Харчові продукти: якість, ціни, акційні пропозиції

dima1

Moderator
Команда форуму
Місто
Мальмё
Телефон
Samsung Galaxy S20 Ultra
Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Шовдарь це в'ялене все ж.
Та ні і таке, і таке. Ми вдома завжди коптим на фруктових деревах разом з пікницею. Якраз зара тато робить- на Закарпатті шовдарь, традиційна страва у великодній кошик разом з домашньою копченою ковбаскою ( пікниця).
Хамон і близько не стоїть біля шовдаря. Шовдарь я б їла вічно, а хамон мені на смак як старе трирічне сало.

Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
Хамон і близько не стоїть біля шовдаря.
и почему магазины не завалены шовдарем? :Olen:
Дорого. Ніхто не куплятиме.
на ум приходит песня Шнура "Любит наш народ"

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Не тільки наш.
Всі хочуть жерти швидкозготоване і дешеве. Мало хто здатен довго готувати і з якісних продуктів.

Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Хамон і близько не стоїть біля шовдаря.
и почему магазины не завалены шовдарем? :Olen:
Якщо хочете спробувати, то тут можна замовити. Мої київські друзі брали, наче непогано.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Катран – відправте подарунок із Закарпаття | Катран
Вони просто шовдарь відправляють, без наборів? Чи лиш наборами? Бо сири/ковбаси/вина мене не цікавлять. Краще тоді мацик в полещуків замовлю.

Останнє редагування:
Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02
и почему магазины не завалены шовдарем?
Если я не путаю шовдарь с той шинкой которую готовили у нас, то она коптится/вялится несколько месяцев.
Да и грубки (печки), люди повыломывали, за квадратурой гоняясь.
Коптильня,- могу не согласиться.
Хотя знакомый хвалил такой вариант;- к валу электродвигателя, перпендикулярно, поджимается пружиной через втулку, вишнёвое поленце. Двигатель крутит, вал трёт поленце, мясо коптится/вялится.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Ще з втраченого:

Вкладення

• CAM01717.jpeg
    CAM01717.jpeg
    142.3 КБ · Перегляди: 60
  • CAM01716.jpeg
    CAM01716.jpeg
    155.3 КБ · Перегляди: 60
  • CAM01714.jpeg
    CAM01714.jpeg
    118 КБ · Перегляди: 60
Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Мені от цікаво- ніде більше в регіонах нема не солодкої паски, як в Закарпатті? Наші отак виглядають- без глазурі, присипки і карамелі. І завжди зверху візерунки з тіста з хрестиками чи колосками.
FB_IMG_1744758402135.jpg

Місто
Odesa-Romania

Разве что такое нововведение есть

А так, кроме сладкой паски, другую я в своей жизни не видел

Останнє редагування:

monsterrr

Почётный Святой
Місто
Kyiv
Телефон
SGS21+
Круче были только крышечки от пасок в Сильпо, если это не фейк ))

Roman_UA

linux user
Місто
Київ / Житомирська обл. / ČR
Телефон
Samsung S23+|OnePlus 6T
Selianka, моя бабуся колись пекла також без глазурі і майже не солодку, прикрашала квіточками і колосками з якогось "спеціального" тіста (воно було світліше ніж паска, твердіше і наче солодше)
Ось знайшов схожу:
images123.jpg

Місто
Івано-Франківськ
Телефон
Zte Blade A7 2020
Мені от цікаво- ніде більше в регіонах нема не солодкої паски, як в Закарпатті? Наші отак виглядають- без глазурі, присипки і карамелі. І завжди зверху візерунки з тіста з хрестиками чи колосками.
Переглянути вкладення 67682
Одна моя бабуся пекла просто солодкі. Без візерунків і інших прикрас. Інша не солодкі з прикрасами, але що саме там було я вже не пам'ятаю.

Historiker

Frischer Wind
Місто
Salisbury, Ukraine.
Selianka, так це і є звичайна традиційна паска, яку пекли на Великдень. Вона була несолодкою, тому що в українських селян цукор набув поширення в останні років 150-200. Паска - традиційно декорована візерунками паляниця, просто хліб, випечений з найкращого борошна, яке могла собі дозволити родина.
На Поліссі і до цього часу так і називають несолодку прикрашену паляницю. А все інше солодке - то не паска, а бабка, кекс, мазурек.
Паска - обрядовий хліб для слов'ян, він пов'язаний з святкуванням весни, весняного рівнодення, задобрюванням добрих і злих духів, культом предків, які мали забезпечити добру погоду, хороший врожай у новому сезоні. Звідси і прикраси, візерунки - вони дохристиянські, язичницькі. В слов'ян так чи не в кожному святі, обряді - можна знайти залишки вірувань, які не змогла перетравити нав'язана згори силою, чужа релігія.

Зверху