Філологи-мовознавці. Клуб ботанів

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
Телефон
POCO M5

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
Місто
Kyiv
Телефон
Samsung
был бы я веруюшим, сказал бы "гордыня"

вот сегодня увидел такое мнение и сильно удивился... Я вот неверующий, но это слово юзаю. Не часто, но вот буквально на днях был случай, когда пришлось сотруднику одному сказать его. Вопрос к знающим - а чего й то камрад сказал "был бы я веруюшим"? реально это только религиозное слово?

Я подумала о "надменности".

Но решила вначале прогуглить, дабы не опростоволоситься :)
И вот что получилось:

надменность — существительное, имеет следующие синонимы:

1. гордость
  2. претенциозность
  3. презрительность
  4. барственность
  5. высокомерность
  6. высокомерие
  7. кичливость
  8. заносчивость
  9. чванливость
  10. чванство
  11. горделивость
  12. важность
  13. спесь
  14. спесивость
  15. барство
  16. амбиция
  17. зазнайство
  18. гонор
  19. фанаберия
  20. форс
  21. гордыня
  22. самонадеянность
  23. неприступность
  24. напыщенность
  25. чванность
  26. мания величия
  27. эготизм
  28. звездная болезнь
:)

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
Хорошо, так а каким словом тогда это описывать в обычной жизни?
Попробуй так: "Слышь, а не слишком ли ты, браток, самонадеян?"
Мне кажется, норм будет. ))
Я использую вот такую фразу: "Сударь, вам корона не жмёт?"

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
Я использую вот такую фразу: "Сударь, вам корона не жмёт?"
А "сударь" – это не слишком выспренно?
Впрочем, мой кум ко всем незнакомцам обращается строго "сэр", включая, например "какова общая сумма к оплате за проезд по данному маршруту, сэр?"
Таксисты аж ремнем пристегиваться начинают...
IMG_1820.JPG

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
knedlyk, я мав на увазі Історія України з 1991 до сьогодення.

Я на сході вчився і там інерція була доволі сильною з адаптацією до нових освітніх програм та скиданням бовванів в прямому та непрямому сенсах. У 8 класі я поступив до коледжу й ось там історію моєї країни на власних записах розкривав нам вчитель з історії родом з Литви - це були дійсно незабутні уроки (потім його "посунули") та на його місце прийшла якась совкова бабуся-ретроградка - далі було вже не цікаво. Спочатку ми вчили за підручником Грушевського, далі - Орест Субтельний, яким вже й в універі продовжував користуватися.

Особисто потягнувся до історії та мови вже пізніше, коли поїхав з рідного регіону та став подорожувати країною та й всім рекомендую, бо живучи в тому закутку, мало, що побачиш й ризикуєш залишатися українцем тільки за паспортом.

Так було до 2013го, потім війна все змінила.
Це для мене відкриття.
Але, не здивування.
Бо мав підозру, що не носій, і таки не носій.....
Носій чого? За 2 дні другу дозу маю поставити.

Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02

Я на сході вчився і там інерція була доволі сильною з адаптацією до нових освітніх програм та скиданням бовванів в прямому та непрямому сенсах. У 8 класі я поступив до коледжу й ось там історію моєї країни на власних записах розкривав нам вчитель з історії родом з Литви - це були дійсно незабутні уроки (потім його "посунули") та на його місце прийшла якась совкова бабуся-ретроградка - далі було вже не цікаво. Спочатку ми вчили за підручником Грушевського, далі - Орест Субтельний, яким вже й в універі продовжував користуватися.

Особисто потягнувся до історії та мови вже пізніше, коли поїхав з рідного регіону та став подорожувати країною та й всім рекомендую, бо живучи в тому закутку, мало, що побачиш й ризикуєш залишатися українцем тільки за паспортом.

Це для мене відкриття.
Але, не здивування.
Не маєш. Мусиш...
А як поставиш, то будеш мати.🤭

Останнє редагування:

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель

Це для мене відкриття.
Але, не здивування.
Не маєш. Мусиш...
А як поставиш, то будеш мати.

Мушу - це якби не міг відмовитися, а так маю можливість вистояти в черзі та поставити другого носія

Останнє редагування:

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
Телефон
POCO M5

Це для мене відкриття.
Але, не здивування.
Не маєш. Мусиш...
А як поставиш, то будеш мати.

Мушу - це якби не міг відмовитися, а таке маю можливість вистояти в черзі та поставити другого носія
Це як must та have to

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
колишня член Партії регіонів, ексдепутатка
Как-то непоследовательно написано.
смотри, всё на самом деле последовательно ))
-сперва она была членом (тогда ещё членкинь небыло
-потом она была уже депутаткой (появились членкини и депутатки)
и вот в такой последовательности её описали :cool:

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T
Я насчитал 37 орфографических ошибок (район называется "Магала", фамилия мэра - Плехов), пунктуационные забил считать...

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Першотравенськ / Шахтарське (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
GAS, ну дык минимальная грамотность при покупке СИМ-карты ж не требуется. От і маємо, тобто читаємо - намагаючись второпати, що воно верзе.

• Like
Реакції: idea
Зверху