Туристичне спорядження (ex. Намет)

Как и где Вы используете свою палатку?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    74

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Зараз пасмурно. Походна двосекційна панелька юсб тестер ще підсвічує і показує 5В, а від 6 мА вже звалюється до 3В

Місто
Івано-Франківськ
Телефон
Zte Blade A7 2020
Наближається зима, порадьте як вибрати правильний спальник, щоб можна було спати під відкритим небом.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Вага і об'єм важливий? Як довго триватимуть інтервали між сушінням спальнику?
Просто під відкритим небом спати в спальнику не варто. Конденсат сідатиме на нього. Варто накриватися чимось поверх спальника, щоби конденсат залишався на так званому "конденсатнику".

Місто
Івано-Франківськ
Телефон
Zte Blade A7 2020
Вага і об'єм важливий? Як довго триватимуть інтервали між сушінням спальнику?
Просто під відкритим небом спати в спальнику не варто. Конденсат сідатиме на нього. Варто накриватися чимось поверх спальника, щоби конденсат залишався на так званому "конденсатнику".
Очікую відправку на передок. Хочу бути готовим до можливих сюрпризів

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Бери синтетичний недорогий, щоби не шкода.
Температуру комфорту розраховуй десь на -5-8, на нижчу буде значно дорожчий. Ну і в -10 спати на вулиці все одно буде дуже небезпечно. Тоді краще використовувати теплозберігаючу ковдру з фольги.
Ще "Пропоходи" зазняв відос по вибору спальників для військових. Не передивлявся, але зазвичай вони роблять годний контент.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Бери синтетичний недорогий, щоби не шкода.
Температуру комфорту розраховуй десь на -5-8, на нижчу буде значно дорожчий.
Сумнівний підхід, брати об'ємний важкий синтетичний спальний, на відносно невисоку температуру, аби не шкода було. Кожен обирає звісно сам виходячи із можливостей і бажань, але як на мене краще вбити за зиму дорогий спальний, але спати у відносному комфорті, ніж зекономити, мерзнути, потенційно захворіти від переохолодження, тощо.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Наближається зима, порадьте як вибрати правильний спальник, щоб можна було спати під відкритим небом.
Як спати? Яке там спати? Як казали колись у нас у війську - в армії не сплять, на дємбелі відіспишся.)))

Місто
Івано-Франківськ
Телефон
Zte Blade A7 2020
Як спати? Яке там спати? Як казали колись у нас у війську - в армії не сплять, на дємбелі відіспишся.)))
Ви напевно не були в армії, а то б мали можливість побачити днювального, який спить на тумбочці стоячи.🤫
А в теперішніх умовах сон солдата на посту може легко принести смерть не тільки йому, а і його побратимам.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Ви напевно не були в армії, а то б мали можливість побачити днювального, який спить на тумбочці стоячи.
Ой, не треба, не треба... Я ж написав: у нас у війську. Це я про себе, а не абстрактно. В армії не сплять, там кімарять. Був я і днювальним і кімарив на тумбочці стоячи не раз. А ще на варті в караулі, стоячи із зброєю на плечі. Достатньо було на щось опертись і очі закривались.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Дорогий спальник означає, що він буде пуховий. Він вимагає періодичної сушки. Інакше він не працює.
Бруд, уламки, розриви погіршують якість синтетичного спальника. Купляти щомісяця дорогий теплий спальник - грошей не стане.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Подивився на спальники з комфортом нижче -10. Самий дешевий 15 000 грн. Задорого як за розхідник.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Сама модель непогана. Буде тепла.
Дивно, що не побачив розмірів.
Серед недоліків - коротка блискавка, незручно і довго залазити і вилазити.
Завужений низ. Також будуть нюанси з комфортом. Тобто, якщо спати в термобілизні, то ок. Якщо в одягу, потрібно міряти.

Хіба зараз не видають спальники? Декільком знайомим видавали прямокутні чорні, доволі теплі.

Місто
Івано-Франківськ
Телефон
Zte Blade A7 2020
Сама модель непогана. Буде тепла.
Дивно, що не побачив розмірів.
Серед недоліків - коротка блискавка, незручно і довго залазити і вилазити.
Завужений низ. Також будуть нюанси з комфортом. Тобто, якщо спати в термобілизні, то ок. Якщо в одягу, потрібно міряти.

Хіба зараз не видають спальники? Декільком знайомим видавали прямокутні чорні, доволі теплі.
175 по довжині нормальна має бути, зараз в мене 185 осінній, але відчутно що задовгий.
За замок знаю, але в мене зараз приблизно такий же, то нормально.
Одяг планував тільки термо, хіба буде дуже холодно, або якщо треба буде бути зразу готовим, тоді можна буде щось тепліше вдягати + форма.
Спорядження видають в залежності від потреби. Я був у тилу, тому мені не видали спорядження для передка. Коли відправляють на передок відбувається доукомплектування, видають каски, броніки, спальники і т.д. Але часто воно буває різне, залежно що є в наявності в тій чи іншій частині. Маю на днях піти отримати, але не знаю наскільки якісне воно буде, тому хочу наперед знати чи брати то що будуть давати, чи краще відмовитися і купити зразу собі нормальне.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Натрапив на цікаву штуку про "сухий спирт" в турборежимі - дві таблєтки, одна над однією

PS: додав також штатівський мануал про виготовлення таганка з консєрви, вигляд самого таганка.
Ну і трохи історії про дебілізм навіть у штатах. На останніх фото браві мериканські воїни використовують в якості сухого пального С4!!! І ця практика у В'єтнамі та Кореї була дуже розповсюдженою. Так як армійським снабжєнцям не вистачило клепки комплектувати сухпайки навіть сухим пальним, не кажучи вже про таганок для цього пального.

Вкладення

• Screen.png
    Screen.png
    31 КБ · Перегляди: 31
  • crationsstove[1].jpg
    crationsstove[1].jpg
    201.9 КБ · Перегляди: 19
  • aec1300f[1].jpg
    aec1300f[1].jpg
    6.5 КБ · Перегляди: 18
  • d1fb6256[1].jpg
    d1fb6256[1].jpg
    106.6 КБ · Перегляди: 16
  • Cm-DZm-Wl-WMAA7-FIL[1].jpg
    Cm-DZm-Wl-WMAA7-FIL[1].jpg
    28 КБ · Перегляди: 16
  • Cm-DZtd-TWg-AAP5-YJ[1].jpg
    Cm-DZtd-TWg-AAP5-YJ[1].jpg
    91.8 КБ · Перегляди: 16
Останнє редагування:

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Kritik, та в принципе конструкция понятна. Разве что диаметр и количество дырок в нижней части "цилиндра" банки желательно подобрать до начала эксплуатации - на "учебно-боевых" моделях. :cool:

Зверху