Цифрове ефірне ТБ в Україні

Місто
Kyiv - Stryi
У Києві у всіх дециметрові канали ловлять? Сьогодні у мене повністю зник сигнал на 4х мультиплексах. Метрові ловлять, і от думаю чи це наслідок обстрілу чи у мене з антеною щось

Morino

Користувач
Місто
Львів
У Києві у всіх дециметрові канали ловлять? Сьогодні у мене повністю зник сигнал на 4х мультиплексах. Метрові ловлять, і от думаю чи це наслідок обстрілу чи у мене з антеною щось
Певно з світлом біда

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
У конкурсі на мовлення на вільному загальнонаціональному каналі (програмі) багатоканальної електронної комунікаційної мережі МХ-5 стандарту DVB-T2 (MPEG-4) перемогу здобуло ТОВ «Тайм медіа солюшин» (логотип tvoya para) із м. Дніпра. Компанія в тижневому обсязі мовлення має забезпечувати щонайменше 60 відсотків національного продукту.

Місто
Одесса
Шановні користувачі з Одеси чи працює у вас зеонбуд зараз ?
Третій день вимикають о 22.30, в сьогодні о 20:00 . Немає сигналу взагалі...
MX7 працює.

Місто
Николаев, город корабелов, Одесса
Телефон
Vivo Y33s
Да, тоже наблюдал такое. Но у меня еще и MX-7 во время отключений виснул и пропадал. Посмотрел параметры сигнала - уровень 90%, качество прыгало от 0 до 100%, когда качество 0 и уровень тогда 0, он пропадал. Антенна - комнатные усы на окне, расстояние примерно 3,4 км. Может, его мощность снижали тогда?
Вероятно, на резервном питании работали.
Также постоянно работали Радио Культура 72,14 МГц - с 14 до 16 и на ночь в полночь ее отключают, и NovaLine 95,3.
Около 17 часов на пару минут пропал сигнал - как раз смотрел Суспільне Одеса, после этого появились радиостанции с телебашни.
Вещание с телебашни надо вечером проверять, будут отключать или нет. Хотя телебашня вроде не должна отключаться и относится к критической инфраструктуре.
Хотя, как по мне, могли бы вспомнить 90-е и отключать теле- и радиовещание, включать его только вечером, скажем, с 17-18 до 22-0 часов по всей Украине в связи со сложной ситуацией в энергетике. Было такое в середине 90-х, но тогда вроде был кризис неплатежей, УТ-1 и Украинское радио работало тогда с 16.00 до полуночи, другие каналы с 18 до полуночи, частники с частных объектов вещания могли работать и днем, если деньги на оплату были. Сейчас можно было бы отключать передатчики, но оставить вещание через интернет на сайтах телерадиокомпаний, сайтах онлайн ТВ и радио и на YouTube.

Останнє редагування:
Місто
Телефон
Vivo Y33s
На УКВ. Именно местные телерадиоцентры. На СВ и ДВ не помню, как работали.
Вот про телевидение помню точно. Помню еще, вроде тогда или несколько раньше, увидел иностранный документальный сериал "Телефон спасения 911", который мне понравился и я его смотрел.

Місто
Телефон
Vivo Y33s
Телевидение в Одессе сейчас работает, тогда как в одиннадцатом часу отключились радиостанции с телебашни кроме Культуры 72,14 и NovaLine 95,3. Вероятно, на резервном питании.

Місто
Телефон
Vivo Y33s
Телеканал Milady TV несколько дней не вещает в мультиплексе Одесской области - черный экран - https://forum.ukrtvr.org/index.php?topic=12409.msg179937#msg179937.
Проверить не могу, так как он у меня почему-то не принимается - телевизор и приставки его не видят - по нулям.

Місто
Львів
Я вчора у Львові налагоджував дружині на роботі, що в центрі Львова приставку Strong 8500, 5-й канал був замилений та без звуку.
Загалом з метровим мультиплексом під 60 каналів знайшло.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Я вчора у Львові налагоджував дружині на роботі, що в центрі Львова приставку Strong 8500, 5-й канал був замилений та без звуку.
Там не тільки 5-й канал замилений. Там ще й Еспресо і Прямий. Може й ще які інші на тому ж мультиплексі. Така фігня відбувається вже кілька місяців. То замилення перескакує час від часу з одного мультиплекса на інший. Перед цим були замиленими Мега, Ми Україна, НТН, К1 чи К2 (точно вже не пам"ятаю). Це тільки те, що я запам"ятав.

Місто
Киев
Добрий день!

Чому може перестати ловити 1 мультиплекс у Києві, хоча раніше ловив?

Можливо, щось десь стали глушити або потужність знизили?

Sek

Місто
Kiev
514 МГц MX1 ( 26 ДМВ канал )
Вседа шел и сейчас идет сильнее всех.
Скорее всего проблема местная или с оборудованием.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
До 31 грудня 2026 року Україна зобов'язана повністю звільнити діапазон 700 МГц від передавачів телевізійних мовників. Це офіційний дедлайн за планом радіочастотного спектру, встановлений НКЕК. Частоти перейдуть до мобільних операторів для розгортання 4G і 5G. Процес уже йде: у березні 2025 року завершився перший етап — в 100-кілометровій зоні вздовж кордону у Львівській та Волинській областях на 11 передавачах DVB-T2 замінили обладнання і вивільнили канали 50–53 (694–790 МГц). Наступний етап — Закарпаття, потім решта країни. Для телеком-спільноти це хороша новина. Для ринку лінійного телебачення — ні.

Зверху