в кружці, яку денцем ставлять в холодну воду / на сніг. Нюанси - потребує майже постійної участі в процесі зарядки (в підтриманні вогню, температури гарячої води в кружці, охолодження іншого боку - радіатор, вентилятор і т.і.). А тут - кинув в струмок і пішов спати, лєпота.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
А тут - кинув в струмок і пішов спати, лєпота.
Питання який струм воно може видати, які будуть втрати того стуруму на надцяти метрах дроту і скільки ті надцять метрів дроту будуть важити...

Зверху