Філологи-мовознавці. Клуб ботанів

татаринн

Заблокирован
Місто
Одесса
Vesper, у Києві більшість "народу данбаса" принципово не говорять українською, хоч більшість мають хорошу освіту. Здивований тим, що Ви розповідаєте...
А это термин такой ? «Народ данбаса»?
Специально так написали?

Dawn

Nokia - Connecting People
Місто
Київська область
Телефон
Nokia 515 Black
Електрик це ж розмовний термін чи фах теж так називається? До речі, зустрічали жінок "електричок"?
Бачив у австралійських та американських шоу жінок дальнобійниць та авто-слюсарок.
Так, розмовний. Офiцiйно - електромонтажник. Навiть не уявляю фемiнiтив - електромонтажниця, електромонтажерка, електромонтажникиня?
Нi, не зустрiчав)) Коли вчився, то нi в моїй, ні в інших групах не було дівчат. Та й по роботi не зтикався з таким явищем.

idea,

Ну то ж у Києві зараз . А я про Крим на початку 10-х, коли вони ще не вважали себе "народом" і були при владі. І мотиви їхні я згадав: мова стала символом влади та домінування над місцевими. Будь-хто, хто мав тоді стосунок до офіційного діловодста в АРК, підтвердить, що державна мова під донбасами стала вживатися ширше ніж будь-коли. І багато хто з місцевих русофілів відчував від цього значний анальний біль і розчарування Януковичем.
Тепер, звісно, вони ту мову швидко "позабули")))
Post automatically merged:

Пропоную фемінітів "вагіня" замість "членкіня".
Можна навіть простіше: аби не мучитись із вибором суфіксів, просто додавати фемінізуючий прикметник: "вагінальний електрик", "вагінальний дальнобійник", "вагінальний підполковник" тощо. Щоправда, це не вирішує проблему сотень інших гендерів, тож нестерпна нетолерантність у мові триває

"Товаришу вагінальний прапорщику, разрішить посцяти!"
"Не забуваймо оплачувати проїзд вагінальному кондуктору!"
"Робітник і вагінальний робітник, дотримуйся правил техніки безпеки!"
- ашо, звучить)))

Останнє редагування:

Pahan2k

Заблокирован
Місто
Запоріжжя
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
Новые феминитивы, на самом деле, проблема не только украинская. Вот, в русских интернетах тоже шутят, что нужен феминитив к слову "мальчик".
Вообще, когда я в школе учился, нам рассказывали и на русском и на украинском, что феминитивы это неправильно, и все профессии только мужские, за редким исключением, типа, уборщиц (хотя официально уборщик) и стюардесс. Но в жизни их действительно использовали, всегда были училки, врачихи и т.п. Как по мне, эти словечки настолько же ужасны, как и членкиня.
А вот "водійка трамваю" вроде как нормально заходит. Выходит, что дело исключительно в моём восприятии, и это спор чисто субъективный.

Dawn

Місто
Київська область
Телефон
Nokia 515 Black
Vesper, у Києві більшість "народу данбаса" принципово не говорять українською, хоч більшість мають хорошу освіту. Здивований тим, що Ви розповідаєте...
До речi, скiльки себе пам'ятаю, всi, абсолютно всi росiйськомовнi спiвбесiдники в реалi нiколи не переходили на укр.мову в розмовi зi мною. Завжди я на росiйську переключаюсь. Але менi не важко, якщо їм так зручніше)

Між іншим, дуже бісило, коли в різних шоу по тб з двума ведучими один розмовляв українською, а інший російською. Що за тупа мода була? Одна справа, коли в реальному житті люди спілкуються різними мовами, і зовсім інша - коли навмисне так підбирали людей.

это спор чисто субъективный.
Та якби ж було так! Мета неомарксистів-феміністів полягає саме в тому, щоби це (як і багато чого іншого) з області суб'єктивного вибору перейшло до області законодавчо затвердженого обов'язку. Численні судові справи з приводу misgendering, gender labeling та inappropriate gender assuming тому мерзенний приклад. Там починалося теж з невинних фемінітивів, а продовжується мовним неоГУЛАГом.

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro
абсолютно всi росiйськомовнi спiвбесiдники в реалi нiколи не переходили на укр.мову в розмовi зi мною. Завжди я на росiйську переключаюсь. Але менi не важко, якщо їм так зручніше)
Я думаю, что им не удобнее, тут другой аспект присутствует в большинстве случаев. Человек уважает собеседника(тебя) и бережет твое мировосприятие, ибо если он перейдет на язык Азирова, ты сам начнешь его просить вернуться на русский.

Dawn

Місто
Київська область
Телефон
Nokia 515 Black
Кстати, забавная байка про Азирова из статьи на Лурке))

== Насосы на дачу ==

Кровосись, проезжая на своем членовозе где-то в пригороде Киева, к несчастью для киевской челяди узрел большой рекламный бигморд, предлагавший к продаже указанный в заголовке элемент бытовой инфраструктуры. К очень большому несчастью — ибо рекламная продукция в этом государстве штатно изготавливается на украинском языке, существование которого вызывает у второго лица (как, впрочем и у первого и третьего) в лучшем случае чувство недоумения. Дело в том, что в украинском языке русский звук «ы» графически передается как «и». Ученость премьера так далеко не простиралась.

Місто
Куренiвка
Телефон
C75,MC100,S930,Mi Max2
@Dawn, странно, почему на бигморде телефонный код г.Тюмени?
Бо в Тюмені працює багато українців. Мій товариш зі школи покинув Київ, все життя там працював та полишився там.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Просто Коля Азіров був колись в Тюмені і згадав ту рекламу...

Місто
Запорожье
Телефон
Samsung Galaxy A51
I знову про фемінітиви. Я так розумію, тепер кожен може придумувати варіанти.
"Бiзнесменка" вже не комільфо?
Типа, кто первый встал,- того и тапки...

Вкладення

• EtGS_R2XEAEUn7i.jpg
    EtGS_R2XEAEUn7i.jpg
    120.7 КБ · Перегляди: 22

ed4t

Заблокирован
Місто
Славянск
Телефон
кнопочный
I знову про фемінітиви. Я так розумію, тепер кожен може придумувати варіанти.
"Бiзнесменка" вже не комільфо?
Типа, кто первый встал,- того и тапки...
"Бизнесовиця" = овца в бизнесе?

Зверху